evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
X Factor  -  Somnul  -  Valea însângerată  -  Tentaţia continuă  -  Chat Room  -  Jocul libertăţii  -  Rochia străvezie  -  Accidentul  -  Arta de a purta un război  -  Theron Girradus  -  Vinerea Rozinelor Timpurii  -  Marea Neagră. Iulie  -  Ziua a şaptea  -  Schimbare de management  -  Strada inocenţilor  -  “Virusul”  -  Omul cu păsări  -  Un singur trup, un singur suflet  -  La vânatoare da "Eilian"  -  Legendele Căutării  -  Mamal - Despărţirea  -  Conştiinţa lui Uezen  -  Praf minune  -  Text experimental  -  Cartea cu autor necunoscut  -  Satiră robotică  -  Uezen  -  Peştera II  -  Atalia  -  Luminatii, efemeride simbolice  -  Poporul perfect  -  Meduza (VI)  -  Submarinul Roşu  -  Comando Fox  -  Fălci însângerate  -  ªi vremea vine ca să plângi  -  Liniştea  -  Fereastra din spate  -  Câmpul de luptă  -  Meduza (I)  -  Luminile oraşului XI  -  Peştera I  -  Vrăjitorul  -  Luminile oraşului XXXII  -  Resacul Timpului  -  Luminile oraşului XII  -  Călătoria unui artist...  -  Melodia care nu se aude  -  Cărăușul  -  Dumnezeul unei lumi mărunte


Carte : "Negurile" de Marion Zimmer Bradley

News TeamPublicat Duminică, 28 Ianuarie 2007, ora 15:44

      Marion Zimmer Bradley (1930–1999) a fost o prolifică autoare de romane fantasy, dintre care cele mai celebre fac parte din seriile Avalon (6 romane) si Darkover (peste 30 de romane).
     
      A început să scrie la 19 ani, a vândut prima povestire la 22 de ani, iar în 1957 a publicat primul roman, Soimii din Narabedla. În 1965 a terminat studiile universitare si s-a mutat în California.
     
      Primul ei copil, David Bradley, si fratele ei, Paul Edwin Zimmer, sunt de asemenea autori de science-fiction si fantasy. Bradley a editat celebra serie de antologii Sword and Sorceress (21 de volume), care a încurajat povestirile cu eroine originale si netraditionale scrise de autori tineri si neconsacrati. De asemenea, a creat Darkover, o planetă colonizată de pământeni care a fost uitată si unde puterile psi ale oamenilor s-au dezvoltat într-un grad neasteptat, ca univers pentru o serie de romane si povestiri, la care s-au alăturat ulterior antologii cu povestiri ale altor autori.
     
      În 1966, Bradley a devenit co-fondatoare a Societătii pentru Anacronism Creativ, iar în anul 2000 a primit postmortem premiul World Fantasy pentru întreaga activitate. Ceturile Avalonului, romanul care a făcut-o faimoasă în toată lumea, este repovestirea legendei despre Camelot si cavalerii Mesei Rotunde, privită din punctul de vedere al lui Morgan si Guinevere.
     
     
      Titlul original: The Mists of Avalon
      Traducere : Laura Bocancios
     
      Colectie: Nautilus
     
      Volumul 1
     
      Nr pagini: 768
      Format: Buzunar, 107 x 178 mm
      Aparitie: ianuarie 2007
     
      Volumul 2
     
      Nr pagini: 768
      Format: Buzunar, 107 x 178 mm
      Aparitie: februarie 2007
     

Sursa :   Nemira Grup Editorial
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online