evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
O poveste de Crăciun  -  Ceasul ispitirii  -  Curcubeul  -  Poveste de viaţă  -  “Virusul”  -  Evadare din Paradis  -  Viziune  -  Vatmanul - Reacţiile, Epilog  -  Arta de a purta un război  -  Experimentul  -  Jocul Zeilor (VI)  -  System Error  -  Nyprus  -  Cinci personaje în căutarea unor măşti vesele  -  Tânăr si încă nescris  -  Ea, eu şi ei  -  Talent  -  Războiul lumilor  -  Scrisoarea  -  Fata morgana  -  Cadoul  -  Vrăjitoarea  -  În căutarea lacrimilor pierdute  -  Panica  -  Lumea de sus  -  De profundis  -  Ultima frontieră  -  Revederea de 20 de ani  -  Închis  -  Meduza (XI)  -  Solilocviu  -  Icoana  -  Stiinta si tehnica  -  Locul pierdut  -  ªarpele de aramă (I)  -  Arma secretă  -  Misiunea  -  Puroi III  -  Drumul care nu se vede  -  Legenda "OMU"-rilor  -  Zodia de apă - Niagara poetry  -  Natură moartă, cu portret  -  Întâlnirea  -  Vise în adâncuri de stâncă  -  Ultima eclipsă (I)  -  Luminile oraşului  -  Strada Cosmos  -  O nouă zi  -  Nouăsprezece zile (II)  -  Manifestul de aur al desăvârşirii


Interviu cu artistul decorator Constance Vintila

E o binecuvantare sa fii mama !

Interviu cu artistul decorator Constance Vintila
  Angela Baciu
Interviu cu scriitorul Vasile Andru
Interviu cu Constantin Abăluţă
Au fost 4 zile cu Nora Iuga
Jocul
Scrisoare pentru mama
varianta print

Angela BaciuPublicat Duminică, 29 Noiembrie 2009, ora 11:14

      Constance VINTILA - este artist decorator, realizator a numeroase expozitii de vintige si handmade, independent wedding planner, coordonator/consilier evenimente. Ii place mult sa lase ceva in urma, realizeaza cu mare placere si talent nativ diferite obiecte decorative pe care le foloseste in diferite expozitii inedite, dar...ii face mare bucurie sa le si ofere prietenilor dragi, ii plac calatoriile lungi si exotice, oameni interesanti, moda si arta fotografica (colectioneaza fotografii vechi), dar iubeste si muzica si poezia.

     

     

      A.B - Cine este Constance Vintila ? unde v-ati nascut si petrecut copilaria?

     

      C.V.- M -am nascut si am copilarit la tara, intr-o vara calduroasa in ziua de 25 august 1970, intr -un frumos sat plin de dealuri si vai acoperite cu vii si livezi si imi amintesc cu drag si nostalgie de jocurile inocente care sunt legate de natura si de animalele care ma incornjurau, in Valea Marului, Jud.Galati. Imi aduc aminte de chipuri dragi, oameni buni si frumosi de la care am invatat ce este traditia, pastrarea valorilor si transmiterea lor generatiilor urmatoare.

     

      A.B.- Ce va face fericita?

     

      C.V.- Fericita si implinita ma face copilul meu Matei in varsta de 7 ani, un copil frumos, minunat si bun, intotdeauna am spus ca e o binecuvantare sa fii mama... fericita mai sunt ca imi pot exprima starile sufletesti in lucrarile mele, ca pot sa aduc zambetul pe buze celor ce reusesc sa le organizez un eveniment important in viata lor, sau sa le redecorez locuri dragi (casa, loc de relaxare, case de vacanta, cluburi, etc.), fericita mai sunt atunci cand fac cadouri si bucurii celor dragi mie, cand sunt impreuna cu mama pe care o iubesc si o respect foarte mult si imi doresc sa fie mandra de mine, cand suntem impreuna de sarbatorile de iarna in fata unui brad impodobit...si...da, sunt fericita si implinita !

     

      A.B.- De cand v-ati descoperit talentul de artist decorator si ce drum ati parcurs pana acum?

     

      C.V.- Talentul si mai ales pasiunea pentru arta decorativa exista din copilarie, cred ca a contat foarte mult locul nasterii mele, mereu am fost preocupata de frumos, dar concret am inceput sa ma exprim in urma cu vreo 12, 13 ani.

     

     

      Atunci am inceput cu cateva tablouri si obiecte handmade, lucrate cu canepa si flori de camp. Ulterior, am diversificat materialele, orice se poate folosi, nimic nu se risipeste, nimic nu se pierde, nici nu va vine a crede cate lucruri minunate poti realiza din...obiectele pe care nu le mai folositi, sau vreti sa le aruncati : pietricele, margele rupte, lantisoare, scoici, con de brad, nuci, colturi de ziare, etc.

