evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Vise în adâncuri de stâncă  -  De o sută de ori Adrian  -  Marea Neagră. Iulie  -  Praf minune (III)  -  Tarsius  -  BO  -  Floarea de loldilal  -  Bodaproste  -  Printre oameni  -  Nevastă rea  -  Luminile oraşului 2 (III)  -  În noapte  -  Inelele lui Saturn  -  Conştientizarea  -  Întunericul de dincolo  -  Sunet pentru suflet  -  Lacrimi de stea  -  Înger în oglindă  -  Cinci personaje în căutarea unor măşti vesele  -  Luminile oraşului XXVII  -  Creatorul  -  Poză de buletin  -  Drumul spre (II)  -  Omul invizibil  -  Luminile oraşului VII  -  Sedrina  -  Poveste de viaţă  -  Archeopterix  -  Stiinta si tehnica  -  Mr. Loverman  -  Alfa şi Omega  -  Program de criză  -  Sindrom de plecare sau Povestiri dintr-o cârciumă de la marginea galaxiei  -  Resacul Timpului  -  Colecţionarul de îngeri  -  La vânatoare da "Eilian"  -  Ziua a şaptea  -  Lumea de sus  -  Lumina de jad  -  Theron Girradus  -  Sentofagia  -  O şansă pentru câţiva  -  Vid imprevizibil  -  Lala  -  Plasa pe jăratic  -  Paradox  -  The Alien Revolution  -  În căutarea zborului  -  System Error  -  Jocul Zeilor (VI)


Carte : Trei volume ale lui Eduardo Mendoza

News TeamPublicat Duminică, 28 Ianuarie 2007, ora 16:05

      Peripetiile coafezului
      colectia Rasul lumii;
      traducere de Horia Barna;
     
      In Barcelona anilor '90 totul este in plina schimbare. Ospiciul care il adapostea pe mai vechiul nostru cunoscut, excentricul detectiv dependent de Pepsi-Cola, se transforma in centru de relaxare, iar adevaratul balamuc este orasul.
     
      Intre comedie in stare pura si satira sociala, Peripetiile coafezului ofera o radiografie a societatii in continua tranzitie si o lectie demna de tinut minte: doar privind prin ochii unui nebun inocent putem pricepe ceva din nebunia lumii in care traim.
     
     


     
      Labirintul maslinelor
      colectia Rasul lumii;
      traducere de Horia Barna;
     
      Eduardo Mendoza ofera din nou un text autopersiflant, care e o caricatura a genului politist si, implicit, a unei societati spaniole in tranzitie si a diverselor sale sfere de limbaj.
     
      Intr-un labirint de aventuri care se bifurca si se multiplica in ramificatii surprinzatoare si insolite, imaginatia lui Mendoza merge acum si mai departe: cu un triplu salt mortal de saltimbanc noctambul, naratorul-detectiv patrunde prin distorsionarea intrigii politiste nu doar in teritoriul umorului si al absurdului, ci si in cel al fabulatiei fara limite.
     
     

     
      Misterul criptei vrajite
      colectia Rasul lumii;
      traducere de Horia Barna;
     
      In romanele politiste, un detectiv care se respecta este as al logicii si amator de bauturi tari. Eroul nostru isi trateaza inclinatiile delincvente intr-un ospiciu si este dependent de Pepsi-Cola. Destul pentru a complica, in modul cel mai comic cu putinta, straniul caz de disparitie care i se incredinteaza si de care depinde libertatea lui.

Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online