evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Zori  -  BO  -  Vatmanul - O pasiune  -  Om vs. cyborg  -  Planeta ascunsă  -  Scrisoarea  -  Jocul meu pentru Dumnezeu şi ai lui  -  Meduza (I)  -  Război total  -  System Error  -  Concurenţă neleală  -  Novo Homo Sapiens  -  Visătorul  -  Aici şi acum  -  Octopolul  -  Rochia străvezie  -  Supravieţuitorul  -  Pastel  -  Casa nebunilor  -  Păsări de pradă  -  Circ  -  Uitare  -  Luminile oraşului XXXIV  -  Meduza (X)  -  Sunet pentru suflet  -  Praf minune  -  Legenda "OMU"-rilor  -  StarCraft : Musafiri nepoftiţi  -  Vise în adâncuri de stâncă  -  Din vitrină  -  Himera  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (I)  -  Extratereştrii alienaţi  -  Comando Fox  -  Iza  -  Felix II  -  Nu ne vom mai întâlni în toamnă, domnule profesor !  -  Revederea de 20 de ani  -  Jocul  -  Uşa de la baie  -  Luminile oraşului V  -  Aether pro narcosi  -  Cerşetorul  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (III)  -  Spiritul este liber şi insurgent  -  Ultima ispitire a sfântului Anton  -  Gustul libertăţii  -  Vânătorii de poveşti  -  Viola  -  Pure Evil


Google.cn, "tovarăşul" vostru de căutare pe Internet

News TeamPublicat Duminică, 18 Iunie 2006, ora 12:46

      Google vorbeste fluent chineza in ultima perioada. Atat de fluent cat ii permite guvernul chinez, dar fara urma de indoiala, fluent.
     
      Dar de ce este Google un asa de devotat si supus tovaras comunist?
     
      "Am considerat ca putem sa ne compromitem principiile pentru a putea sa le furnizam chinezilor mai multa informatie, sa fim mai eficienti ca si serviciu si poate sa venim cu ceva in plus", a declarat Sergey Brin, co-fondator si presedinte al Google.
     
      "Pentru a putea functiona in China, am scos din rezultatele cautarilor afisate pe Google.cn continut ce contravine legilor, prevederilor sau politicilor locale. Desi scoaterea unor rezultate intoarse de cautari nu este in conformitate cu misiunea Google, nefurnizarea informatiei sau punerea la dispozitia utilizatorilor chinezi a unui serviciu greoi, care sa duca in final la
      0 beneficii, este si mai putin in conformitate cu misiunea noastra", a declarat Andrew McLaughlin, Policy Counsel for Google Inc.
     
      Atata altruism! Atata camaraderie! O, saraci tovarasi chinezi! Lasa-ti pe Brin sa va lumineze drumul cu o versiune eclipsata a Google in intunericul conexiunii voastre la Internet si sa VA ELIBEREZE MINTILE!!! A, asteptati! Minti!? Am zis minti? Cenzureaza! Mai bine cativa neuroni, mai bine doar jumatate de neuron.
     
      Google.cn sau GuGe; acesta este Google, dar dupa Standarde Socialiste. Marx aplicat conexiunii voastre la Internet. Google.cn = al vostru prietenesc motor de cautare Marxist!
     
      Ma intreb ce se va intampla daca parlamentarii romani, analfabeti in ale calculatorului dar cu laptopuri de ultima generatie in dotare s-ar hotari intr-o zi sa cenzureze Google. Nu radeti! SIAS ar putea sa fie deja la usa voastra pentru cateva DVD-uri piratate si pentru share-ul de 20GB de pe oDC. S-a intamplat! Sunt poze care dovedesc asta. Totul pentru ca UE a impartit niste stegulete rosii pe problema piratarii din Romania. Si, ca un caine de companie guvernul roman a raspuns cuminte la comenzi, a sezut, s-a tavalit pe toate partile a facut pe mortul si s-a facut ca rezolva problema pirateriei luand pe sus cativa tineri. O, unde este Sergey cand ai nevoie de el!? Oare nu vine Sergey calare pe Google.com-ul sau alb si agitand Google.ro ca se ne salveze cu informatie gratuita?
     
      Din nou, nu radeti, suntem si noi fosti tovarasi comunisti, deci sansele sunt destul de mari. Desi, poate ca Brin isi va verifica mai intai continutul de RON al miliardelor sale. Hmm, doar atat? Ei, poate nu va veni pana la urma.
     
      Dar sa ne intoarcem la chinezi. Abia 200 de milioane de utilizatori de Internet. Chiar, de ce mama World Wide Web-ului se chinuieste Sergey in asa masura.? Asteptati un moment! 200 de milioane de utilizatori chinezi de Internet.! Asta e de zece ori populatia Romaniei. Este cu doar 100 milioane mai putin decat toata populatia Statelor Unite. Hmm.
     
      Poate ca este ceva la mijloc! Sergey? Tovarasul nostru proletar devotat si supus? Nu.! Nu Sergey! Nu se poate! Este doar o coincidenta faptul ca il cheama Sergey Mihailovich Brin . nascut in Moscova in 1973, nu a fost vina lui, dar se poate schimba! Se poate! Ar putea sa devina un John, sau un Larry, chiar, ar fi un Larry excellent!
     
      Sau poate ca Sergey nu este implicat, si s-a impotrivit cu indarjire, insa acel lacom consiliu de administratie s-a dovedit mai puternic. In fine, adevarul e dincolo de noi, si probabil ca nu-l vom afla niciodata.
     
      Adevarul este ca pietele traditionale pentru internet: SUA, Europa, Japonia sunt deja saturate sau vor ajunge in punctul de saturatie in urmatorii doi ani cu un procent de peste 70% din populatie .online.. Dar 200 de milioane de utilizatori dintr-o populatie de 1.3 miliarde inseamna. ca inca 400-600 de milioane de chinezi sunt gata de a primi o conexiune cu banda larga. Si Google se pregateste sa incaseze serios de pe urma lor!
     
      Concluzia? Pregatiti-va pentru GuGe.ro! Veti plati cu yuan chinezesti pentru el!
     

Sursa :   Softpedia.com
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online