evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Camera de la capătul holului  -  Nouăsprezece zile (II)  -  Aura urii  -  Concurenţă neleală  -  Omu' nostru de "sus"  -  Experienţa însoţeşte sensul ascuns al misiunii noastre  -  Delir  -  Povestea (?) Pensionarului Incredul  -  Cunoaştere  -  Omul apropiat  -  Sclipiri de Soare  -  Uchin (fragment)  -  Hoţul de timp  -  Perdeaua lui Simon  -  Cioara  -  Locul pierdut  -  Pierduţi în ceaţă  -  Circ  -  Povestea gândacilor  -  BO  -  Luminile oraşului IX  -  Revederea de 20 de ani  -  Aer  -  Punct. ªi atât  -  Recreaţia  -  Din vitrină  -  În tren  -  Flida Flado  -  În umbra sorţii  -  Valea însângerată  -  Apocalipsa  -  Soldatul  -  Cerc la persoana întâi  -  Penato e căutat de prieteni  -  Portiţa  -  Vatmanul - Anton şi Marcel  -  Noapte bună, Andrei  -  Halucinaţie  -  Aniversarea  -  Vatmanul - Mass Media  -  Cristerra  -  Călătorie în spaţiu-timp  -  Ziua în care a dispărut Mircea  -  În vizită la psihiatru  -  Visând cu ochiul deschis  -  Aici şi acum  -  Poveste cu un zmeu  -  Meduza meduzelor are dreptate !  -  Extratereştrii alienaţi  -  Luminile oraşului XXVIII


Bloguri despre cărţi

News TeamPublicat Sâmbătă, 29 Iulie 2006, ora 11:54

      In ultima vreme s-au inmultit blogurile despre carti. Fie ele ale editurilor - Millennium Press, Tritonic -, fie particulare, ale scriitorilor, traducatorilor sau pur si simplu ale unor cititori care vor sa-si impartaseasca impresiile de lectura, sa faca recomandari. Pentru ca bucuria lecturii este o bucurie generoasa, de ce te bucuri mai mult ai vrea sa impartasesti si altora, sa se bucure si ei.
      Millennium Press Newsblog (http://millenniumpress.blogspot) - blogul pe care-l tine Horia Nicola Ursu, directorul Editurii Millennium Press nu este doar un blog de editura, o alta modalitate de reclama. Este un blog despre lumea F&SF, in care gasim si stiri despre aparitiile importante pe piata anglo-saxona sau despre premiile care se dau in lume cartilor sau autorilor de gen. Este un blog destinat cunoasterii in primul rind, actualitatii literare F&SF..
      Fiction.ro (http://www.weblog.ro/fiction_ro) este blogul editurii Tritonic, mai precis al colectiei fiction.ro a editurii. Se pot gasi printre insemnari si stiri din domeniul F&SF. Eu il scriu, si o fac cam rar, dar pregatim site-ul www.fiction.ro care va prelua acest blog cit de curind.
      Blogurile particulare de care vorbeam sint mai multe. Intr-o ordine intimplatoare:
      Terorism de cititoare (http://www.weblog.ro/terorism_de_cititoare), semnat luciat, este cel mai nou blog destinat catilor si lecturii, si poate cel mai vizitat la ora actuala. Autoarea si-a cistigat repede fani in blogosfera, datorita comentariilor de bun simt si unei stiinte a lecturii si a impartasirii bucuriei de care vorbeam mai la inceput. Se contureaza incet-incet un grup de fani ai blogului, cititori si comentatori permanenti.
      Poiana lui Mayuma (http://www.weblog.ro/mayumablog) il are ca autor pe Iulian Baicus, scriitor, asistent universitar la Filologia din Bucuresti. Cam scortos, radical, foarte pornit in contra lumii literare romanesti. De urmarit totusi.
      Catastif (http://www.catastif.ro) este blogul lui Catalin Tenita, un cititor pasionat si avizat, un vechi traducator. Printre altele, veti gasi insemnari despre noutatile mondiale din domeniul F&SF.
      Alte bloguri despre carti, mai vechi sau mai noi, de urmarit: Mostly Harmless (www.mostly-harmless.ro), Ce mai citesc inginerii? (http://lecturi.blogspot.com) si Book Blog (http://www.bookblog.ro) - blog colectiv, destinat recenziilor. Dar despre ele, data viitoare.

Sursa :   Obiectiv
Comentarii (1)  
Dora
Miercuri, 30 Ianuarie 2008, ora 12:18

Mai nou si TarabaCuCarti are blog: Tarabacucarti.ro/blog
Acum poti sa citesti recenzii, informatii despre autori, topuri de carti. Cea mai scurta cale catre o carte ...

Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online