evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Gândacul  -  Solilocviu  -  Ankirah  -  Duel în Lumea Visurilor  -  Licuricioaia  -  Epsilon  -  Dincolo de ceţuri  -  Asura Ni, Drahan - I - Bolte de Crini  -  Ion cel fericit  -  Fălci însângerate  -  Greaţă  -  Tranzit  -  Războiul - fără - cap - şi - fără - coadă  -  Salvatorul  -  Iubirea de pe Venus  -  Vatmanul - Purificarea  -  Bumerangul lui Zeeler  -  Poveste de mahala II : Oiţa rătăcită  -  Proprietate cu casă şi pădure  -  Ignis  -  Mesajul  -  Pacientul  -  Viola  -  Joia neagră  -  La vânatoare da "Eilian"  -  Meduza (VI)  -  Lumea prin ţeava puştii  -  Crist sideral  -  Gena morţii este instituirea metafizicii moderne  -  Puroi II  -  La frontieră  -  Dona  -  Proză absurdă  -  Luminile oraşului XXV  -  A şaptea faţă a tăcerii  -  Liniştea  -  Ultima eclipsă (II)  -  Transplant de suflete...  -  Robotul  -  Taina leului  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (II)  -  Călătoria  -  Proză scurtă  -  Omul cu păsări  -  Jocul  -  Depozit.02  -  Jocul Zeilor (VI)  -  Diamantul  -  Secretul  -  Inelul de platină


Play Station 3 de la Sony s-a lansat azi-noapte şi în România

News TeamPublicat Duminică, 25 Martie 2007, ora 18:15

      PS3 are doua handicapuri. Unul, legat de pretul urias, de 600 de euro, mult mai scump decat consola Xbox, care costa doar 300 de euro, ori fata de mult mai abordabilul Wii, cu cei 250 de euro ai sai. Cel de-al doilea impediment este legat de faptul ca PS3 nu "citeste" toate jocurile pe care sora mai mare, PS2, le suporta. In schimb, PS3 e un produs elegant, de lux chiar. Iar Sony mizeaza pe fidelitatea gamerilor sai. Care Fidelitate se plateste cam scump.
      La miezul noptii trecute s-a lansat in Romania celebra si mult-asteptata consola Sony Play Station3. Dupa ce au simtit fiorii reci ai concurentei la lansarea Xbox 360 si Wii, japonezii de la Sony au trecut la contraatac, lansand Play Station3. Pretul in Romania este la fel cu cel din Viena si Paris, adica 600 de euro bucata, ceea ce il face destul de dificil de cumparat. La noua consola, atrage atentia in mod foarte placut designul si culoarea neagra lucioasa, care o recomanda ca fiind un produs de lux. Pentru gameri, o informatie pretioasa: carcasa PS3 este din acelasi material ca cel din care a fost facut casca celebrului personaj din Star Wars, Darth Vader.
     
      Partile mai putin fericite ale PS3 includ urmatoarele: conectarea consolei ca si ejectarea CD-urilor se fac printr-o simpla asezare a degetului pe una din "zonele tactile" printr-un sistem "touch", care lasa din pacate urme vizibile pe impecabilul negru al carcasei. Gamerii americani se plang pe forumuri ca sensibilitatea e atat de ridicata, incat pana si stergerea ei cu materiale antistatice, ca cele folosite pentru ochelari, lasa micro-urme pe play station. Ca ultima remarca, dar asta se potriveste si Xbox 360, PS3 e greu. Nici vorba sa-l "arunci" intr-o geanta asa cum poti face cu piticul Wii, de pilda.
     
      In plus, fata de celelalte console din aceeasi familie, PS3 face mult mai mult. Bineinteles, te poti juca, dar poti, de asemenea, urmari filme, naviga pe internet, sau chiar accede in Universul virtual online "Home" - un fel de Second Life fabricat special pentru PS3, de anvergura mai mica si mai prost conceput. De fapt, inserarea acestor functii, mai exact a cititorului HD Blu-Ray a dus la intarzierea lansarii produsului pe piata. Gamerii care deja au dat 600 de euro pe bijuteria Sony, ar mai trebui sa economiseasca, intrucat numai un ecran HD poate oferi adevarata dimensiune a proaspetei lor achizitii.
     
      Verdictul in privinta PS3 este ca avem de-a face cu un aparat cu design foarte reusit, un "monstru" al tehnologiei HD, dar care e la un pret dublu fata de produsele similare.
     
      Jocuri
     
      # MotorStorm: excelent, dar prea scurt. Cursele pe motor sunt impresionante sub raportul graficii, iar adversarii sunt "diabolic"de inteligenti. O buna surpriza cu un surprinzator de bun continut.
     
      # Days of the Blade: plin de buguri.
     
      Acest joc cu samurai e o adevarata deceptie. Probleme cu unghiul de vedere, care fac de-a dreptul enervant acest joc. Te face sa lasi consola de nervi si sa iesi la un suc.
     
      # Ridge Racer 7 (Namco-Bandai): simpatic, dar fara mari inovatii.
     
      Bineinteles, noua consola nu putea sa nu aduca o varianta noua a jocului
     
      # Ridge Racer. Grafica e draguta, traseele sunt bunicele, dar daca stai sa te gandesti, inovatia lipseste.

Sursa :   Gandul
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online