evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Cine sunteţi?  -  StarCraft : Musafiri nepoftiţi  -  Darul divin  -  Program de criză  -  Lunea Maniacilor  -  Rapsodia  -  Clocitorul Josh  -  Înger în oglindă  -  O faptă eroică fără de ecou  -  Închis  -  Ancheta  -  Felix II  -  ªarpele de aramă (I)  -  Fata mării, Poliana  -  Sentofagia  -  Accidentul  -  Sfântul  -  Delir  -  Antarctic City  -  Creatorul  -  Nu vreau să fiu un erou !  -  Jocul Zeilor (VII)  -  Fântâna de iasomie  -  Meduza (IX)  -  Fata morgana  -  Dispariţia  -  Reactorul  -  Canicula  -  Sexibon  -  Pescarul la apus  -  Luminile oraşului XIII  -  Războiul  -  De aici, de sus...  -  Muribundul  -  Ceaţa  -  Meduza (XII)  -  Transcendere  -  Fără doar şi poate  -  Halta părăsită  -  Întunericul vieţii  -  ªahul de duminică  -  Jurământul  -  Psihopatul  -  Ciorna  -  Lala  -  Schimbare de management  -  Un pahar de vin  -  BO  -  Ankirah  -  Lecţie de Umanitate !?


Carte : Trei volume ale lui Eduardo Mendoza

News TeamPublicat Duminică, 28 Ianuarie 2007, ora 16:05

      Peripetiile coafezului
      colectia Rasul lumii;
      traducere de Horia Barna;
     
      In Barcelona anilor '90 totul este in plina schimbare. Ospiciul care il adapostea pe mai vechiul nostru cunoscut, excentricul detectiv dependent de Pepsi-Cola, se transforma in centru de relaxare, iar adevaratul balamuc este orasul.
     
      Intre comedie in stare pura si satira sociala, Peripetiile coafezului ofera o radiografie a societatii in continua tranzitie si o lectie demna de tinut minte: doar privind prin ochii unui nebun inocent putem pricepe ceva din nebunia lumii in care traim.
     
     


     
      Labirintul maslinelor
      colectia Rasul lumii;
      traducere de Horia Barna;
     
      Eduardo Mendoza ofera din nou un text autopersiflant, care e o caricatura a genului politist si, implicit, a unei societati spaniole in tranzitie si a diverselor sale sfere de limbaj.
     
      Intr-un labirint de aventuri care se bifurca si se multiplica in ramificatii surprinzatoare si insolite, imaginatia lui Mendoza merge acum si mai departe: cu un triplu salt mortal de saltimbanc noctambul, naratorul-detectiv patrunde prin distorsionarea intrigii politiste nu doar in teritoriul umorului si al absurdului, ci si in cel al fabulatiei fara limite.
     
     

     
      Misterul criptei vrajite
      colectia Rasul lumii;
      traducere de Horia Barna;
     
      In romanele politiste, un detectiv care se respecta este as al logicii si amator de bauturi tari. Eroul nostru isi trateaza inclinatiile delincvente intr-un ospiciu si este dependent de Pepsi-Cola. Destul pentru a complica, in modul cel mai comic cu putinta, straniul caz de disparitie care i se incredinteaza si de care depinde libertatea lui.

Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online