evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Muzica  -  Virus de sticlă  -  Viziune  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (I)  -  Ultimul Paradis  -  Geneza  -  Petrecerea  -  Luminile oraşului VIII  -  Lunga vară  -  Tolaie  -  Coşmar  -  Liber arbitru  -  La copcă  -  Puroi III  -  Aventurile Poetului Rătăcitor : (II) Poetul Soarelui  -  Un singur trup, un singur suflet  -  Manifestul de aur al desăvârşirii  -  Nopţi albe, zile negre  -  Ceaţa  -  Povestire  -  Conştiinţa împăcată  -  Frumuseţea numărului unsprezece  -  Primăvara nucleară  -  System Error  -  Camera de la capătul holului  -  Lala  -  Acolo sus, vulbul  -  Australia, ca o felie de pâine  -  Către a opta zi  -  Străinul  -  Somnul uitării  -  Luminile oraşului XI  -  Luminile oraşului XXI  -  Revederea de 20 de ani  -  Fabrica de vise  -  Călătoria unui artist...  -  Servisul Auto  -  Exterminatorul  -  Eu şi Cu Mine  -  Jocul Zeilor (VIII)  -  Cuantum sincronicity - formula nemuririi  -  Luminile oraşului  -  Ziua în care a dispărut Mircea  -  Mimi, Momo şi Mumu  -  Peştele albastru  -  Boaba de spumă  -  Psihopatul  -  Omul-care-stătea-cu-nasul-în-flori  -  Vikingul  -  Zodia de apă - Niagara poetry


Apple dă şah la Microsoft: iTV

Raspunsul elegant al Apple la problema convergentei televizorului cu computerul este un aparat care permite transfe

News TeamPublicat Sâmbătă, 16 Septembrie 2006, ora 08:50

      De aproape doi ani, de la lansarea Windows Media Center XP 2005, Microsoft a incercat, fara succes, sa con­­vinga consumatorii sa-si tina calculatoarele per­so­nale in sufragerie, ca uneal­ta mul­timedia. Anuntarea ur­matorului produs Apple, a­cum doua zile, a fost lo­vitura finala pentru viziu­nea lui Bill Gates, care vrea sa faca pentru consumatori ceea ce a facut in domeniul afa­ce­rilor, titreaza publi­catia electronica australiana iTWire.com
     
      Medii diferite
     
      Succesul fara precedent inregistrat de Microsoft in zona afacerilor a avut la baza doua motive. Primul - viziu­nea unui PC pe fiecare birou avea logica in lumea afa­ce­rilor, datorita cresterii pro­duc­tivitatii. Al doilea - nu exista o tehnologie adinc in­radacinata care sa tre­buiasca detronata.
     
      Ca si televiziunea, Inter­netul reprezinta un fenomen extrem de dezvoltat, si exista posibilitatea ca intr-o zi cele doua sa ajunga la un punct de convergenta. In prezent insa, ele ramin doua forme de a petrece timpul liber ca­re se exclud reciproc. In timp ce navigarea pe In­ter­net reprezinta o experienta per­sonala, televiziunea ra­mine un mediu orientat catre familie si activitati de grup.
     
      Obiceiurile vechi mor greu
     
      Succesul Microsoft in zo­na afacerilor a facut com­pa­nia sa creada ca poate con­vin­ge consumatorii sa isi a­runce televizoarele, DVD-pla­yerele si sistemele audio si sa le inlocuiasca printr-un PC cu o placa de sunet si un tuner tv, pe care sa ruleze Microsoft Windows Media Center. Iar consumatorii au demonstrat ca nu sint gata sa faca acest lucru. Asa cum a aratat si Skype, pina si un program care ofera oamenilor posi­bilitatea de a da telefoane gratuit oriunde in lume nu a condus la o renuntare in ma­sa la telefonul fix, relativ scump. Obiceiurile vechi mor greu, iar televizorul, precum si aparatul radio sau ziarul, sint obiceiuri adinc inradacinate.
     
      O alta viziune
     
      Spre deosebire de Bill Gates, Steve Jobs, fondatorul Apple, are o alta viziune asupra comportamentului consumatorului. Spre exem­plu, acesta stie faptul ca propriii consumatori nu vor renunta la televizoarele lor cu plasma, LCD sau HDTV, care au o diagonala din ce in ce mai mare, sint tot mai subtiri si tot mai ieftine, in favoarea unui PC cu tuner, si ca acestia nu doresc sa-si conecteze un calculator, folosit pentru alte lucruri, la televizor.
     
      Intelegind acest lucru, Apple a venit cu iTV, o solu­tie mult mai "prietenoasa" pentru nevoile multimedia ale consumatorilor. Aparatul nu este foarte scump, si se conecteaza wireless la cal­culatorul personal, per­mi­tind extragerea, vizionarea si controlarea lucrurilor despre care consumatorul este con­vins ca apartin televizorului sau. In acest fel, solutia Apple pentru rezolvarea pro­blemei convergentei compu­te­rului cu televizorul este con­struirea unui pod intre acestea, in locul invadarii si exploatarii unui teritoriu strain si inlocuirea insti­tu­tiilor sale, cum a incercat sa faca Microsoft. Pentru con­sumatorii care doresc sa respecte propriile traditii in materie de distractie, aceas­ta este o solutie mult mai eleganta, si, de aceea, mult mai probabil sa aiba succes pe piata.
     
      Ce se stie deocamdata
     
      Apple iTV va fi lansat, conform companiei, in primul trimestru al anului viitor, la un pret de 299 de dolari. Poate livra material video pe tv de pe PC sau Mac sau direct de pe Internet, totul wireless. Inca nu a fost anuntat continutul HD specific, insa contine conectori HDMI, USB, Ethernet, RCA si 802.11. Va fi controlat printr-o telecomanda, arata ca un Mac Mini, dar mai plat.

Sursa :   Cotidianul
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online