evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Legendele Căutării  -  Îngerul cenuşiu - Gabrielle  -  Cunoaştere  -  BO  -  Pasul craiului de munte  -  Petrecerea  -  Jocul Zeilor (V)  -  Meduza (VII)  -  Jocul Zeilor (IV)  -  Pescăruşul  -  Capsula  -  Liber arbitru  -  Piese de muzeu  -  Avocatul celui care a vrut să mă omoare  -  Citadela Asociaţiei  -  Puroi I  -  Ambiguitate clinică  -  Vânzătorul de ghilotine  -  O noapte într-un ceas  -  Natură moartă, cu portret  -  Ziua în care pământul s-a oprit  -  Lacul negru  -  Pierderea  -  Eu sunt viu, voi sunteţi morţi !  -  Cojocul (Cujuh)  -  Povestire  -  Răspuns fără întrebare  -  Mr. Loverman  -  Recreaţia  -  Veşnic orizont  -  K  -  Molecula Vieţii de Apoi  -  Epsilon  -  Muribundul  -  Puterea pereche  -  Cine sunteţi?  -  Casa galbenă  -  Gânduri  -  Somnul uitării  -  Intoxicaţia. Investirea de novice  -  Jocul Zeilor (III)  -  Vikingul  -  Blasfemii : Globul de Crăciun  -  Luminile oraşului XVIII  -  Înălţarea  -  Omul-care-stătea-cu-nasul-în-flori  -  Valoare reziduală  -  Gena morţii este instituirea metafizicii moderne  -  Înainte ca toate imaginile să dispară...  -  Dispariţia


Carte : Trei volume ale lui Eduardo Mendoza

News TeamPublicat Duminică, 28 Ianuarie 2007, ora 16:05

      Peripetiile coafezului
      colectia Rasul lumii;
      traducere de Horia Barna;
     
      In Barcelona anilor '90 totul este in plina schimbare. Ospiciul care il adapostea pe mai vechiul nostru cunoscut, excentricul detectiv dependent de Pepsi-Cola, se transforma in centru de relaxare, iar adevaratul balamuc este orasul.
     
      Intre comedie in stare pura si satira sociala, Peripetiile coafezului ofera o radiografie a societatii in continua tranzitie si o lectie demna de tinut minte: doar privind prin ochii unui nebun inocent putem pricepe ceva din nebunia lumii in care traim.
     
     


     
      Labirintul maslinelor
      colectia Rasul lumii;
      traducere de Horia Barna;
     
      Eduardo Mendoza ofera din nou un text autopersiflant, care e o caricatura a genului politist si, implicit, a unei societati spaniole in tranzitie si a diverselor sale sfere de limbaj.
     
      Intr-un labirint de aventuri care se bifurca si se multiplica in ramificatii surprinzatoare si insolite, imaginatia lui Mendoza merge acum si mai departe: cu un triplu salt mortal de saltimbanc noctambul, naratorul-detectiv patrunde prin distorsionarea intrigii politiste nu doar in teritoriul umorului si al absurdului, ci si in cel al fabulatiei fara limite.
     
     

     
      Misterul criptei vrajite
      colectia Rasul lumii;
      traducere de Horia Barna;
     
      In romanele politiste, un detectiv care se respecta este as al logicii si amator de bauturi tari. Eroul nostru isi trateaza inclinatiile delincvente intr-un ospiciu si este dependent de Pepsi-Cola. Destul pentru a complica, in modul cel mai comic cu putinta, straniul caz de disparitie care i se incredinteaza si de care depinde libertatea lui.

Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online