evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Detenţie  -  Drumul spre (II)  -  Children of mine  -  Dl. Ics  -  Invizibilul  -  Principiul alibiului  -  În vizită la psihiatru  -  Luminile oraşului 2 (III)  -  Gender X  -  Program de criză  -  Colecţionarul  -  Veşnic orizont  -  Valea blestemată  -  Pierduţi în ceaţă  -  Taina norilor  -  Îndelunga aşteptare  -  Misiunea  -  Pacientul  -  Meduza (I)  -  Imperiul Marţian contraatacă  -  Amintiri trecute şi viitoare  -  Pure Evil  -  Proprietate cu casă şi pădure  -  Inelele lui Saturn  -  Ciorna  -  Fugind pe cerc  -  Liniştea  -  10 minute pâna la explozie  -  Înger în oglindă  -  Bătrânul, literele şi noaptea  -  Mimi, Momo şi Mumu  -  O scânteie într-un ocean de linişte  -  Jocul Zeilor (I)  -  Satiră robotică  -  Alertă !  -  Răspuns fără întrebare  -  Luminile oraşului II  -  Închis  -  Transcendere  -  Chipul de pe Marte  -  Follow-Me  -  Meduza (IV)  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (II)  -  Poporul perfect  -  Ignis  -  Halucinaţie  -  Înainte ca toate imaginile să dispară...  -  Trenul  -  Vară cu ciocănitori  -  Factorul "Haos"


NASA : Naveta Atlantis lansată cu succes

News TeamPublicat Sâmbătă, 9 Septembrie 2006, ora 19:26

      Agentia Spatiala Americana a lansat cu succes naveta spatiala Atlantis, care are drept destinatie Statia Spatiala Internationala. Este ultima zi din fereastra de doua saptamâni în care americanii mai puteau lansa naveta.
     
      Lansarea a fost amânata de mai multe ori, fie din pricina unor defectiuni tehnice, fie din cauza vremii nefavorabile. O noua amânare ar fi fortat NASA sa mai astepte câteva saptamâni pentru ca, saptamâna viitoare, Federatia Rusa planuieste sa lanseze naveta Soyuz.
     
      La bordul navetei Atlantis se afla sase astronauti care vor avea sarcina sa instaleze pe Statia Spatiala Internationala un modul electric în valoare de aproape 400 de miliioane de dolari. Atlantis este una dintre cele trei navete ale NASA, împreuna cu Discovery si Endeavour.
     
      Acesta este cel de-al treilea zbor efectuat de navetele americane dupa dezastrul din februarie 2003, când naveta Columbia s-a dezintegrat la intrarea în atmosfera.
     
      Misiunea de 11 zile în spatiu are ca scop reînceperea lucrarilor la Statia Spatiala Internationala, iar astronautii care vor ajunge pe ISS sunt primii care executa o asamblare importanta pentru statia spatiala din decembrie 2002. În timpul misiunii, sunt prevazute trei iesiri în spatiu, de aproape sapte ore.
     
      Echipajul navetei va livra si instala o structura de 17,5 tone pe care vor fi fixate laboratoarele european si japonez în timpul unor misiuni viitoare. De asemenea, va mai fi livrata si intalata o pereche de antene solare gigantice împreuna cu bateriile si echipamentele electronice ale acestora.
     
      Echipajul navetei este format din cinci barbati si o femeie. Comandant de bord este Brent Jett, Chris Ferguson este pilotul, iar ceilalti - specialisti de misiune. Canadianul MacLean este singurul astronaut dintre cei sase care nu vine din Statele Unite.
     
      Naveta ar urma sa aterizeze pe 19 septembrie la centrul spatial Kennedy sau daca vremea nu va permite, la baza Edwards din california sau în New Mexico, la White Sands.

Sursa :   Antena 3
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online