evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Poveste de culcare  -  Amintiri trecute şi viitoare  -  Stiinta si tehnica  -  Texte.01  -  Lumânărica se pregăteşte să trăiască  -  X Factor  -  Children of mine  -  Război obişnuit  -  Asaltul  -  Supravieţuitorul  -  Salvatorul  -  Follow-Me  -  Mămica şi El Diablo  -  Sedrina  -  Fotografii  -  Luminile oraşului II  -  Începutul  -  Aether pro narcosi  -  Al nouălea iad  -  Cosas de la vita  -  Mergem acasă  -  Scrisoare din Hipercubul 13  -  Fata morgana  -  Cărăușul  -  Unde dai şi unde crapă!  -  Theron Girradus  -  Taina leului  -  Fereastra din spate  -  Îmbrățișare  -  Poză de buletin  -  ªarpele de aramă (I)  -  Dincolo de evoluţie  -  Halta părăsită  -  Sclipiri de Soare  -  Un moment nou sau Cădere în cap spre cerul liber  -  Drum fără întoarcere  -  Transplant de suflete...  -  Meduza (I)  -  Genocidul  -  Labirintul de gheaţă  -  Destin  -  Oglinda  -  Jocul Zeilor (IV)  -  Program de criză  -  Geneza  -  Jocul libertăţii  -  Dansând pe sârmă  -  Necunoscutul intrigant  -  Vrăjitorul  -  Învingătorul ia totul


NASA : Naveta Atlantis lansată cu succes

News TeamPublicat Sâmbătă, 9 Septembrie 2006, ora 19:26

      Agentia Spatiala Americana a lansat cu succes naveta spatiala Atlantis, care are drept destinatie Statia Spatiala Internationala. Este ultima zi din fereastra de doua saptamâni în care americanii mai puteau lansa naveta.
     
      Lansarea a fost amânata de mai multe ori, fie din pricina unor defectiuni tehnice, fie din cauza vremii nefavorabile. O noua amânare ar fi fortat NASA sa mai astepte câteva saptamâni pentru ca, saptamâna viitoare, Federatia Rusa planuieste sa lanseze naveta Soyuz.
     
      La bordul navetei Atlantis se afla sase astronauti care vor avea sarcina sa instaleze pe Statia Spatiala Internationala un modul electric în valoare de aproape 400 de miliioane de dolari. Atlantis este una dintre cele trei navete ale NASA, împreuna cu Discovery si Endeavour.
     
      Acesta este cel de-al treilea zbor efectuat de navetele americane dupa dezastrul din februarie 2003, când naveta Columbia s-a dezintegrat la intrarea în atmosfera.
     
      Misiunea de 11 zile în spatiu are ca scop reînceperea lucrarilor la Statia Spatiala Internationala, iar astronautii care vor ajunge pe ISS sunt primii care executa o asamblare importanta pentru statia spatiala din decembrie 2002. În timpul misiunii, sunt prevazute trei iesiri în spatiu, de aproape sapte ore.
     
      Echipajul navetei va livra si instala o structura de 17,5 tone pe care vor fi fixate laboratoarele european si japonez în timpul unor misiuni viitoare. De asemenea, va mai fi livrata si intalata o pereche de antene solare gigantice împreuna cu bateriile si echipamentele electronice ale acestora.
     
      Echipajul navetei este format din cinci barbati si o femeie. Comandant de bord este Brent Jett, Chris Ferguson este pilotul, iar ceilalti - specialisti de misiune. Canadianul MacLean este singurul astronaut dintre cei sase care nu vine din Statele Unite.
     
      Naveta ar urma sa aterizeze pe 19 septembrie la centrul spatial Kennedy sau daca vremea nu va permite, la baza Edwards din california sau în New Mexico, la White Sands.

Sursa :   Antena 3
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online