evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Moştenire de familie  -  Paradox  -  Aniversarea  -  Je t'aime mélancolie  -  Big Bang Boo  -  Casa libertăţii  -  Jocul Zeilor (IX)  -  Gheşeft  -  Luminile oraşului XXVII  -  Licuricioaia  -  Proprietate cu casă şi pădure  -  Sfântul  -  Luminile oraşului XXVIII  -  Meduza (X)  -  Sinucigaş plătit  -  Bătrânul, literele şi noaptea  -  Antarctic City  -  Vatmanul - O pasiune  -  Ceasul voinicului  -  Meduza (IV)  -  Darul divin  -  Bătălia pentru supravieţuire  -  Camera de la capătul holului  -  Damnarea numelui  -  Un bilet de plecare de pe Soregaard  -  Canicula  -  Meduza (III)  -  The Alien Revolution  -  Cosas de la vita  -  Un pahar de vin  -  Jocul  -  Felix II  -  Soldatul  -  Mamal - Beciul  -  Scrisoare din Hipercubul 13  -  Elegie pentru Jeromed  -  Jocul Zeilor (V)  -  Lumânărica se pregăteşte să trăiască  -  Ziua a şaptea  -  "ªi caii se împuşcă, nu-i aşa ?"  -  Labirintul de gheaţă  -  Pescăruşul  -  Poveste de mahala II : Oiţa rătăcită  -  Tahiji  -  Geneza  -  Criminali Umanitari  -  Liber arbitru  -  Rapsodia  -  Amintirile unei lumi departe, departe de tot  -  Păsări de pradă


Visul demiurgului

Andreea Popa-MerticaruPublicat Duminică, 31 Iulie 2005, ora 21:44

      Viseaza la planeta lui cea albastra. Trebuia sa fie albastra, invaluita intr-un alburiu pufos care o face si mai misterioasa. Despica albul pufos si priveste in jos la mica lui lume de dedesupt. De jos urca spre el o caldura placuta; planeta lui traieste si pe ea locuiesc fiinte mititele si agitate care inalta peste tot gurguie in care se adapostesc. E mindru de ele, au construit o multime de chestii de ieri pina azi. Se pare ca invata singure sa se descurce.
      -Gata, ajunge!
      O voce rasuna in visul lui darimind o seama de gurguie si amestecind albastrul cu alb. Fiintele dintr-o parte de lume intra in panica, se arunca unele peste altele, cad, unele se ridica, altele nu.E un haos pe mica lui planeta si Copilul e trist.
      Paraseste visul in graba.
      Tatal se intoarce la locul lui bombanind pentru sine.
      -De cite ori nu i-am spus sa lase prostiile si sa nu mai viseze!
      Tatal stie demult ca Copilul viseaza cu ochii deschisi si, ce e mai grav, ca isi insufleteste visele. De cind era mic el a inceput sa construiasca un vis, mereu acelasi: o planeta albastra. Pe masura ce Fiul sau crestea, visul crestea cu el si o legatura stranie se crea intre creator si vis. Tatal simtea ca visul il va acapara si ca dragostea Fiului lui pentru lumea albastra il va ucide.
      Tatal ofteaza. Putea sa intre chiar acum in lumea Copilului si sa strice visul, sa il readuca la ceea ce era de fapt: o efemeritate insa nu putea sa strice ceva viu, era peste legea firii pe care el insusi o crease demult-detot. Era prizonierul propriilor lui legi si ceea ce il intrista peste masura era ca Fiul lui va cadea victima legilor firii. Singura speranta a Tatalui era ca Fiul lui isi va da seama ca era inutil sa isi inzestre visul cu atitea sperante si va uita lumea albastra. Odata abandonata aceasta lume obscura nu va evolua, va intra treptat in anonimat si uitare. Uitarea va aduce moartea si, fara flacara imaginatiei Copilului, visul va muri in el insusi.
      Tatal intinse mana spre visul Copilului. Micuta lume albastra pulsa linistita sub invelisul ei fragil si alb. Putea sa o spulbere cu o suflare iar Fiul lui ar fi ramas numai al lui asa cum fusese dintr-un inceput.
      -E-Den, se numeste E-Den…-il auzi pe copil soptind aproape de inima lui.
      Pe el il iubea Tatal mai mult decat pe el insusi, cu lume a lui albastra cu tot. Ii atinse ochii cu mina si se intoarse zimbind catre el.

© Copyright Andreea Popa-Merticaru
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online