evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Luminile oraşului XXXI  -  Luminile oraşului XXIV  -  Limoniu  -  Antarctic City  -  Fortul  -  Experienţă pecuniară  -  Proiecţionistul  -  Children of mine  -  Omu' nostru de "sus"  -  Pasomii  -  Catedrala  -  Novicele  -  Ultima eclipsă (II)  -  Descoperirea  -  Altă Poveste(?) modernă  -  Om vs. cyborg  -  Flida Flado  -  Povestea gândacilor  -  Strada inocenţilor  -  Masa de duminică  -  Printre oameni  -  Îngerul cenuşiu - Gabrielle  -  Povestea knorgului care îşi caută mama  -  Pasul craiului de munte  -  Cărăușul  -  Proză absurdă  -  Casa de la marginea pădurii  -  Sedrina  -  Cartea cu autor necunoscut  -  Zei şi oameni  -  Meditaţie  -  La frontieră  -  Sclipiri de Soare  -  Gânduri  -  Lumea lui Ingo  -  Fabrica de vise  -  Text experimental  -  Iza  -  Cercul  -  Peştera II  -  Omul-care-stătea-cu-nasul-în-flori  -  BO  -  Dispariţia  -  Hoţul de timp  -  Viziune  -  Locul pierdut  -  Povestea (?) Pensionarului Incredul  -  Cerşetorul  -  Înălţarea  -  Meduza (III)


Pasiune şi destin (Blood and Chocolate)

News TeamPublicat Duminică, 4 Februarie 2007, ora 16:45

      Vivian Gandillon fuge... fuge de trecutul ei, fuge de vanatori, fuge catre Aiden.

     

      Aiden intuieste legatura stransa dintre fiinta umana si ultimele exemplare de loup garoux, creaturi candva nenumarate si celebre, capabile sa-si schimbe forma trupului, sa se transforme din om in lup si invers. Pasionat fiind de aceasta legenda, vine sa o studieze in Romania. Aici o va intalni pe Vivian....

     

      Intr-o aroma dulce-sarata, soseste romance-ul Pasiune si Destin/ Blood and Chocolate, o productie Lakeshore, filmata in Romania la sfarsitul anului trecut.

     

      La prima vedere, ar putea sa para un film despre varcolaci. Iar atunci ar fi lesne de inteles de ce a fost aleasa Romania ca loc de desfasurare a actiunii.

      Nu trebuie insa decat sa inceapa filmul si sa iti dai seama ca este vorba doar de o poveste de dragoste. Iar Romania a oferit locatiile ideale acestei povesti.

     

     

      Pasiune si Destin/ Blood and Chocolate este un film in care calitatea de fiinta umana este data de puterea dragostei. Vivian (Agnes Bruckner) este sfasiata intre idila sa cu Aiden (Hugh Dancy) si pastrarea cu sfintenie a unui secret secular pentru care intreg clanul din care ea face parte, lupta cu pretul vietii. Suferinta sa creste cu atat mai mult cu cat nu este niciodata scapata din ochi de liderul clanului, Gabriel (Olivier Martinez).

     

      Unitatea clanului este considerata o regula de supravietuire pentru membrii sai. Atunci cand acestia vaneaza, nu le este permis sa fie disparati, ci trebuie sa vaneze toti impreuna. O alta regula este aceea ca seful clanului trebuie sa isi aleaga o noua sotie dupa fiecare sapte ani. Dar iata ca, desi a venit randul lui Vivian, idila dintre ea si Aiden va naste atat zbucium interior, cat si conflicte sangeroase.

     

      Distributia filmului este completata si de: Katja Riemann, Brian Dick, Chris Geere, Tom Harper, John Kerr, Jack Wilson, Kata Dobo, precum si romanii: Vitalie Ursu, Bogdan Vo

Pasiune si destin (Blood and Chocolate)
da, Maria Dinulescu, Rodica Mandache, Lia Bugnar, Mihai Calin.

     

      Filmarile au durat peste doua luni de zile si s-au desfasurat in Bucuresti, in diverse locatii (Centrul istoric, Parcul Bazilescu) precum si in studiourile Media Pro din Buftea.

      Fiind vorba de un buget mare alocat productiei, investitia a fost pe masura: platourile de filmare construite au fost adevarate opere de arta, s-au folosit ca recuzita masini de marca, iar echipa a fost compusa numai din profesionisti atat romani cat si veniti din toate colturile lumii.

      Au fost adusi pentru filmari peste 30 de lupi din Ungaria, producatorii si regizoarea filmului nedorind crearea animalelor pe computer in 3D si prefarand prezenta lor reala pe platouri, motiv pentru care actorii au avut posibilitatea sa inteleaga si sa se adapteze la comporta
Pasiune si destin (Blood and Chocolate)
mentul lupilor sub indrumarea dresorului lor.

     

      Distributia a fost foarte atent aleasa, dorindu-se crearea unei imagini pozitive a comunitatii de loup garoux, motiv pentru care rolul sefului de clan i-a fost oferit lui Olivier Martinez, cunoscut romanilor din filmele: Infidela/ The Unfaithful, S.W.A.T., Identitati furate/ Taking lives, Corsarul de pe acoperis/ The Horseman on the Roof). Pe Agnes Bruckner am avut ocazia sa o vedem de curand pe marile ecrane in productia Bob Yari, Haven. Katja Riemann este unul dintre cele mai mari nume artistice ale Germaniei, este actrita " de film (Making Up, Bandits, Ich Bin die Andere) si de teatru, cantareata (in grupul de jazz-blues Oktett) si scriitoare de literatura pentru copii (The name of the sun, The choir of the angels). Pe Hugh Dancy l-am mai vazut in Dictionarul de alcov/ The Sleeping Dictionary, Ella fermecata/ Ella Enchanted si Regele Arthur/ King Arthur, iar pe Brian Dick in Colour Me Kubrick: A True"ish Story, Master and Commander: The Far Side of the World.

     

      Scenariul a fost adaptat de catre Ehren Kruger si Christopher Landon dupa romanul omonim al Annettei Curtis-Klause, iar regia a fost realizata de Katja von Garnier (Iron Jawed Angels, Bandits, Making Up!).

     

© Copyright News Team
Comentarii (1)  
Madytza_m98
Luni, 10 Martie 2008, ora 19:38

Este cel mai tare film pe care l`am vazut vreo data :X:X

Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online