evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Asaltul  -  Talent  -  Îngerul cenuşiu - Zora  -  Universul lent  -  Cerc la persoana întâi  -  Luminile oraşului XVIII  -  Călătorii cu îngeri  -  Luminile oraşului XXI  -  Taxi  -  Eu, Singularul Absolut  -  Lumea de sus  -  Zori  -  Jurământul  -  Cioara  -  Puroi II  -  Poveste de mahala I : Meciul  -  O lumânare pentru mama !  -  Copilul Visător cu Mâinile de Aur  -  Icoana  -  Luminile oraşului XXVI  -  O şansă pentru câţiva  -  Luminile oraşului XXXIV  -  La frontieră  -  Tranzit  -  Bodaproste  -  Mergem acasă  -  Vikingul  -  Natură moartă, cu portret  -  Diamantul  -  Uitarea  -  Portiţa  -  Alfa si Omega. Moon  -  Război obişnuit  -  Paradox  -  Legendele Căutării (II)  -  Meduza meduzelor are dreptate !  -  Lumea prin ţeava puştii  -  Uitare  -  Colecţionarul  -  Praf minune (III)  -  Aer  -  Tahiji  -  Avatarul  -  Norma  -  Poveste cu un zmeu  -  Pierduţi în ceaţă  -  Rochia străvezie  -  Brăduţul  -  Meduza (I)  -  Drum fără întoarcere


Meditaţie

Zen

Marian C GhileaPublicat Duminică, 9 Septembrie 2007, ora 10:37

      Aud curgerea râului de undeva de dincolo de timp. Frunzele abia fosnesc în vântul de primavara. Gândurile aproape s-au oprit, câteva din ele abia mai trec prin mintea-mi, la fel ca norii de pe cerul de un albastru închis. Simturile se relaxeaza. Prin întregul corp trece un flux de energie care umple, în spirale, fiecare celula. Picioarele asezate încrucisat au prins radacini si s-au contopit cu serpii din fibra vegetala venind de la toti copacii din jur ce perforeaza pamântul. Mirosul de pietre, iarba, râu si rasina se topeste încet odata cu auzul. Câmpul vizual se întuneca putin câte putin pâna când ceea ce e in fata ochilor devine un negativ al imaginii pe care o vedeam în mod normal. Totul este negru iar formele din jur sunt doar o retea de contururi abia schitate. Iluzia lumii în care traiesc dispare si adevarata realitate începe sa-si faca simtita prezenta. Aparenta diferenta dintre mine si exteriorul corpului meu nu mai exista. Ramâne doar Universul care se percepe pe sine.
      Radacinile-mi se întind acum peste tot în timp ce continui sa curg în apropiere sub forma râului de munte. Frunzele îmi fosnesc mai departe în vânt iar norii-mi continua sa alunece pe cer. Unii din ei apar chiar sub forma da gânduri, dar sunt din ce în ce mai putini, absorbiti de linistea din interior. Iar sfera perceptiei se extinde încet-încet pâna când cuprinde muntii, câmpiile, continentul, oceanele din jur si în final toata planeta. Energiile uriase din spatiul interplanetar sunt parte din mine acum. Iar undele electromagnetice si gravitationale transmit, transmit mai departe toate iluziile unei întregi planete în suferinta iluziei. Frunzele fosnesc în continuare iar râul curge deja prin întregul Univers. Radacinile-mi se întind acum printre stele, ca niste serpi încolaciti în jurul unor gigantice inimi care pulseaza. Nu mai exista nici spatiu, nici timp. Ultimele gânduri se topesc si un sentiment de pace adânca ma cuprinde. Apoi totul se dizolva în neant.
     
     
     


     
     
      - Ce e în coconul asta mic si verde din iarba? întreba copilul.
      - E o crisalida de fluture albastru. Pune-o cu grija, deoparte, ca sa nu calce cineva pe ea, raspunse tatal. În cateva saptamâni va iesi din ea un fluture de toata frumusetea. Din acest cocon si din multi altii ca el. Vor fi mii de fluturi albastri printre ramuri si totul în jur va fi un spectacol de forme si culoare. Vor zbura cu totii spre sud iar noi vom marca începutul unei noi veri, pe care speram sa o vedem cât mai bogata în roade.
      Cei doi terminara de pus capcanele pentru pesti, îsi deschisera aripile cenusii si-si luara zborul spre casa. În urma lor, odata cu apusul giganticului soare rosu, iluzia realitatii îsi recucerea, pas cu pas, imperiul din spatiu si timp.
     

© Copyright Marian C Ghilea
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online