evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
O viaţă fără început şi fără sfârşit  -  Regele animalelor  -  Cincizeci  -  Efect de înflorire (Napoca)  -  StarCraft : Musafiri nepoftiţi  -  Luminile oraşului X  -  Războiul lumilor  -  Poveste de mahala IV : A înnebunit lupul!  -  Boaba de spumă  -  Iluzia viselor  -  Gânduri  -  Viola  -  Fiii lui Rawser  -  Furnizorul de vise  -  Universul lent  -  Echilibrul  -  În beci  -  Luminile oraşului 2 (II)  -  Flida Flado  -  Apocalipsa  -  Pierderea  -  Drum fără întoarcere  -  Întunericul vieţii  -  Ankirah  -  Războiul - fără - cap - şi - fără - coadă  -  Ceaţa  -  Cruciada bucătarilor  -  Pure Evil  -  Halta părăsită  -  Poetul cerşetor  -  Norul de argint  -  Luminile oraşului XV  -  Paradox  -  Străinul  -  Portiţa  -  Mămica şi El Diablo  -  Criminali Umanitari  -  Ultima ispitire a sfântului Anton  -  Proprietate cu casă şi pădure  -  Vatmanul - O pasiune  -  Eu şi Cu Mine  -  Dincolo de evoluţie  -  Luminile oraşului XIII  -  Ambiguitate clinică  -  Nu ne vom mai întâlni în toamnă, domnule profesor !  -  Trenul  -  Ion cel fericit  -  Marea Neagră. Iulie  -  Meduza (IV)  -  Un viol ratat (Din neant)


NASA : Naveta Atlantis lansată cu succes

News TeamPublicat Sâmbătă, 9 Septembrie 2006, ora 19:26

      Agentia Spatiala Americana a lansat cu succes naveta spatiala Atlantis, care are drept destinatie Statia Spatiala Internationala. Este ultima zi din fereastra de doua saptamâni în care americanii mai puteau lansa naveta.
     
      Lansarea a fost amânata de mai multe ori, fie din pricina unor defectiuni tehnice, fie din cauza vremii nefavorabile. O noua amânare ar fi fortat NASA sa mai astepte câteva saptamâni pentru ca, saptamâna viitoare, Federatia Rusa planuieste sa lanseze naveta Soyuz.
     
      La bordul navetei Atlantis se afla sase astronauti care vor avea sarcina sa instaleze pe Statia Spatiala Internationala un modul electric în valoare de aproape 400 de miliioane de dolari. Atlantis este una dintre cele trei navete ale NASA, împreuna cu Discovery si Endeavour.
     
      Acesta este cel de-al treilea zbor efectuat de navetele americane dupa dezastrul din februarie 2003, când naveta Columbia s-a dezintegrat la intrarea în atmosfera.
     
      Misiunea de 11 zile în spatiu are ca scop reînceperea lucrarilor la Statia Spatiala Internationala, iar astronautii care vor ajunge pe ISS sunt primii care executa o asamblare importanta pentru statia spatiala din decembrie 2002. În timpul misiunii, sunt prevazute trei iesiri în spatiu, de aproape sapte ore.
     
      Echipajul navetei va livra si instala o structura de 17,5 tone pe care vor fi fixate laboratoarele european si japonez în timpul unor misiuni viitoare. De asemenea, va mai fi livrata si intalata o pereche de antene solare gigantice împreuna cu bateriile si echipamentele electronice ale acestora.
     
      Echipajul navetei este format din cinci barbati si o femeie. Comandant de bord este Brent Jett, Chris Ferguson este pilotul, iar ceilalti - specialisti de misiune. Canadianul MacLean este singurul astronaut dintre cei sase care nu vine din Statele Unite.
     
      Naveta ar urma sa aterizeze pe 19 septembrie la centrul spatial Kennedy sau daca vremea nu va permite, la baza Edwards din california sau în New Mexico, la White Sands.

Sursa :   Antena 3
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online