evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Supravieţuitorul  -  Corabia nebunilor  -  Proprietate cu casă şi pădure  -  Sender: High_Orbit_God  -  În căutarea lacrimilor pierdute  -  Jocul Zeilor (VII)  -  Luminile oraşului VII  -  Cruciada bucătarilor  -  Poveste cu un cui  -  Hoţul de timp  -  Piese de muzeu  -  Dependent TV  -  Atalia  -  Copilul Visător cu Mâinile de Aur  -  Întreg  -  În căutarea zborului  -  O şansă pentru câţiva  -  Sclipiri de Soare  -  Lecţie de Umanitate !?  -  Ultima eclipsă (I)  -  Coana mare se mărită  -  Sete  -  Veşnic orizont  -  Luminile oraşului XXX  -  Enigma de cristal  -  Decablat  -  Aici şi acum  -  Program de criză  -  Turnul de calcar  -  Resacul Timpului  -  Poporul perfect  -  Legendele Căutării  -  Un viol ratat (Din neant)  -  Moştenire de familie  -  ªi vremea vine ca să plângi  -  Uezen  -  Praf minune (III)  -  Meditaţie  -  Cum le văd "ei" pe "ele" în Galeria de artă "Trei Salcâmi"  -  Fiii lui Rawser  -  Cum s-a născut Dumnezeu  -  Viziune  -  O viaţă fără început şi fără sfârşit  -  Uezen. Echilibrul lumilor  -  Ceaţa  -  Vatmanul - O pasiune  -  Fluturi  -  Amintirile unei lumi departe, departe de tot  -  Renaşterea...  -  Diamantul


Fanfara municipală

Ovidiu Bufnilă
ovidiubufnila.ning.comPublicat Vineri, 5 Noiembrie 2004, ora 18:29

      Eliodor Barazol se întoarse spre fereastra. Spuse:
      - Ploua.
      Aghiman Cazabran se întoarse si el spre fereastra.
      - Ninge.
      Vabral Hornicular se întoarse spre fereastra. Striga:
      - Dogoreste soarele!
      Si Miriadam Pararam se întoarse spre fereastra, surâse si spuse ca sufla vântul turbat.
      Dar, în sfârsit, trecu fanfara municipala si-i puse pe jeratic, le dadu fiori. Racnira de-a valma:
      - E tambur-majorul din Berlin!
      - Contopistul?!
      - Conspiratorul, vezi bine!
      - Membru de partid, desigur!
      - E tobosarul din Kaliga!
      - Paranormalul?
      - Spionul rosu!
      - E si trombonistul din Mokasili!
      - Conspirator si el!
      - E si trompetistul din Beauburg!
      - Cârnatarul?!
      - Violatorul, domnule draga.
      Trecea fanfara municipala sa-1 întâmpine pe american.
      Avionul prezidential tocmai survola.
      II însoteau avioane de vânatoare peri culoase. Multimea ovationa. Oficialii îsi aranjau cravata si-si lustruiau bombeul de manseta pantalonilor. Când dogorea, când ploua, când ningea.
      America! America! Si niste copilii si niste babete si niste pasionati agitau stegulete, aruncau trandafiri. Un homosexual lesina. Multimea se arunca înainte, sa ocupe scarile, garile, ministerele.
      La revolutiune! Si niste functionari îsi dadura obstescul sfârsit. Dar fanfara municipala trecu mai departe, dincolo de aerogara. Sigur ca niste politisti se luara dupa fanfaragii. Unde va duceti, stimabililor, vine avionul prezidential, ati încalcat protocolul. Chestii dintr-astea foarte serioase. Ca si când patria ar fi fost în pericol. Si cum cobora avionul i se zarira însemnele. Ca n-ar fi fost americanul. Poate un cântaret de hip-hop.
      Poate chiar Gagarin. Poate Târfa Universala sosita sa le spuna ce si cum despre revolutia sexuala. Si tambur-majorul scoase o mitraliera de sub pulpana hainei si, foc automat.
      Avionul atinse betonul încins. Pierdu un motor. Se rasuci pe dreapta. Conflict international. Bomba atomica gata, gata sa cada peste bietul orasel. Câteva zeci de morti si raniti si foarte multa televiziune. Si declaratii si martori. Si toate se înrosira instantaneu. în WorldNet se zvoni ca ar fi vorba de un platou de filmare. Ca fanfara municipala era un scenariu, de fapt. Ca din avioanele de lupta se cernea ninsoarea si ploaia si dogoarea dupa metode stiintifice. Ca armata facea un experiment de proportii pentru a întari capacitatea de aparare a patriei. Ca erau manechine corpurile carbonizate si ca avionul prezidential ar fi fost de mucava, iar castile politistilor din zahar candel.
      - Cum altfel? întreba Eliodor Barazol iesind din WorldNet si lasând în urma lui un virus.
      - Cam asa ceva, spuse Aghiman Cazabran iesind si el din WorldNet si lasând în urma un virus ogival.
      - Dar ce credeau? murmura Vabral Hornicular iesind la rându-i din WorldNet si lasând în urma un virus bicefal.
      Si Miriadam Pararam îi împusca în cap. Dadu foc punctului logistic. Coborî în strada. Se întâlni cu tambur-majorul din Berlin si porni alaturi de el. Oprira la o statie de benzina sa faca plinul. Spre miezul noptii se îmbarcara pe submarinul atomic care patrula în apele golfului.
      Capitanul submarinului îsi aprinse un trabuc si, prin metode stiintifice, proceda la punerea în aplicare a punctului doi din monstruosul plan de cucerire a lumii. Delfinii si balenele si caracatitele virtuale se raspândira în Oceanul Planetar pregatind schimbarea rasei umane.

© Copyright Ovidiu Bufnilă
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online