evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Luminile oraşului XXXII  -  Feţele dragostei  -  Poetul cerşetor  -  Meduza (XII)  -  Babylon Five: Mercenarii  -  Ziua în care a dispărut Mircea  -  Cioara  -  Depozit.03  -  Tahiji  -  Renaşterea...  -  Poză de buletin  -  Omul cu păsări  -  Primăvara nucleară  -  Epsilon  -  Universul lent  -  Ancheta  -  Dumnezeul unei lumi mărunte  -  O Poveste (?) modernă  -  De o sută de ori Adrian  -  Mesajul  -  Arta de a purta un război  -  Geneza  -  Factorul "Haos"  -  Luminile oraşului XXIV  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (III)  -  Cruciada bucătarilor  -  Claviaturi  -  Antarctic City  -  Caiet de regie  -  Un bilet de plecare de pe Soregaard  -  Casa nebunilor  -  Jazzonia : Cartea Cruciadelor  -  Curândul  -  Jocul Zeilor (V)  -  Echilibrul  -  Drumul spre  -  Povestea unui suflet  -  Cărăușul  -  Fragmente de... viaţă  -  Evadare din Paradis  -  Legendele Căutării  -  Corespondenţă literară  -  Nyprus  -  Gender X  -  Asura Ni, Drahan - I - Bolte de Crini  -  Petrecerea  -  Nebunul  -  Avocatul celui care a vrut să mă omoare  -  Stiinta si tehnica  -  Cinci personaje în căutarea unor măşti vesele


Spaţiul este un panou publicitar nemărginit

News TeamPublicat Duminică, 15 Aprilie 2007, ora 17:33

      "Ce ne facem, ca rusii au vopsit Luna in rosu! Pai, sa trimitem repede niste astronauti sa scrie Coca-Cola pe ea!", circula un banc in timpul Razboiului Rece, care, potrivit unora, ar fi trebuit sa ilustreze "indoctrinarea" rusilor si "mercantilismul" americanilor. Ei bine, la doar cativa ani distanta, unui parlamentar american i s-a nazarit ca spatiul chiar este cel mai mare panou publicitar posibil si ca Statele Unite ar face bine sa-l valorifice cat mai repede. Ceea ce dovedeste, pe de o parte, ca bancurile au si un sambure de adevar si, pe de alta parte, ca americanilor le place sa puna mana pe orice, chiar daca proprietatea respectiva nu este a lor.
     
      Astfel, parlamentarul republican Ken Calvert din statul California a propus ca Agentiei Spatiale Americane (NASA) sa i se permita sa vanda publicitate in spatiu pentru a-si rotunji veniturile si a-si promova imaginea in ochii publicului, potrivit AFP. "Publicitatea in spatiu ar putea fi o modalitate pentru Agentie de a deveni mai cunoscuta in ochii publicului american" si de a castiga bani, a explicat Ken Calvert, numarul doi in ierarhia comisiei pentru stiinta care supervizeaza bugetul NASA. In acest sens, parlamentarul si-a anuntat deja intentia de a supune spre aprobare un proiect de lege si vede deja cum proiectul sau le va umple buzunarele cu bani tuturor. El a estimat ca publicitatea in spatiu ar putea genera "cu usurinta" cam 100 de milioane de dolari. Aici trebuie mentionat ca, in 2006, Calvert a fost nominalizat printre "cei mai corupti 20 de congresmeni din SUA", remarcandu-se indeosebi pentru eforturile facute in nume propriu si pentru castigul personal. In continuarea expunerii ideii sale, parlamentarul nu a precizat in ce mod aceste reclame ar putea fi difuzate in spatiu, dar le-a cerut "membrilor comunitatii spatiale" sa-si expuna parerile la adresa de mail secondspaceage@mail.house.gov. O singura precizare a avut de facut parlamentarul: ca publicitatea in spatiu sa fie de bun gust. "Nu se pune problema sa expunem panouri publicitare pe robotii Opportunity si Spirit care exploreaza planeta Marte sau panouri luminoase cu neon pe Statia Spatiala Internationala ".
     
      Doug Cooke, responsabil al NASA pentru programele de explorare spatiala cu echipaj uman, a declarat pentru "Wall Street Journal" ca o idee "de acest tip merita sa fie discutata", precizand ca agentia s-a gandit deja la acest lucru de mai multi ani.

Sursa :   Gândul
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online