evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Viola  -  Vatmanul - Purificarea  -  Colecţionarul de îngeri  -  Cartea cu autor necunoscut  -  Drum bun  -  Luminile oraşului XXXII  -  Cadoul  -  Detenţie  -  Gena morţii este instituirea metafizicii moderne  -  Altă Poveste(?) modernă  -  Eu, Singularul Absolut  -  Brăduţul  -  Dialog cu Ion Luca Caragiale  -  Răspuns fără întrebare  -  Norma  -  Outland  -  Om vs. cyborg  -  Luminile oraşului XIII  -  Gri şi roşu auriu  -  Sclipiri de Soare  -  Nevastă rea  -  Avocatul celui care a vrut să mă omoare  -  Asura Ni, Drahan - I - Bolte de Crini  -  Peştera I  -  Striptease  -  Camera de la capătul holului  -  Alertă !  -  Amintirile unei lumi departe, departe de tot  -  Greaţă  -  Povestea unui ceas  -  Experienţă pecuniară  -  Fragmentalism  -  Strada Cosmos  -  Elixirul vieţii  -  Triunghiul roşu  -  Arta fugii în cinci acte  -  Ultimul Paradis  -  Disertaţie despre diferitele moduri de apreciere a inteligenţei  -  Gânduri  -  Norul de argint  -  Nu deschideţi uşa  -  Children of mine  -  Recreaţia  -  Sharia (fragment)  -  Praf minune (III)  -  Schimbare de management  -  Fragmente de... viaţă  -  Delir  -  Ultima ispitire a sfântului Anton  -  K


Recurent

Recurent
  Emil Glyf
X Factor
Uitare
varianta print

Emil Glyf
criza.blogspot.comPublicat Duminică, 7 Ianuarie 2007, ora 19:45

      Pe geam se derula un peisaj mohorat, intunecat de ploaia marunta de octombrie, dar el nu vedea decat ochii negri, intrebatori, care-l urmarisera in ultima saptamana. Era un criminal si nu intelegea cum ajunsese aici.
      -Biletele la control!
      Tresari si stranse in pumn manerul briceagului. Bineinteles ca nu avea bilet. Poza lui trebuie sa fi fost pusa la toate casele de bilete si oricum nu avea bani. Controlorul statea intre el si usa vagonului examinandu-i hainele mototolite si obrazul neras.
      Il lovi cu pumnul ingreunat de briceag, trecu peste trupul ghemuit, deschise smucit usa şi sari pe terasamentul inalt. Se rostogoli dureros pana langa malul apei unde ramase în genunchi cautandu-si disperat rasuflarea. Se tari pana la apa si spala noroiul si sangele de pe fată. Se ridica greoi privind in jur. In stanga se vedeau luminile orasului in amurgul gri, in dreapta ghicea reteaua de diguri si canale a Baltii. Era satul de mizeria oraselor cu toti proscrisii asemenea carora devenise. Prefera Balta.
      Urmarea linia digului sperand sa dea de una din micile asezari ascunse in stufaris. Ar fi fost un refugiu vremelnic dar avea nevoie de odihna si, mai ales, avea nevoie sa inteleaga ce i se intampla. Fusese acuzat de o crima pe care nu o infaptuise, incercand sa scape omorase o femeie in negru cu ochii mirati.
      -Stai! Unde mergi?
      Paznicul digului aparuse de nicaieri. Ii infrunta privirea si mana din buzunar i se inclesta pe manerul briceagului.
      -Merg pana in sat. Ce s-a intamplat? Incerca sa para cat mai sigur pe el, la urma urmei in Balta toti erau nebarbieriti si murdari de noroi.
      -Bine, nu-i nimic, poti sa treci!
      Isi relua drumul cu pas sigur desi nici nu stia daca e vreun sat in directia aia. Ploaia cernuta acoperea totul cu un murmur monoton. Se intuneca repede si reusea sa pastreze cu greu cararea. Intra mai mereu in tufisurile grele de apa si nu mai spera sa dea de vreun adapost.
      -Stai! Mainile sus!
      Faruri puternice il orbira inmarmurindu-l. Se roti dezorientat cautand o salvare. Mana i se inclesta spasmodic pe manerul briceagului.
      -Nu misca! Stim ce s-a intamplat. A fost o inscenare... Nu mai e nevoie sa fugi.
      -Nu ai ranit pe nimeni. Uite!
      O silueta neagra inainta in cercul de lumina si recunoscu naluca neagra ce-i bantuise gandurile toata saptamana. Femeia mai facu doi pasi incat reusi sa-i vada ochii negri. Ochii ce-l urmarisera... Ochii... Nu erau la fel... Impinse butonul briceagului si infipse scurt lama in gatul femeii cu ochi negri.
      Atunci recunoscu privirea intrebatoare...
     

© Copyright Emil Glyf
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online