evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Corabiile lungi  -  Avatarul  -  Stăpânul - Volumul I : Răpirea zeilor  -  Mamal - Despărţirea  -  Destin  -  Liniştea  -  Fiii lui Rawser  -  Asura Ni, Drahan - I - Bolte de Crini  -  Portiţa  -  Nouăsprezece zile (I)  -  Upgrade "Beyond 363000"  -  Sinucigaş plătit  -  Novo Homo Sapiens  -  Ion cel fericit  -  Paradox  -  Luminile oraşului XXXI  -  Pastel  -  Enigma de cristal  -  Transplant de suflete...  -  Eu şi Cu Mine  -  Luminile oraşului XXVII  -  Legenda "OMU"-rilor  -  X Factor  -  Cojocul (Cujuh)  -  Experienţa însoţeşte sensul ascuns al misiunii noastre  -  Sindrom de plecare sau Povestiri dintr-o cârciumă de la marginea galaxiei  -  Luminile oraşului XX  -  Coana mare se mărită  -  Jocul  -  2 fast 4 you  -  Corespondenţă literară  -  Ciorna  -  Fugind pe cerc  -  De profundis  -  Circ  -  Puroi III  -  Îngerul cenuşiu - Zora  -  Depozit.02  -  Jocul libertăţii  -  Anul 10000  -  Praf minune (III)  -  Proprietate cu casă şi pădure  -  Lacrimi de stea  -  "Coincidenţă !" au strigat  -  Icoana  -  System Error  -  Zodia de apă - Niagara poetry  -  Orb  -  Licuricioaia  -  Poveste de mahala IV : A înnebunit lupul!


Carte : Trei volume ale lui Eduardo Mendoza

News TeamPublicat Duminică, 28 Ianuarie 2007, ora 16:05

      Peripetiile coafezului
      colectia Rasul lumii;
      traducere de Horia Barna;
     
      In Barcelona anilor '90 totul este in plina schimbare. Ospiciul care il adapostea pe mai vechiul nostru cunoscut, excentricul detectiv dependent de Pepsi-Cola, se transforma in centru de relaxare, iar adevaratul balamuc este orasul.
     
      Intre comedie in stare pura si satira sociala, Peripetiile coafezului ofera o radiografie a societatii in continua tranzitie si o lectie demna de tinut minte: doar privind prin ochii unui nebun inocent putem pricepe ceva din nebunia lumii in care traim.
     
     


     
      Labirintul maslinelor
      colectia Rasul lumii;
      traducere de Horia Barna;
     
      Eduardo Mendoza ofera din nou un text autopersiflant, care e o caricatura a genului politist si, implicit, a unei societati spaniole in tranzitie si a diverselor sale sfere de limbaj.
     
      Intr-un labirint de aventuri care se bifurca si se multiplica in ramificatii surprinzatoare si insolite, imaginatia lui Mendoza merge acum si mai departe: cu un triplu salt mortal de saltimbanc noctambul, naratorul-detectiv patrunde prin distorsionarea intrigii politiste nu doar in teritoriul umorului si al absurdului, ci si in cel al fabulatiei fara limite.
     
     

     
      Misterul criptei vrajite
      colectia Rasul lumii;
      traducere de Horia Barna;
     
      In romanele politiste, un detectiv care se respecta este as al logicii si amator de bauturi tari. Eroul nostru isi trateaza inclinatiile delincvente intr-un ospiciu si este dependent de Pepsi-Cola. Destul pentru a complica, in modul cel mai comic cu putinta, straniul caz de disparitie care i se incredinteaza si de care depinde libertatea lui.

Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online