evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Jazzonia : Cartea Cruciadelor  -  Luminile oraşului XXIX  -  Somnul  -  Caiet de regie  -  Amintiri trecute şi viitoare  -  Iubirea de pe Venus  -  Poveste cu un cui  -  Meduza (XII)  -  Chat Room  -  Iza  -  Luminile oraşului XXXIII  -  Jocul  -  Coconul  -  Jurământul  -  Paznicul grădinii de piatră  -  Coana mare se mărită  -  Caseta pirografiată  -  Citadela Asociaţiei  -  Spiritul este liber şi insurgent  -  Transplant de suflete...  -  Luminile oraşului 2 (III)  -  Amintirile unei lumi departe, departe de tot  -  Ultima eclipsă (II)  -  Marea Neagră. Iulie  -  Revederea de 20 de ani  -  Exterminatorul  -  Un bilet de plecare de pe Soregaard  -  Labirintul de gheaţă  -  Povestea gândacilor  -  Povestire  -  Altă Poveste(?) modernă  -  Poveste de viaţă  -  Program de criză  -  Jocul Zeilor (VI)  -  Jocul Zeilor (VIII)  -  Castravetele  -  O scânteie într-un ocean de linişte  -  Tânăr si încă nescris  -  Emoţia reîntoarcerii  -  Fiii lui Rawser  -  Nouăsprezece zile (II)  -  Experimentul  -  Meduza (I)  -  Uşa de la baie  -  Nu vreau să fiu un erou !  -  A şaptea faţă a tăcerii  -  De acum şi până-n noapte  -  Schimbare de management  -  Unde dai şi unde crapă!  -  Ea, eu şi ei


Noapte bună, Andrei

Andreea DrăghiciPublicat Miercuri, 16 Aprilie 2003, ora 10:05

       Ce mi-a ramas de la tine? Un ardei iute, niste frunze, samburi si o ciuperca neagra. Mai tii minte? Mi le-ai dat de ziua mea. Totul mirosea ca acele ierburi parfumate. Tu, eu, camera, parcul, lumea.

      Ce ti-a ramas de la mine? O poza, o scrisoare, o noapte albastra. Mai tii minte? Ti le-am dat de ziua ta. Totul era cuprins de acea noapte albastra. Tu, eu, camera, parcul, lumea.

      E o zi mohorata azi. Stau in fata ferestrei si incerc sa privesc prin zidurile ce mi se astern in fata. Oare ce miresme si nopti invaluie vietile vecinilor mei?

      In timp ce veneam acasa, o femeie m-a oprit pe strada. Stiti cumva cum pot ajunge in Cismigiu? I-am zambit. Daca as mai sti drumul, as fi si eu acum acolo.

      Trebuie ca e frumos parcul zilele astea. Cred ca a inflorit. Poate am sa incerc sa ajung si eu acolo azi. Sa ma culc la pamant cu capul pe flori. Daca as adormi acolo poate ar veni iar noaptea. Noaptea mea albastra. Sa deschid apoi ochii si sa fiu invaluita in intuneric si mireasma de ardei iute si samburi.

      Suna telefonul. Nu a mai sunat de mult. "Buna ziua! Anca Toader?" "Imi pare rau, greseala." De ce nu ma mira? Nici telefonul nu ma mai iubeste de la o vreme.

      Anca Toader"oare cine e Anca Toader? Vad ca pe ea o mai iubeste telefonul. De ce nu pot fi eu Anca Toader? Chiar asa"de ce ?

      Oare cum arata Anca Toader? Trebuie ca e bruneta. Cu ochii negri. Nu foarte inalta, si slaba, foarte slaba. Oare mi-ar sta bine bruneta ? de ce nu ? pot fi si eu anca toader ; si daca ei ii sta bine, de ce nu mi-ar sta si mie ?

      Bruneta. De maine voi fi bruneta. De maine voi fi anca toader. Si daca va inceta sa sune si telefonul ei, voi astepta urmatoarea greseala si voi deveni altcineva.

      S-a facut deja ora cinci. De acum trebuie sa ajungi. Iti voi spune "Buna seara, straine!". Iar tu imi vei raspunde "Buna seara Anca Toader!". Va trebui sa aflu cum te cheama si daca tii ascuns prin buzunare vre-un ardei iute. Poate in seara asta iti vei atinge fata de parul meu negru si va veni iar noaptea. Poate dimineata parului meu blond va lua sfarsit.

      Iar daca nu vine nici asa noaptea si daca nu aduci cu tine nici un fir de ardei iute, sau macar un sambure, am sa te las pe tine sa raspunzi la telefon de acum incolo. Poate va fi iar o greseala. Poate vei deveni tu Mihai Toader. Mihai Toader cel blond cu ochii verzi. Iar Anca Toader cea bruneta cu ochii negri te va servi cu o cafea si te va intreba "Cum a fost azi la serviciu ?" Iar tu vei raspunde "A fost intuneric. Un intuneric albastru. Iar poza ta de pe birou mirosea a ardei iute. De fapt mirosea toata camera. De fapt mirosea intunericul. Cand am plecat spre casa am urmat mireasma. Si am ajuns la usa ta. Stiam ca ma vei servi cu o cafea. De aceea ti-am adus niste samburi. Vezi? Miros frumos! Daca ii vei aseza pe noptiera va mirosi toata casa, vei mirosi si tu, va mirosi si intunericul albastru."

      Suna la usa. Sa fii tu oare ? Of, e vecina de vis-a-vis. "Da doamna, maine vine sa citeasca lumina. Era jos un biletel dar cred ca l-au rupt. Vine pe la 3. da, tocmai am facut cafea. Abia am luat-o de pe foc. Am sa va invit si pe dumneavoastra odata !"

      De ce as invita-o pe ea la cafea ? ea nu se va putea numi niciodata mihai toader. Trebuie sa pastrez cafeaua pentru el.

      Soneria din nou. "Buna seara, straine!" "Buna seara si tie Ema! De imi spui straine?" "Ai dreptate, nu trebuia sa iti spun asa! Tu nu esti Mihai Toader. Sa ma uit in cartea de telefon dupa ce pleci, poate il gasesc. Si sa nu uit sa mai cumpar cafea."

      "Buna ziua ! Cu Mihai Toader va rog." "Imi pare rau, sotul meu este la serviciu". Se pare ca va trebui sa astept urmatoarea greseala. Poate Cristina Avram sau Mihaela Lazar vor avea mai mult noroc. Pana una alta tot astept sa fii tu cel care greseste numarul si suna la mine. Poate daca ma vopsesc bruneta, poate daca iti fac mai des cafea, poate daca iti fac eu tie cadou un ardei iute, sau poate daca.

      "Noapte buna, Mihai !" "Noapte buna! Cum mi-ai spus?" "Andrei! Am spus noapte buna Andrei! Nu asa te cheama?"

     

© Copyright Andreea Drăghici
Comentarii (1)  
andrei
Luni, 20 Octombrie 2008, ora 23:41

ma chiama andrei

Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online