evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Text experimental  -  Vrăjitorul  -  Extratereştrii alienaţi  -  Himera  -  Poveste de mahala II : Oiţa rătăcită  -  Invizibilul  -  ªarpele Midgardului  -  Stâlpnicul  -  Melcul  -  Experienţă pecuniară  -  Avocatul celui care a vrut să mă omoare  -  Conştiinţa lui Uezen  -  Furnizorul de vise  -  Scrisoare din Hipercubul 13  -  Novicele  -  Luminile oraşului III  -  O noapte într-un ceas  -  Aici şi acum  -  Concurenţă neleală  -  Închis  -  Lacul negru  -  Praf minune  -  Ziua în care a dispărut Mircea  -  În căutarea zborului  -  Zombi  -  Apariţie editorială: Victoriţa Duţu - "Ilinca"  -  Lumină dublă  -  Gri şi roşu auriu  -  Vânzătorul de ghilotine  -  Obsesia  -  ªarpele de aramă (I)  -  Meduza (IX)  -  Ultima eclipsă (II)  -  Camera de la capătul holului  -  Drumul spre  -  Criminali Umanitari  -  Enigma de cristal  -  Meduza (VI)  -  Labirintul de gheaţă  -  Cum le văd "ei" pe "ele" în Galeria de artă "Trei Salcâmi"  -  Luminile oraşului XI  -  Panica  -  Poveste cu un cui  -  Jocul Zeilor (III)  -  Printre oameni  -  Uezen  -  Descoperirea  -  Sfântul  -  BO  -  Ultima ispitire a sfântului Anton


Bloguri despre cărţi

News TeamPublicat Sâmbătă, 29 Iulie 2006, ora 11:54

      In ultima vreme s-au inmultit blogurile despre carti. Fie ele ale editurilor - Millennium Press, Tritonic -, fie particulare, ale scriitorilor, traducatorilor sau pur si simplu ale unor cititori care vor sa-si impartaseasca impresiile de lectura, sa faca recomandari. Pentru ca bucuria lecturii este o bucurie generoasa, de ce te bucuri mai mult ai vrea sa impartasesti si altora, sa se bucure si ei.
      Millennium Press Newsblog (http://millenniumpress.blogspot) - blogul pe care-l tine Horia Nicola Ursu, directorul Editurii Millennium Press nu este doar un blog de editura, o alta modalitate de reclama. Este un blog despre lumea F&SF, in care gasim si stiri despre aparitiile importante pe piata anglo-saxona sau despre premiile care se dau in lume cartilor sau autorilor de gen. Este un blog destinat cunoasterii in primul rind, actualitatii literare F&SF..
      Fiction.ro (http://www.weblog.ro/fiction_ro) este blogul editurii Tritonic, mai precis al colectiei fiction.ro a editurii. Se pot gasi printre insemnari si stiri din domeniul F&SF. Eu il scriu, si o fac cam rar, dar pregatim site-ul www.fiction.ro care va prelua acest blog cit de curind.
      Blogurile particulare de care vorbeam sint mai multe. Intr-o ordine intimplatoare:
      Terorism de cititoare (http://www.weblog.ro/terorism_de_cititoare), semnat luciat, este cel mai nou blog destinat catilor si lecturii, si poate cel mai vizitat la ora actuala. Autoarea si-a cistigat repede fani in blogosfera, datorita comentariilor de bun simt si unei stiinte a lecturii si a impartasirii bucuriei de care vorbeam mai la inceput. Se contureaza incet-incet un grup de fani ai blogului, cititori si comentatori permanenti.
      Poiana lui Mayuma (http://www.weblog.ro/mayumablog) il are ca autor pe Iulian Baicus, scriitor, asistent universitar la Filologia din Bucuresti. Cam scortos, radical, foarte pornit in contra lumii literare romanesti. De urmarit totusi.
      Catastif (http://www.catastif.ro) este blogul lui Catalin Tenita, un cititor pasionat si avizat, un vechi traducator. Printre altele, veti gasi insemnari despre noutatile mondiale din domeniul F&SF.
      Alte bloguri despre carti, mai vechi sau mai noi, de urmarit: Mostly Harmless (www.mostly-harmless.ro), Ce mai citesc inginerii? (http://lecturi.blogspot.com) si Book Blog (http://www.bookblog.ro) - blog colectiv, destinat recenziilor. Dar despre ele, data viitoare.

Sursa :   Obiectiv
Comentarii (1)  
Dora
Miercuri, 30 Ianuarie 2008, ora 12:18

Mai nou si TarabaCuCarti are blog: Tarabacucarti.ro/blog
Acum poti sa citesti recenzii, informatii despre autori, topuri de carti. Cea mai scurta cale catre o carte ...

Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online