evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Un singur trup, un singur suflet  -  Legenda "OMU"-rilor  -  Ambiguitate clinică  -  Casa nebunilor  -  Gânduri  -  Nu ne vom mai întâlni în toamnă, domnule profesor !  -  Către a opta zi  -  Viola  -  Mamă de duminică  -  Extratereştrii alienaţi  -  La lumina...  -  Luminatii, efemeride simbolice  -  Toate filmele româneşti au un final trist  -  Mamal - Despărţirea  -  Luminile oraşului XXV  -  Pierderea  -  Luminile oraşului X  -  Darul divin  -  Pacientul  -  Schimbare de management  -  Copilul gheţii  -  Meduza (X)  -  Pastel  -  Meduza (V)  -  Îngerul cenuşiu - Gabrielle  -  Icoana  -  Castravetele  -  Re-insecţie  -  Norma  -  Jazzonia : Cartea Cruciadelor  -  Cinci personaje în căutarea unor măşti vesele  -  Luminile oraşului XXVI  -  Inelele lui Saturn  -  Omega  -  Spiritul este liber şi insurgent  -  Halta părăsită  -  Omul - cu - sacul, Timpul şi... Eu !  -  Avocatul celui care a vrut să mă omoare  -  Simbioza  -  Novicele  -  Eu sunt viu, voi sunteţi morţi !  -  El cu durerile şi greşelile lor  -  Psihopatul  -  Povestea trenului  -  Talent  -  Cadou pentru regele Isrunului  -  Vânătoarea  -  Himera  -  Fragile  -  Circ


Psihopatul

Psihopatul
  Marius Ionuţ Iuraşcu
Sinucigaş plătit
varianta print

Marius Ionuţ Iuraşcu
insemnarisf.wordpress.comPublicat Luni, 23 Iunie 2003, ora 10:05

      V-ati gîndit vreodata cum va poate schimba viata un mic amanunt? Nici eu, pîna cînd nu mi s-a întîmplat aievea. Poate vreti sa stiti care este acest mic amanunt. Ei bine, un psihopat!
     
     


     
      Viata mea fusese perfect normala înainte, dar dupa primul contact cu el, toata atentia mea s-a canalizat într-o singura directie. Orice as fi facut, imaginea psihopatului îmi aparea mereu în minte, ma urmarea peste tot. Oriunde as fi mers nu puteam sta linistit deloc, tensiunea îmi crestea continuu si simteam nevoia de a merge cît mai repede acasa.
      Primii au observat schimbarea prietenii cu care nu ma mai întîlneam seara de seara în bar. Odata m-au întrebat care e problema, iar cînd le-am vorbit despre psihopat, au ridicat din umeri si mi-au spus s-o las mai moale cu obsesia asta. Apoi a fost seful meu, care îmi facea mereu observatii ca întîrzii si ca nu sunt atent, si care pîna la urma m-a si concediat. În urmatoarea luna am mai schimbat înca trei slujbe, iar Într-un final mi-am luat ceva de lucru acasa. Cu psihopatul, bineînteles. De cînd am un psihopat în casa, nu mai pot pleca nicaieri.
      La început îl tineam în dormitor. Dar camera era mica si neîncapatoare, asa ca l-am mutat în sufragerie. Acolo dormeam, mîncam, munceam, citeam sau ma uitam la televizor. Doar eu si psihopatul.
      Ce-au zis vecinii? Ei erau fericiti ca nu mai dadeam petreceri nocturne, dar, în rest, nu stiau nimic. Era secretul meu ca am un psihopat în casa.
      De fapt, prima care a aflat a fost prietena mea.
      Dupa ce o neglijasem o vreme, într-o dimineata a venit direct la mine si, trezindu-ma din somn, m-a prins întins peste el. Eu am încercat sa-i explic, dar ea nici nu ma mai baga în seama. Aproape se îndragostise de psihopatul meu.
      Cînd înca mai aveam de lucru, profita de orice absenta a mea pentru a petrece cît mai mult timp cu el. Iar eu simteam samînta geloziei încoltind în mine. Ma rog, cam cît de gelos poti fi pe un psihopat care îti fura prietena. Sau pe prietena care îti fura psihopatul. Dar apoi ne-am împacat. Si ne-am si casatorit. Si nu veti ghici ce cadou de nunta am primit: o psihomasa cu sase psihoscaune.
     
     

     
      Acum ne petrecem luna de miere în psihopat si planuim sa ne mutam într-o adevarata psihocasa complet psihomobilata, într-un psihocartier psiholinistit, în care sa traim psihofericiti pîna la adînci psihobatrîneti.
      E PSIHOLOGIC, nu-i asa?
     

© Copyright Marius Ionuţ Iuraşcu
Comentarii (1)  
Tucan Teodor
Miercuri, 14 Mai 2008, ora 16:59

Foarte misto ideea. Pacat ca nu ai dezvoltat mai mult subiectul!

Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online