evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Poporul perfect  -  Text experimental  -  Sfântul  -  Atalia  -  Epsilon  -  Accidentul  -  Disertaţie despre diferitele moduri de apreciere a inteligenţei  -  Umbra  -  Factorul "Haos"  -  Poveste de viaţă  -  Pierderea  -  Sedrina  -  Sete  -  Meduza (VII)  -  Novicele  -  Ea, eu şi ei  -  Povestea gândacilor  -  Luminile oraşului XIX  -  Jocul libertăţii  -  Păsări de pradă  -  Lala  -  Luminile oraşului XII  -  Pendulul municipal. "La dolce vita"  -  Nebunii lui Arrianus  -  O viaţă fără început şi fără sfârşit  -  Mesajul  -  Catedrala  -  Viziune  -  Pasul craiului de munte  -  Gri şi roşu auriu  -  Alfa şi Omega  -  Ceasul voinicului  -  Norma  -  Timpuri Noi  -  Stăpânul - Volumul I : Răpirea zeilor  -  Metastază  -  Proiecţionistul  -  Pacientul  -  Mamă de duminică  -  Meduza (III)  -  Caiet de regie  -  Om vs. cyborg  -  Re-insecţie  -  Recreaţia  -  System Error  -  Lumea de sus  -  Amintirile unei lumi departe, departe de tot  -  Luminile oraşului XXIV  -  Ankirah  -  Gender X


"M-aş bucura să am un autor român pe an de talia lui Marian Coman, pentru a-l publica"

a spus coordonatorul colectiei "fiction.ro" de la editura "Tritonic", scriitorul Michael Haulica, cu ocazia lansarii volumului de debut al prozatorului brailean

News TeamPublicat Duminică, 11 Decembrie 2005, ora 18:24

      In foaierul Teatrului "Maria Filotti" a avut loc, simbata, lansarea volumului de debut al scriitorului Marian Coman, "Nopti albe, zile negre", care face parte din colectia "fiction.ro" inaugurata de editura "Tritonic".

      Despre aceasta colectie, directorul editurii, Bogdan Hrib, a spus ca intentioneaza sa puna la un loc autori straini de succes cu autori romani talentati, care debuteaza abia acum pe piata romaneasca. "Astfel, incercam sa dam o sansa scriitorilor tineri, care consideram ca trebuie scosi in fata. De asemenea, vrem sa demontam mitul care spune ca nu se vind cartile. Vom incerca sa aratam ca se vind, vom pune in practica strategii de marketing verificate si care sigur vor avea succes. Vom continua sa publicam autori tineri, foarte tineri, debutanti, dar si scriitori straini de succes, pentru a oferi publicului bucuria de a descoperi o carte, de a atinge o pagina scrisa, cuvintele, bucuria mirosului de carte proaspat tiparita, senzatii pe care nu trebuie sa le pierdem".

      Coordonatorul editiei "fiction.ro", Michael Haulica, a spus ca l-a ales pe Marian Coman pentru a deschide aceasta colectie a editurii "Tritonic" pentru ca are foarte mare incredere in valoarea lui, il considera unul dintre cei mai talentati scriitori din Romania si pentru ca toate creatiile sale il emotioneaza. "Astept intotdeauna cu mare nerabdare sa vad ce mai scrie si am mereu bucuria ca eu sint primul care-l citeste. Ma bucur foarte mult ca eu i-am publicat cartea de debut. In creatiile sale, foloseste SF-ul, fantezia, dar cred ca este mult mai important ce spune prin acel text. Marian Coman stie sa aseze in fraza cuvintele si te simti foarte bine citindu-i cartea. M-as bucura sa am un autor roman pe an de talia lui Marian Coman, pentru a-l publica in noua colectie".

     

      "Marian Coman nu poate sa scrie fara sa simta tot"

     

      Despre legatura dintre scriitorul si ziaristul Marian Coman a vorbit directorul general al cotidianului "Obiectiv - Vocea Brailei", Monica Paraschiv, care a marturisit ca, desi il stie pe Marian Coman de cinci ani, abia dupa ce i-a citit cartea a inceput sa-l cunoasca si sa-si explice de ce ii plac atit de mult editorialele semnate de el. "Marian Coman nu poate sa scrie fara sa simta tot. Cartea lui emana tristete, ridica intrebari, este o carte buna, iar o carte buna, spunea Dan Merisca, trebuie sa fie ca o ceapa. De fiecare data cind o citesti, sa descoperi ceva nou. Ca sa scrii o carte trebuie sa ai curaj sa ramii singur cu tine insuti, sa te bati cu demonii tai. Unii reusesc, altii nu. Marian Coman face parte dintre invingatori".
Marian Coman - volumul de debut : "Nopti albe, zile negre"

