evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Din vitrină  -  Norul de argint  -  Zona 25  -  Poveste de mahala II : Oiţa rătăcită  -  Avocatul celui care a vrut să mă omoare  -  Depozit.03  -  Hora Ielelor, Pensiune II  -  Mamal - Despărţirea  -  Revederea de 20 de ani  -  Planeta ascunsă  -  Upgrade "Beyond 363000"  -  Conştiinţa lui Uezen  -  Poporul perfect  -  Mărire şi decădere  -  Boaba de spumă  -  Corabia nebunilor  -  Recreaţia  -  Partida de bridge  -  Masa de duminică  -  Război obişnuit  -  Viola  -  Luminile oraşului II  -  De o sută de ori Adrian  -  Muzica  -  Sindrom de plecare sau Povestiri dintr-o cârciumă de la marginea galaxiei  -  Eu, Singularul Absolut  -  Arma secretă  -  Între ziduri  -  Îngerul cenuşiu - Gabrielle  -  Meduza (VII)  -  Fanfara municipală  -  Marea Neagră. Iulie  -  Gânduri  -  Luminile oraşului XXIX  -  De aici, de sus...  -  Elixirul vieţii  -  Meduza (X)  -  Sclipiri de Soare  -  Disertaţie despre diferitele moduri de apreciere a inteligenţei  -  Chat Room  -  Uezen. Echilibrul lumilor  -  Cioara  -  Locul pierdut  -  Strada castelului : Câte lumi  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (IV)  -  Îngerul cenuşiu - Angela  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (I)  -  Vatmanul - Mass Media  -  Variaţiuni pe o temă mai veche  -  Penato e căutat de prieteni


Norul de argint

Ovidiu Bufnilă
ovidiubufnila.ning.comPublicat Luni, 12 Mai 2003, ora 10:05

       Într-o zi a venit un nor de argint. S-a uitat la mine si m-a întrebat cât e ceasul. Norul nici n-a zis mersi. S-a dat mai încolo si a început sa înfulece o bucata de cer.
      Eu am rabdat cât am rabdat si i-am zis sa se linisteasca si sa lase cerul în pace pentru ca o multime de oameni au nevoie de el.
      Norul nici nu s-a sinchisit de mine, ba mai mult, s-a laudat ca o sa înfulece si soarele si luna si întreg Universul pentru ca asa avea el chef.
      Eu m-am înfuriat rau de tot si l-am pocnit zdravan de tot cu vâsla pentru ca tocmai pescuiam în golful albastru din Puerto Pico. Norul a început sa urle ca din gura de sarpe si a stârnit un stol de albatrosi imperiali, care au venit într-un suflet sa vada despre ce este vorba.
      A venit si un pilot cu un bimotor si a coborât din spatiu Gunar Gunarovici, care tocmai testa o racheta intergalactica de mare putere. S-au pus cu totii pe capul meu si m-au fortat sa cer scuze norului zicând una, alta despre libertatea de expresie.
      Eu le-am aratat ca cerul e muscat bine de tot, dar norul a zis ca eu am facut-o pentru ca as fi fost suparat pe iubita mea din Molina Mar ca nu ma mai iubeste si ca nu ma mai doreste.
      Albatrosii imperiali l-au crezut pe cuvânt. M-au dus cu totii la închisoarea din Togai ca sa ma racoresc nitel si sa nu mai manânc cerul. Guvernatorul din Togai a venit sa ma vada stârnit fiind de sotia lui, care era o bârfitoare si o fitilista. Unul dinre paznicii închisorii m-a lamurit. Femeia se iubea pe ascuns în fiecare noapte cu norul de argint pentru ca voia sa ramâna grea cu el ca sa nasca barbatul care v-a salva lumea de toate pacatele si de toate relele.
      O prostise norul !
      Cum stateam si priveam ce mai ramasese din cer, norul s-a bâtâit prin fata ferestruicii si mi-a zis nu stiu ce si mi-a aratat nu stiu ce. M-a întrebat cât e ceasul si eu m-am întrebat de ce era asa de grabit.
      Vine sfârsitul lumii, mi-a zis norul plin de importanta.
      Am strigat dupa gardieni, dar se dusesera cu totii în gradina închisorii acolo unde statea sa nasca sotia guvernatorului.
      Nu e salvatorul! am strigat disperat. E anticristul! Am început sa plâng.
      Au venit niste nori de zapada care au înghitit norul de argint si care au darâmat zidurile închisorii pentru ca tocmai auzisera strigatul meu.
      Au venit si niste nebune de femei si ne-am batut cu zapada si a venit si o moasa care a zis ca sotia guvernatorului a murit si noi am aprins o lumina si am hoinarit prin ninsoare si ne-am minunat de cele tainice ale lui Dumnezeu.
     

© Copyright Ovidiu Bufnilă
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online