evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Praf minune  -  Dialog cu Ion Luca Caragiale  -  Întâlnirea  -  Ceaţa  -  Interferenţe  -  Bodaproste  -  Muribundul  -  O şansă pentru câţiva  -  Un moment nou sau Cădere în cap spre cerul liber  -  Vatmanul - O pasiune  -  Piatra  -  Între ziduri  -  "Coincidenţă !" au strigat  -  Luminile oraşului XXXI  -  Praf minune (III)  -  Poveste de mahala II : Oiţa rătăcită  -  Arătarea  -  Nebunii lui Arrianus  -  Dependent TV  -  Un pahar de vin  -  Jocul Zeilor (VI)  -  Ancheta  -  Călătoria  -  Luminile oraşului 2 (II)  -  Cruciada bucătarilor  -  Povestea unui ceas  -  Concurenţă neleală  -  Virus de sticlă  -  Partida de bridge  -  Cosas de la vita  -  Claviaturi  -  În beci  -  O lumânare pentru mama !  -  Fortul  -  Lumină dublă  -  El cu durerile şi greşelile lor  -  Istoria spirilor de la începuturi până la trecerea munţilor  -  Dona  -  Ulysse şi Hector  -  Supravieţuitorul  -  O nouă zi  -  Big Bang Boo  -  Theron Girradus  -  Corabiile lungi  -  Homus trolEIbuzus  -  Lumina de jad  -  Imdiola  -  !NFERNUL (fragment): Autistul  -  Poză de buletin  -  Gender X


Imagini în premieră cu planeta Saturn

News TeamPublicat Duminică, 4 Martie 2007, ora 10:04

      Sonda americana Cassini a transmis imagini in premiera ale planetei Saturn si ale inelelor sale, capturate din unghiuri noi, care au fost difuzate de NASA pe site-ul sau oficial.
     
      In ultimele doua luni, Cassini a filmat si fotografiat planeta Saturn din mai multe puncte situate in zone "nevazute" pana acum ale planetei.
     
      "Iata, in cele din urma, imaginile pe care le asteptam de ani de zile", a declarat Carolyn Porco, responsabil stiintific pentru aparatele optice ale sondei, de la Institutul de stiinte spatiale (SSI) din Boulder, Colorado.
     
      "Dupa ce a zburat deasupra lui Saturn si a transmis imagini de dedesubt ale inelelor, planeta a aparut ca un medalion de cupru gigant. Am ramas fara respiratie", a a adaugat Porco.
     
      Imaginile sunt transmise atat alb - negru, cat si color. O inregistrare video arata inelele care apar pe masura ce Cassini se deplaseaza de la sud spre nord, deasupra planetei.
     
      Cassini-Huygens este prima misiune spatiala consacrata explorarii lui Saturn. Misiunea a inceput in 1997 si este coordonata de NASA, care a realizat modulul orbital Cassini, si de Agentia Spatiala Europeana (ESA), care a furnizat sonda Huygens.
     
      Sonda spatiala s-a plasat pe orbita planetei Saturn pe 1 iulie 2004, dupa ce a parcurs o distanta de 3,5 miliarde de kilometri in sapte ani.
     

Sursa :   Hotnews
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online