evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Engel  -  Meduza (II)  -  Children of mine  -  Poveste cu un zmeu  -  În tren  -  Colecţionarul  -  Taina norilor  -  Un pahar de vin  -  Război obişnuit  -  Babylon Five: Mercenarii  -  Follow-Me  -  Somnul uitării  -  Bella. Moartea unui body-guard  -  Nouăsprezece zile (II)  -  Hora Ielelor, Pensiune III  -  Prima pagină  -  Scrisoare din Hipercubul 13  -  Gândacul  -  ªarpele Midgardului  -  Almateea  -  Anul 10000  -  Cum le văd "ei" pe "ele" în Galeria de artă "Trei Salcâmi"  -  Dincolo de evoluţie  -  Vid imprevizibil  -  Luminile oraşului IX  -  Jocul Zeilor (VIII)  -  Între două lumi  -  Om vs. cyborg  -  Luminile oraşului XI  -  Către a opta zi  -  Meduza (IX)  -  Paradox  -  Praf minune (III)  -  Salvatorul  -  Factorul "Haos"  -  Fragmentalism  -  Muza  -  Pânza de păianjen  -  Enigma de cristal  -  Mamal - Despărţirea  -  Cerc la persoana întâi  -  Poveste de culcare  -  Fortul  -  Planeta ascunsă  -  Epsilon  -  Kamikaze  -  Printre oameni  -  Dependent TV  -  Australia, ca o felie de pâine  -  Sedrina


Bradbury pe marele ecran

News TeamPublicat Duminică, 29 Octombrie 2006, ora 10:01

      Scrierile lui Ray Bradbury au fost o sursa inepuizabila de inspiratie pentru regizorii interesati de scenariile science fiction.
     
      Cel mai important pas pe care Ray Bradbury l-a facut in cinematografie a fost ecranizarea romanului „Fahrenheit 451“, regizat de francezul François Truffaut, cu Oskar Werner si Julie Christie. Actiunea filmului se petrece intr-un viitor opresiv in care cartile si exprimarea libera sint interzise, iar pompierul a carui datorie este sa distruga cartile incepe sa isi puna intrebari cu privire la misiunea sa. In 2007 va fi lansata o a doua ecranizare a romanului „Fahrenheit 451“, in regia lui Frank Darabont. Rolul principal va fi cel mai probabil interpretat de Brad Pitt.
     
      Un scriitor prolific
     
      Primul regizor care a adaptat un roman de-al lui Bradbury pentru marele ecran a fost, in schimb, Jack Arnold, care a regizat „It Came from Outer Space“, un film adaptat de Harry Essex dupa povestirea omonima. Succesul de care s-a bucurat l-a determinat pe Jack Arnold sa lanseze si partea a doua a filmului, in 1996. Trei saptamini mai tirziu a fost lansat filmul „The Beast From 20.000 Fathoms“, regizat de Eugène Lourié, o adaptare dupa povestirea „The Fog Horn“. In 1956 apare „Moby Dick“, cu un scenariu semnat de Bradbury dupa celebra carte a lui Herman Melville, care a primit Best Cinematography Award. Un film extrem de popular, adaptat dupa romanul omonim al lui Bradbury, este „Cronicile martiene“ (1980), regizat de Michael Anderson. De-a lungul a 50 de ani s-au realizat peste 20 de lungmetraje si peste 50 de animatii, scurtmetraje sau seriale tv bazate pe scenariile si prozele scurte ale lui Bradbury.
     

Sursa :   Cotidianul


Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online