evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Cristerra  -  Drumul spre  -  Tocăniţa de ciuperci  -  Imperiul Marţian contraatacă  -  Evadare din Paradis  -  Luminile oraşului V  -  Catedrala  -  Claviaturi  -  Luminile oraşului VIII  -  Praf minune (III)  -  Arta de a purta un război  -  Omul - cu - sacul, Timpul şi... Eu !  -  Scrisoarea  -  Dincolo de evoluţie  -  Dimineaţă târzie  -  În tren  -  Ambiguitate clinică  -  Nick  -  Natură moartă, cu portret  -  Muza  -  Fântâna de iasomie  -  Nu ne vom mai întâlni în toamnă, domnule profesor !  -  Călătorie în spaţiu-timp  -  Strada Cosmos  -  Umbra  -  Casa de la marginea pădurii  -  Cerc la persoana întâi  -  ªarpele de aramă (I)  -  Floarea de loldilal  -  Fragmentalism  -  Tentaţia continuă  -  Criminali Umanitari  -  Lumină dublă  -  Luminile oraşului XXVIII  -  De o sută de ori Adrian  -  Povestea trenului  -  Penato e căutat de prieteni  -  Piatra  -  Timpul  -  Pulbere de stele  -  Café du Marcel  -  Caseta pirografiată  -  Moştenire de familie  -  Învingătorul ia totul  -  Jocul libertăţii  -  Drum bun  -  Avocatul celui care a vrut să mă omoare  -  Lumânărica se pregăteşte să trăiască  -  Casa libertăţii  -  Duhovnicul


Melodia care nu se aude

Melodia care nu se aude
  Diana Virginia Todea
TV nation
Boredom
A Swedish Golem
We are all Jews
Outside in this dream
varianta print

Diana Virginia TodeaPublicat Sâmbătă, 29 Martie 2008, ora 20:18

      Sălcii de granit se lovesc în noapte,
      un glas-strigoi
      oglindeşte
      ceasul dimineţii,
      trezirea la redevenire.

     
     
      Cânta la chitară de dimineaţă. Adormise pe pat, cu ochii întredeschişi, visând la un sunet sau la o imagine plăcută. I se păruse că muncise prea mult în acea noapte. Fiecare notă îi sunase fals, scriind şi rescriind cu pixul pe o foaie o melodie care îi devenise obsesie.
      În somn, toate apăreau în ordinea lor normală, visele ducând la alte vise, drumuri care se deschid şi care nu mai apar. Vina nu o avea el pentru sentimentele apăsătoare, ce îi stăteau pe inimă.
      Dormise trei ore. A doua zi de dimineaţă avea de gând să rescrie ceea ce scrisese peste noapte. Dorea o perfecţiune. Era imposibil ca un lucru perfect să iasă, o claritate sau o minunăţie. De unde să poată reuşi aceste izbucniri spectaculoase?
      Închisese ochii, iar mâinile le simţea calde. Sunetele altor zile le auzea clar, dorind să revină, dormind, încercând să le reînvieze. Somnul îi pătrunse în carne. Veselia de peste zi îl epuizase, şerpuindu-i în minte cu amintirile vieţii sale. Ce putea să fie fericirea? O melodie care te însoţeşte şi care nu te chinuie, o melodie divină, şoptită, stinsă. Un sunet firav, auzit de o mie de ori, de fiecare dată când vedea drumul său, şerpuind ca un fir de mătase.
      Se trezea. Chitara îi stătea la picioare, ca o ustensilă veche, fără voinţă, inocentă. În somn, visezi, ajungi în alte părţi. Asculţi melodia altor sunete, încolăcite într-un ghem de clipe şi fapte. Somnul îl obosea, ochii săi nu vedeau ce trebuia să vadă. O chitară. Apăsa peste corzi, într-un ritm al inimii sale, gândindu-se la o fată, la drumul către munte, coborând peste pietre, simţind cum ceva îl gâtuie şi îl obligă să spună. Sunetele îi deschideau simţurile, oxigenându-i mintea, descleştând pasiunea pentru viaţă. Îi tremura mâna, căznind să prindă un acord la care se gândea. A fi ca un zeu aplecat peste o unealtă, ca o trudă la care zilnic trebuie să slujeşti. Un alt acord, apăsând ca pe nişte clape de pian, îi aminteau de un amurg, vara, în altă viaţă decât a sa. O mână care îl atingea, îi apleca părul peste frunte şi îi ţinea capul între palme.
      Iubea nopţile fără timp exact, stele care nu păreau ca aştrii, ci ca un peisaj subiectiv.
      Imaginile îl duceau departe, aplecându-i mâinile peste corzi. Poate se va stinge, ca orice lucru în lumea asta, ceea ce el iubea. Ca un glas din altă parte, melodia lui vorbea în încăperea tristă.
     

© Copyright Diana Virginia Todea
Comentarii (1)  
Cartusel
Joi, 8 Noiembrie 2012, ora 17:50

Felicitari si mult succes

Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online