evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
"ªi caii se împuşcă, nu-i aşa ?"  -  Către a opta zi  -  Îngerul cenuşiu - Gabrielle  -  Moştenire de familie  -  Întreg  -  Nu deschideţi uşa  -  Exterminatorul  -  Jocul  -  Strada castelului : Câte lumi  -  Valoare reziduală  -  Sedrina  -  Enigma de cristal  -  Povestea ţării Nucalanoi  -  Luminile oraşului VII  -  Viola  -  Locul pierdut  -  Cerc la persoana întâi  -  Jocul Zeilor (VIII)  -  Povestea unui suflet  -  Dincolo de ceţuri  -  Între ziduri  -  Geneza  -  Molecula Vieţii de Apoi  -  Pierduţi în ceaţă  -  Lala  -  Vatmanul - Reacţiile, Epilog  -  Variaţiuni pe o temă mai veche  -  Cadoul  -  Inelul de platină  -  Imperiul Marţian contraatacă  -  Conştientizarea  -  Zei şi oameni  -  Puterea pereche  -  Asura Ni, Drahan - I - Bolte de Crini  -  Jocul  -  Copilul gheţii  -  Taxi  -  Engel  -  Nick  -  O scânteie într-un ocean de linişte  -  Ultima ispitire a sfântului Anton  -  Bătrânul, literele şi noaptea  -  De acum şi până-n noapte  -  Penato e căutat de prieteni  -  Novicele  -  Luminile oraşului II  -  Omul cu păsări  -  Je t'aime mélancolie  -  Masa de duminică  -  Luminile oraşului XXV


Domeniul ".ro" printre cele mai riscante locaţii de pe internet

News TeamPublicat Duminică, 18 Martie 2007, ora 07:20

      Domeniile de internet alocate Romaniei si Rusiei (.ro si .ru) sunt cele mai riscante la nivelul statelor mari, potrivit unui raport al companiei McAfee, citat de New York Times. Totodata, exista o probabilitate ridicata ca site-urile din cele doua domenii sa incerce sa exploateze deficientele de securitate ale programelor de navigare, pentru a instala aplicatii care creeaza probleme utilizatorului, de tipul drive-by downloads, se arata intr-un comunicat al McAfee, companie specializata in productia de software din domeniul sigurantei informatice. Compania a testat mai multe milioane de site-uri, din 265 de domenii importante, reprezentand peste 95% din traficul realizat la nivelul internetului.
     
      "Raportul a indicat diferente surprinzator de mari in privinta sigurantei, in functie de domeniu", se precizeaza in comunicat.
     
      Pe ansamblu, 4,1% din paginile testate au nevoie de prezentarea unui avertisment. Compania a utilizat tehnologia proprie SiteAdvisor, care acorda ratinguri diferentiate prin culoare, respectiv verde pentru site-urile considerate sigure, galben pentru paginile unde apar reclame de tip pop-up si rosu pentru paginile cu aplicatii de tip adware, spyware sau virusi.
     
      McAfee nu a gasit niciun site riscant in domeniul .gov, alocat agentiilor guvernamentale americane. Pe de alta parte, unul din zece site-uri din domeniul .tk, al insulei Tokelau, raspandeste software care creeaza probleme sau prezinta reclame de tip pop-up, se mai spune in raport.
     
      Cele mai sigure site-uri apartin domeniilor Finlandei (.fi), Irlandei (.ie) si Norvegiei (.no), in conditiile in care doar 0,1; 0,11, respectiv 0,16% din paginile testate determina ingrijorare privind siguranta. Domeniul .com este cel mai popular, dar ocupa locul al doilea in ierarhia celor mai riscante domenii generice, cu 5,5% din site-uri, dupa .info, cu 7,5%.
     
      Cu toate acestea, multi utilizatori ai internetului navigheaza pe pagini periculoase din domeniul .com, in conditiile popularitatii acestor site-uri. Circa 86,6% din paginile considerate riscante de SiteAdvisor apartin acestui domeniu.
     

Sursa :   Gandul
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online