evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
El cu durerile şi greşelile lor  -  Sender: High_Orbit_God  -  Fugind pe cerc  -  Enigma de cristal  -  Catedrala  -  Cum le văd "ei" pe "ele" în Galeria de artă "Trei Salcâmi"  -  Schimbare de management  -  Aseară...  -  Macii  -  Arta de a purta un război  -  Camera de la capătul holului  -  Om vs. cyborg  -  Gustul libertăţii  -  Ea, eu şi ei  -  Eu sunt viu, voi sunteţi morţi !  -  Tentaţia continuă  -  Ultimul Paradis  -  Ziua a şaptea  -  Luminile oraşului VII  -  Luminile oraşului IX  -  Geneza  -  Povestea trenului  -  Vânătorii de poveşti  -  Colecţionarul  -  Lunea Maniacilor  -  Nouăsprezece zile (II)  -  Halucinaţie  -  Stiinta si tehnica  -  Labirintul de gheaţă  -  Striptease  -  Nu vreau să fiu un erou !  -  Cum să te fereşti de urs  -  Ghavany  -  Îmbrățișare  -  Fotografii  -  Mesajul  -  Închis  -  StarCraft : Musafiri nepoftiţi  -  Ion cel fericit  -  Luminile oraşului XXVII  -  Scrisoare din Hipercubul 13  -  Molecula Vieţii de Apoi  -  Perdeaua lui Simon  -  Bătălia pentru supravieţuire  -  Oglinda îngerilor  -  Jocul Zeilor (I)  -  Răspuns fără întrebare  -  Zei şi oameni  -  Dacă ar fi fost să alegi altceva  -  Ceaţa


Bradbury pe marele ecran

News TeamPublicat Duminică, 29 Octombrie 2006, ora 10:01

      Scrierile lui Ray Bradbury au fost o sursa inepuizabila de inspiratie pentru regizorii interesati de scenariile science fiction.
     
      Cel mai important pas pe care Ray Bradbury l-a facut in cinematografie a fost ecranizarea romanului „Fahrenheit 451“, regizat de francezul François Truffaut, cu Oskar Werner si Julie Christie. Actiunea filmului se petrece intr-un viitor opresiv in care cartile si exprimarea libera sint interzise, iar pompierul a carui datorie este sa distruga cartile incepe sa isi puna intrebari cu privire la misiunea sa. In 2007 va fi lansata o a doua ecranizare a romanului „Fahrenheit 451“, in regia lui Frank Darabont. Rolul principal va fi cel mai probabil interpretat de Brad Pitt.
     
      Un scriitor prolific
     
      Primul regizor care a adaptat un roman de-al lui Bradbury pentru marele ecran a fost, in schimb, Jack Arnold, care a regizat „It Came from Outer Space“, un film adaptat de Harry Essex dupa povestirea omonima. Succesul de care s-a bucurat l-a determinat pe Jack Arnold sa lanseze si partea a doua a filmului, in 1996. Trei saptamini mai tirziu a fost lansat filmul „The Beast From 20.000 Fathoms“, regizat de Eugène Lourié, o adaptare dupa povestirea „The Fog Horn“. In 1956 apare „Moby Dick“, cu un scenariu semnat de Bradbury dupa celebra carte a lui Herman Melville, care a primit Best Cinematography Award. Un film extrem de popular, adaptat dupa romanul omonim al lui Bradbury, este „Cronicile martiene“ (1980), regizat de Michael Anderson. De-a lungul a 50 de ani s-au realizat peste 20 de lungmetraje si peste 50 de animatii, scurtmetraje sau seriale tv bazate pe scenariile si prozele scurte ale lui Bradbury.
     

Sursa :   Cotidianul


Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online