evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
O viaţă fără început şi fără sfârşit  -  Planeta ascunsă  -  Corabiile lungi  -  Lacrimi de stea  -  Stăpânul - Volumul I : Răpirea zeilor  -  Pure Evil  -  Himera  -  Meduza (VII)  -  ªarpele Midgardului  -  Sete  -  Café du Marcel  -  Luminatii, efemeride simbolice  -  Resacul Timpului  -  Licuricioaia  -  System Error  -  Peştele albastru  -  Vatmanul - Anton şi Marcel  -  Jocul Zeilor (VI)  -  Castravetele  -  Cosas de la vita  -  Poveste de culcare  -  Unii îmi zic Charon...  -  Invizibilul  -  Luminile oraşului IV  -  Text experimental  -  Fie-mi apa uşoară !  -  Vatmanul - Purificarea  -  Ziua în care pământul s-a oprit  -  Conştiinţa împăcată  -  Gândacul  -  Gheşeft  -  Cartea cu autor necunoscut  -  Călătoria unui artist...  -  A şaptea faţă a tăcerii  -  Nebunul  -  Planeta Fantomă  -  Poetul cerşetor  -  Poveste cu un zmeu  -  Atingeri sensibile  -  Călătorii cu îngeri  -  O şansă pentru câţiva  -  Piatra  -  Alfa şi Omega  -  O poveste de Crăciun  -  Norma  -  Ciorna  -  Poveste de mahala I : Meciul  -  Omul apropiat  -  Între ziduri  -  Ultima ispitire a sfântului Anton


iPhone-ul naşte pasiuni la doar o zi după lansare

News TeamPublicat Joi, 11 Ianuarie 2007, ora 07:31

      Reactiile dupa lansarea telefonului produs de Apple sunt diverse. La doar o zi de la lansare, iPhone-ul a devenit un "must have". Putini sunt cei care nu sunt atrasi de liniile sexy, ecranul urias si designul placut. Totusi, cand s-a aflat ca modelul de 8 GB va costa 599 de dolari, iar cel de 4GB va fi 499 de dolari, multi si-au pierdut interesul.
     
      Potrivit revistei online Arstechnica, aceasta nu este insa ceva nou pentru Apple. Cand primul iPod a fost lansat, in octombrie 2001, lumea il dorea, dar avea retineri in datorita pretului. La scurt timp de la lansare, cu 399 de dolari sau 499 de dolari iti puteai achizitiona un iPod de 5 GB, respectiv 10 GB. Multe persoane credeau ca acest pret este nebunesc "doar pentru un MP3 palyer". Uitati-va acum la vechiul iPod. Este omniprezent.
     
      Pentru a avea acelasi succes cu iPhone, Apple trebuie sa se inspire din istoria iPod-ului. Compania americana a lansat, la aproximativ doi ani dupa aparitia primului iPod, alte doua modele, unul asemanator cu originalul, dar ceva mai mare, si iPod mini. Modelul Shuffle a aparut la un an dupa acestea, in ianuarie 2005, iar iPod nano a fost lansat dupa alte noua luni.
     
      Avand toate acestea in vedere, este posibil ca peste aproximativ un an, iPhone sa aiba un frate mai mic. Apple are nevoie de un telefon mai ieftin si mai mic, pe care sa si-l poate permite majoritatea celor care doresc un iPhone, dar il considera pe cel proaspat lansat prea scump sau nu si-l pot permite.
     
      In plus, un telefon mai ieftin este necesar companiei americane daca doreste sa fie competitiva pe aceasta piata.
     
      Lansarea iPhone-ului a provocat reactii diferite si in randul jurnalistilor si al celor implicati in industria IT&C. Astfel, potrivit lui Lev Grossman de la revista Time, "noul iPhone de la Apple ar putea reprezenta pentru piata de telefoane mobile ceea ce a reprezentat iPod-ul pentru piata de music playere portabile: sa le striveasca fara mila sub greutatea superioritatii lui.
     
      Este o veste proasta pentru toti ceilalti producatori de telefoane mobile, insa o veste buna pentru cei care le folosesc".
     
      "Dupa cum a spus Jobs marti, iPhone arata ca si cand ar fi cu cinci ani inaintea oricaror alte telefoane mobile, poate chiar mai mult. Rivalilor le-a luat cinci ani sa ajunga din urma iPod-ul, care acum pare depasit in comparartie cu iPhone-ul", a declarat Leander Kahney de la Wired News.
     
      "Cu preturi cuprinse intre 499 si 599 de dolari, iPhone-ul este destul de scump. Steve Jobs pare mai interesat sa nu ii scada vanzarile de iPod-uri decat sa vanda multe telefoane mobile. Aceste un sunt pretura pentru un volum mare de vanzari", afirma Rob Glaser, CEO la Real Networks.
     
      "Pregatiti-va pentru un contraatac: alte companii de telefoane mobile se vor grabi sa scoata pe piata telefoane pe masura iPhone-urilor, dar vor esua in a aprecia importanta elegantei, usurintei si sentimentului magic oferit de software", arata David Pogue, New York Times.
     
      "La final cea mai buna companie va castiga, deci cred ca este o veste buna pentru noi. Nu este o amenintare, desi este, bineinteles, o competitie grea, dar lucrurile de genul acesta ne fac sa devim mai performanti", este de parere Pekka Pohjakallio, vicepresedintele Nokia Nseries Computers.
     

Sursa :   Hotnews.ro
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online