     

      A.B.- Ce expozitii ati realizat si ce ce impact au avut?

     

      C.V.- Sunt la cea de a 5 expozitie de obiecte decorative, denumirea tuturor expozitiilor fiind « ALTFEL » .Vorbesc de obiecte decorative inedite si originale, desigur.Am avut expozitii in Galati si la Bucuresti, am fost apreciata de toti cei care au venit sa imi admire exponatele, am atras atentia tuturor, dar, cel mai important este faptul ca am reusit sa cunosc oameni din acelasi domeniu cu mine, sa deschid relatii de colaborare si parteneriat si sa primesc noi propuneri de expozitii, targuri si evenimente culturale. Pe youtube se poate viziona si un scurt filmulet de la una din expozitiile mele, sper ca in scurt timp sa postez si altele.

     

      A.B.- Carui public va adresati ?

     

      C.V.- Cu mare bucurie pot spune ca ma adresez publicului larg, celor care nu au preocupari artistice, dar...si celor care sunt iubitori de arte in general, de handmade si vintage in special. Dar, ii astept pe toti acei care doresc sa colaboram, ma adresez acum tinerei generatii, pentru ca este extrem de important ca toate generatiile sa se impleteasca avand mereu de invatat unii de la ceilalti. Asa cum am invatat si eu lucruri importante in meseria mea, asa doresc sa las si eu pe mai departe tainele acestei minunate arte.

     

      A.B.- Ati participat in emisiuni tv? alte evenimente?

     

      C.V.- Particip de vreo sapte ani frecvent la emisiuni tv de divertisment si de amenajari interioare/decor de casa, imi place sa povestesc publicului cu cata darnicie si bucurie realizez diferite obiecte din lucruri aparent simple, dar, am participat cu deschidere si in unele emisiuni tv cu caracter cultural – ultima fiind « Dialogurile poetei Angela Baciu »de la Tv Express Galati, pentru care doresc sa va multumesc pentru prezenta mea in aceasta emisiune.

      In privinta evenimentelor, chiar ieri am avut o expozitie inedita de handmade si vintage in cadrul « Zilelor Bibliotecii V.A.Urechia » - si ii multumesc pe aceasta cale d-lui director a bibliotecii prof.Ilie ZANFIR ca mi-a dat aceasta posibilitate de a aparea in fata publicului. Expozitia a avut loc la prima filiala a bibliotecii din interiorul Casei de Cultura a Sindicatelor Galati. . A fost prezenta presa careia ii multumesc, public, multi tineri si colegi. Si cu aceasta ocazie am primit numeroase propuneri de colaborare pe care sper sa le duc la bun sfarsit.

     

     

     

      A.B.- Ce expozitii si proiecte mai pregatiti?

     

      C.V.- Urmatorul proiect, pe termen scurt e o alta expozitie (asemanatoare cu cea de ieri) dar voi avea si cateva obiecte in plus, neexpuse pana acum, in cadrul evenimentului « 40 de ani de existenta a Casei de Cultura a Sindicatelor din Galati » din 19 noiembrie, ora 15, in cladirea cu acelasi nume, in sala « Ateneu », sper ca si aceea sa fie o expozitie reusita. Mai ales ca in respectivul eveniment organizat de aceasta institutie (si multumesc si pe aceasta cale celor ce m-au invitat : d-ul director Ovidiu Ioan MANOLE si Dumneavoastra d-na Angela BACIU) se vor impleti mai multe arte : arta decorativa, pictura, desenul, poezia, teatrul, muzica si dansul.

      De asemenea, mai pregatesc un targ-expozitie « VINTAGE » in orasul de la Dunare Galati, dar sper sa reusesc si in orasele vecine : Braila, Tecuci, Focsani.

      Pentru anul urmator am si alte proiecte despre care voi vorbi la momentul respectiv.

     

     

      A.B.- Un cuvant de incheiere pentru cititorii nostri.

     

      C.V.- Va multumesc tuturor ca imi apreciati munca, va multumesc pentru prezenta Dumneavoastra la toate evenimentele pe care le-am organizat si va invit sa fiti alaturi de mine in urmatoarele proiecte.

      Iar Dumneavoastra, Doamna Angela Baciu, va multumesc pentru acest interviu, mi-a facut o mare placere dialogul cu Dumneavoastra si va doresc multe reusite in activitatatea profesionala si nu numai.

     

      A.B.- Si eu va multumesc.

     

     

© Copyright Angela Baciu
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online