evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Sexibon  -  Andru  -  Unde dai şi unde crapă!  -  Parte din mintea ta  -  Război total  -  Meduza (IV)  -  Disertaţie despre diferitele moduri de apreciere a inteligenţei  -  Interviul  -  Coana mare se mărită  -  Casa nebunilor  -  Nouăsprezece zile (I)  -  Echilibrul  -  Fără doar şi poate  -  Poveste de mahala II : Oiţa rătăcită  -  Tahiji  -  Felix II  -  Sentofagia  -  Luminile oraşului XIV  -  O şansă pentru câţiva  -  Paznicul grădinii de piatră  -  Vânzatorul  -  Recurent  -  Stiinta si tehnica  -  Umbra  -  Fortul  -  Pânza de păianjen  -  Casa de la marginea pădurii  -  Poză de buletin  -  Jocul Zeilor (I)  -  Uşa de la baie  -  Criminali Umanitari  -  Bodaproste  -  Aedes  -  Fata morgana  -  Texte.01  -  Fântâna de iasomie  -  Lunga vară  -  Punct. ªi atât  -  Vânzătorul de ghilotine  -  Meduza (II)  -  O poveste de Crăciun  -  Luminile oraşului XXV  -  Satiră robotică  -  Jocul Zeilor (V)  -  Avatarul  -  Poveste cu un cui  -  Principiul alibiului  -  Piese de muzeu  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (II)  -  Duel în Lumea Visurilor


Naveta Discovery lansată cu succes

News TeamPublicat Duminică, 10 Decembrie 2006, ora 11:10

      Naveta spatiala americana Discovery a fost lansata, duminica, cu succes, de la Centrul Spatial Cape Canaveral din Florida, la ora 01:47 GMT (03.47, ora Romaniei). Aceasta este prima lansare pe timp de noapte de la dezastrul navetei spatiale Columbia, in anul 2003.
     
      In timpul misiunii sale, programata sa dureze 14 zile, naveta spatiala Discovery - care are un echipaj format din sapte persoane: cinci barbati si doua femei - va ajunge la Statia Spatiala Internationala. Revenirea pe Pamant este programata pe 19 decembrie.
     
      Cu o masa de 2.000 de tone, Discovery s-a desprins de rampa de lansare la ora locala 20.47 si a zburat deasupra Atlanticului, pe un cer senin. Previziunile meteo dadeau sanse de doar 30 la suta pentru vreme favorabila lansarii.
     
      France Presse noteaza ca la un minut dupa lansare, nava avea deja o viteza de 6.000 de km/ora, fiind propulsata de cele trei motoare si doua rachete.
     
      "Conditiile meteo sunt foarte bune. Naveta este in stare perfecta. Va dorim noroc si sa ne revedem aici peste 12 zile", a declarat decolarii, directorul de lansare Mike Leinbach, citat de agentia franceza de stiri.
     
      Misiunea astronautilor este de a integra o noua grinda in scheletul statiei, refacerea sistemului de climatizare, precum si asigurarea racordurilor electrice ale antenelor solare care asigura alimentarea cu energie electrica. Pentru realizarea acestor obiective sunt necesare trei iesiri in spatiu care vor totaliza 20 de ore.
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online