evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Copilul gheţii  -  Războiul lumilor  -  ªarpele de aramă (I)  -  Cum să te fereşti de urs  -  Fiii lui Rawser  -  Legendele Căutării (II)  -  Jocul Zeilor (IV)  -  Destin  -  Visătorul  -  A şaptea faţă a tăcerii  -  Luminile oraşului XV  -  Aripile din cer  -  Gheşeft  -  Novo Homo Sapiens  -  Uitare  -  Aer  -  Evadare din Paradis  -  Luminile oraşului XXVI  -  Pulbere de stele  -  Salvatorul  -  Obsesia  -  Planeta Fantomă  -  Principiul alibiului  -  Decablat  -  Sfârşitul lunii  -  Punct. ªi atât  -  El cu durerile şi greşelile lor  -  Taxi  -  Vatmanul - Anton şi Marcel  -  Aici şi acum  -  Andru  -  Drumul spre  -  Regele animalelor  -  Dumnezeul unei lumi mărunte  -  Călătoria unui artist...  -  Soldatul  -  Fluturi  -  Fugind pe cerc  -  Outland  -  Nopţi albe, zile negre  -  Meduza (IX)  -  Casa libertăţii  -  Depozit.03  -  Nu vreau să fiu un erou !  -  Meduza (X)  -  Pânza de paianjen  -  Vrăjitoarea  -  Lecţie de Umanitate !?  -  Tolaie  -  Veşnic orizont


Taxi

Taxi
  Hristu Bordeianu
Colecţionarul
Printre oameni
Inelele lui Saturn
varianta print

Hristu BordeianuPublicat Miercuri, 8 Decembrie 2004, ora 21:23

      O noapte linistita, o noapte cu luna plina în Central City. Se parea ca toti locuitorii orasului dormeau. Toti, mai putin soferii de taxi.
      Raz era îmbracant elegant. Era o seara importanta pentru el pentru ca urma sa o ceara în casatorie pe Thali, prietena lui de aproape doi ani. Acum îsi permitea. Acum putea sa-i ofere totul: o casa, o avere, poate si un copil. Cînd o cunoscuse, lucrurile stateau cu totul altfel. În urma cu doi ani era aproape falit, cu mintile si visele stoarse. Începuse chiar sa se gîndeasca la sinucidere. Si cînd era gata sa o faca, l-a întîlnit pe barbatul acela care l-a adus la linia de plutire si l-a ajutat sa devina ceea ce este acum. Firul gîndurilor sale fu întrerupt însa de taxiul care opri în fata lui.
      - Va duc undeva, domnule? întreba soferul.
     
     


     
      În cealalta parte a orasului, Victor îsi scoase telefonul din buzunar si se pregati sa formeze numarul companiei de taxiuri. Era multumit de viata lui de pîna acum. Muncise mult sa ajunga pîna aici, iar rasplata era pe masura. Patronul sau era cel care îl ajutase cel mai mult, iar Victor se simtea dator fata de el. Dar oricît de îndatorat se simtea, patronul sau îi ceruse un singur lucru. Victor arunca aceste gînduri si forma numarul de telefon. Mai întîi un sase, apoi un altul si un altul. De partea cealalta era întotdeauna cineva.
     

© Copyright Hristu Bordeianu

Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online