evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Colecţionarul  -  Jocul Zeilor (IX)  -  Coconul  -  Poetul cerşetor  -  Dependent TV  -  Bătălia pentru supravieţuire  -  Invizibilul  -  Mamal - Oraşul  -  Omu' nostru de "sus"  -  Psihopatul  -  Melcul  -  Capsula  -  Meduza (IX)  -  Pânza de păianjen  -  Diamantul  -  Necunoscutul intrigant  -  Printre oameni  -  ªi atunci...  -  Striptease  -  De aici, de sus...  -  Sub nori  -  Dansând pe sârmă  -  Altă Poveste(?) modernă  -  Re-insecţie  -  Ziua în care pământul s-a oprit  -  Taina leului  -  Casa libertăţii  -  Nyprus  -  Fereastra din spate  -  Arta de a purta un război  -  ªahul de duminică  -  Tranzit  -  Cerşetorul  -  Echilibrul  -  Amintirile unei lumi departe, departe de tot  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (I)  -  Omega  -  Lumea de sus  -  Luminile oraşului XII  -  Jocul libertăţii  -  Eu şi Cu Mine  -  Brăduţul  -  Corespondenţă literară  -  Dialog cu Ion Luca Caragiale  -  Iubirea de pe Venus  -  Depozit.02  -  Arătarea  -  Cum să te fereşti de urs  -  Renaşterea...  -  Povestea gândacilor


Carte : Trei volume ale lui Eduardo Mendoza

News TeamPublicat Duminică, 28 Ianuarie 2007, ora 16:05

      Peripetiile coafezului
      colectia Rasul lumii;
      traducere de Horia Barna;
     
      In Barcelona anilor '90 totul este in plina schimbare. Ospiciul care il adapostea pe mai vechiul nostru cunoscut, excentricul detectiv dependent de Pepsi-Cola, se transforma in centru de relaxare, iar adevaratul balamuc este orasul.
     
      Intre comedie in stare pura si satira sociala, Peripetiile coafezului ofera o radiografie a societatii in continua tranzitie si o lectie demna de tinut minte: doar privind prin ochii unui nebun inocent putem pricepe ceva din nebunia lumii in care traim.
     
     


     
      Labirintul maslinelor
      colectia Rasul lumii;
      traducere de Horia Barna;
     
      Eduardo Mendoza ofera din nou un text autopersiflant, care e o caricatura a genului politist si, implicit, a unei societati spaniole in tranzitie si a diverselor sale sfere de limbaj.
     
      Intr-un labirint de aventuri care se bifurca si se multiplica in ramificatii surprinzatoare si insolite, imaginatia lui Mendoza merge acum si mai departe: cu un triplu salt mortal de saltimbanc noctambul, naratorul-detectiv patrunde prin distorsionarea intrigii politiste nu doar in teritoriul umorului si al absurdului, ci si in cel al fabulatiei fara limite.
     
     

     
      Misterul criptei vrajite
      colectia Rasul lumii;
      traducere de Horia Barna;
     
      In romanele politiste, un detectiv care se respecta este as al logicii si amator de bauturi tari. Eroul nostru isi trateaza inclinatiile delincvente intr-un ospiciu si este dependent de Pepsi-Cola. Destul pentru a complica, in modul cel mai comic cu putinta, straniul caz de disparitie care i se incredinteaza si de care depinde libertatea lui.

Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online