r>      In final, autorul a multumit celor care l-au sprijinit si l-au inteles si i-a rugat pe cei prezenti sa faca un efort de imaginatie. "Sa ne imaginam o clepsidra: in partea de sus sint visele si cosmarurile, noastre, sint ideile, fantezia, imaginarul. In partea de jos ne aflam noi, se afla realitatea concreta, spatiul in care pasim. Aceasta carte este la mijlocul clepsidrei, unde fantezia se imbina cu realitatea. "Visele" de aici ar putea fi visele oricaruia dintre voi, doar ca eu am apucat sa le scriu inaintea voastra".

      Marian Coman s-a nascut la Mangalia in 1977 si este absolvent al Facultatii de Psihologie si Asistenta Sociala din cadrul Universitatii "Petre Andrei" din Iasi. A lucrat la mai multe ziare din Braila si Galati, iar acum este redactor-sef adjunct la cotidianul "Obiectiv - Vocea Brailei". Aici realizeaza si un supliment saptaminal de literatura, "Literatura si artele imaginarului", pentru care a obtinut Premiul "Romcon", al Coventiei Nationale de SF, la sectiunea Mass-media in 2004. Ca scriitor, Marian Coman a cistigat numeroase premii si a publicat in antologiile Romania SF 2001 (ProLogos, 2001), Quasar 001 (Media Tech, 2001), Noesis (Societatea Culturala Noesis, 2002 - in format electronic), Liternet 2002, vol. 3 (Liternet, 2002 - in format electronic), Alte lumi, alte legende (Media Tech, 2002) si AtelierKult (Millenium Press, 2005)

     

     


     

      Colectia fiction.ro, primele doua volume:

     

      - China Mieville - Statia Pierzaniei (Perdido Street Station), trad. Mihai Samoila

      720 pagini, pret 27 RON (270.000 lei vechi)

     

      - Marian Coman - Nopti albe, zile negre

      144 pagini, pret 12 RON (120.000 lei vechi)

     

      Revista fiction.ro trimestriala, format carte, 160 pagini, pret 15 RON (150.000 lei vechi) - difuzare numai prin librarii.

     

      Din sumarul primului numar:

      - fragment de roman: Statia Pierzaniei de China Mieville, trad. Mihai Samoila

      - nuveleta: Michael Swanwick - Legiuni prin timp (Premiul Hugo 2004), trad. Mircea Pricajan

      - proza scurta de: Marian Coman, Doru Stoica, Liviu Radu

      - articole/eseuri de: Charles Stross, Mircea Oprita, Florin Pitea

      - recenzii de: Liviu Radu (carti de Dean Koontz, Kurt Vonnegut jr), Mircea Pricajan (Silviu Gherman), Paul Di Filippo (China Mieville, Richard Morgan), Rick Kleffel (Neil Gaiman, Charles Stross)

      - actualitati F&SF

     

     

      OFERTA SPECIALA:

     

      China Mieville - Statia Pierzaniei

      - comanda la editura pe adresa editura-at-tritonic-dot-ro: 23 RON (230.000 lei vechi)

      - comanda la editura pe adresa editura-at-tritonic-dot-ro si la standul editurii de la Tirgul Gaudeamus, pina in ziua lansarii, 26 noiembrie (inclusiv): 20 RON (200.000 lei vechi)

     

     

      Marian Coman - Nopti albe, zile negre

      - comanda la editura pe adresa editura-at-tritonic-dot-ro: 10 RON (100.000 lei vechi)

      - comanda la editura pe adresa editura-at-tritonic-dot-ro si la standul editurii de la Tirgul Gaudeamus, pina in ziua lansarii, 26 noiembrie (inclusiv): 8 RON (80.000 lei vechi)

     

     

      Revista fiction.ro

      - comanda la editura pe adresa editura-at-tritonic-dot-ro si la standul editurii de la Tirgul Gaudeamus: 10 RON (100.000 lei vechi)

      - abonament pe anul 2006 (4 aparitii): 40 RON (400.000 lei vechi)

      - abonament pe anul 2006 (4 aparitii) plus nr.1 - comanda facuta pina la 15 ianuarie 2006: 45 RON (450.000 lei vechi)

© Copyright News Team
Sursa :   Obiectiv (Cristina DOSULEANU)
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online