evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Dl. Ics  -  Drumul care nu se vede  -  Cel care nu mai e  -  Lunga vară  -  K  -  Înălţarea  -  Jocul Zeilor (VI)  -  Omu' nostru de "sus"  -  Mărire şi decădere  -  Drum fără întoarcere  -  Cosas de la vita  -  Chat Room  -  Un bilet de plecare de pe Soregaard  -  Lunea Maniacilor  -  Visând cu ochiul deschis  -  Principiul alibiului  -  Criminali Umanitari  -  Puroi II  -  Război total  -  Nouăsprezece zile (I)  -  Luminile oraşului XXIII  -  Casa de la marginea pădurii  -  Pulbere de stele  -  Metastază  -  Luminile oraşului XXXI  -  Un singur trup, un singur suflet  -  Petrecerea  -  Între ziduri  -  Avatarul  -  Pescarul la apus  -  Tolaie  -  Sunet pentru suflet  -  Umbra  -  Claviaturi  -  Halucinaţie  -  Punct. ªi atât  -  Cioara  -  Gheşeft  -  Luminile oraşului XV  -  Războiul  -  Evadare din Paradis  -  Castravetele  -  Canicula  -  Mesajul  -  Ancheta  -  Imdiola  -  Drum bun  -  Strada inocenţilor  -  Outland  -  Uitarea


Imagini în premieră cu planeta Saturn

News TeamPublicat Duminică, 4 Martie 2007, ora 10:04

      Sonda americana Cassini a transmis imagini in premiera ale planetei Saturn si ale inelelor sale, capturate din unghiuri noi, care au fost difuzate de NASA pe site-ul sau oficial.
     
      In ultimele doua luni, Cassini a filmat si fotografiat planeta Saturn din mai multe puncte situate in zone "nevazute" pana acum ale planetei.
     
      "Iata, in cele din urma, imaginile pe care le asteptam de ani de zile", a declarat Carolyn Porco, responsabil stiintific pentru aparatele optice ale sondei, de la Institutul de stiinte spatiale (SSI) din Boulder, Colorado.
     
      "Dupa ce a zburat deasupra lui Saturn si a transmis imagini de dedesubt ale inelelor, planeta a aparut ca un medalion de cupru gigant. Am ramas fara respiratie", a a adaugat Porco.
     
      Imaginile sunt transmise atat alb - negru, cat si color. O inregistrare video arata inelele care apar pe masura ce Cassini se deplaseaza de la sud spre nord, deasupra planetei.
     
      Cassini-Huygens este prima misiune spatiala consacrata explorarii lui Saturn. Misiunea a inceput in 1997 si este coordonata de NASA, care a realizat modulul orbital Cassini, si de Agentia Spatiala Europeana (ESA), care a furnizat sonda Huygens.
     
      Sonda spatiala s-a plasat pe orbita planetei Saturn pe 1 iulie 2004, dupa ce a parcurs o distanta de 3,5 miliarde de kilometri in sapte ani.
     

Sursa :   Hotnews
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online