evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Cum le văd "ei" pe "ele" în Galeria de artă "Trei Salcâmi"  -  10 minute pâna la explozie  -  Talent  -  Taina norilor  -  Bella. Moartea unui body-guard  -  Ceaţa  -  Damnarea numelui  -  Australia, ca o felie de pâine  -  Casa de la marginea pădurii  -  Universul lent  -  Mamal - Despărţirea  -  Depozit.01  -  Pulbere de stele  -  Chat Room  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (V)  -  Fereastra din spate  -  Pierduţi în ceaţă  -  Vikingul  -  Fântâna de iasomie  -  Descoperirea  -  Melcul  -  Natură moartă, cu portret  -  O nouă zi  -  Labirintul de gheaţă  -  Puroi I  -  O scânteie într-un ocean de linişte  -  Hora Ielelor, Pensiune III  -  Jazzonia : Cartea Cruciadelor  -  Valea blestemată  -  Trãind în cercul vostru strâmt, vã credeţi genii  -  Coconul  -  Invizibilul  -  Exterminatorul  -  Cursa  -  Canicula  -  Omul - cu - sacul, Timpul şi... Eu !  -  Fie-mi apa uşoară !  -  Nu vreau să fiu un erou !  -  Experimentul  -  Depozit.03  -  Praf minune  -  Coşmar  -  Cum să te fereşti de urs  -  O lumânare pentru mama !  -  Taina leului  -  Children of mine  -  Meduza (I)  -  Aether pro narcosi  -  Hora Ielelor, Pensiune  -  Meduza (V)


Imagini în premieră cu planeta Saturn

News TeamPublicat Duminică, 4 Martie 2007, ora 10:04

      Sonda americana Cassini a transmis imagini in premiera ale planetei Saturn si ale inelelor sale, capturate din unghiuri noi, care au fost difuzate de NASA pe site-ul sau oficial.
     
      In ultimele doua luni, Cassini a filmat si fotografiat planeta Saturn din mai multe puncte situate in zone "nevazute" pana acum ale planetei.
     
      "Iata, in cele din urma, imaginile pe care le asteptam de ani de zile", a declarat Carolyn Porco, responsabil stiintific pentru aparatele optice ale sondei, de la Institutul de stiinte spatiale (SSI) din Boulder, Colorado.
     
      "Dupa ce a zburat deasupra lui Saturn si a transmis imagini de dedesubt ale inelelor, planeta a aparut ca un medalion de cupru gigant. Am ramas fara respiratie", a a adaugat Porco.
     
      Imaginile sunt transmise atat alb - negru, cat si color. O inregistrare video arata inelele care apar pe masura ce Cassini se deplaseaza de la sud spre nord, deasupra planetei.
     
      Cassini-Huygens este prima misiune spatiala consacrata explorarii lui Saturn. Misiunea a inceput in 1997 si este coordonata de NASA, care a realizat modulul orbital Cassini, si de Agentia Spatiala Europeana (ESA), care a furnizat sonda Huygens.
     
      Sonda spatiala s-a plasat pe orbita planetei Saturn pe 1 iulie 2004, dupa ce a parcurs o distanta de 3,5 miliarde de kilometri in sapte ani.
     

Sursa :   Hotnews
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online