evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Meduza (XI)  -  Tarsius  -  Amintirile unei lumi departe, departe de tot  -  Liniştea  -  Cyborg story  -  Scrisoare din Hipercubul 13  -  Fălci însângerate  -  Ambiguitate clinică  -  Luminile oraşului 2 (II)  -  Peştera I  -  Text experimental  -  Tânăr si încă nescris  -  Poveste de mahala II : Oiţa rătăcită  -  Epsilon  -  Imdiola  -  Luminile oraşului XI  -  Diamantul  -  Hoţul de timp  -  Lala  -  Fluturi  -  Efect de înflorire (Napoca)  -  Meduza (IV)  -  Fata din vis  -  Cine sunteţi?  -  Gender X  -  Vrăjitorul  -  Emoţia reîntoarcerii  -  Amintiri trecute şi viitoare  -  Servisul Auto  -  De acum şi până-n noapte  -  Copilul gheţii  -  O viaţă fără început şi fără sfârşit  -  System Error  -  ªarpele de aramă (I)  -  Cadoul  -  Pânza de păianjen  -  Lacrimi de stea  -  Puroi I  -  Evadare din Paradis  -  Floarea de loldilal  -  Pastel  -  Cojocul (Cujuh)  -  Luminile oraşului XXXII  -  Psihopatul  -  O şansă pentru câţiva  -  Mamă de duminică  -  Solilocviu  -  Printre oameni  -  Ancheta  -  Greaţă


ªcolile şi studenţii din Second Life

News TeamPublicat Joi, 26 Aprilie 2007, ora 13:53

      Peste 60 de organizatii educationale si scoli ofera cursuri in campusuri universitare 3D.
     
      Cursurile viitorului nu se vor tine intr-un mare campus universitar al unui colegiu, ci pe internet. Organizatii educationale mari precum Harvard sau British Council si-au construit deja adevarate insule in Second Life care imita viata din campusurile universitare reale.
     
      Studentii Second Life vor fi scutiti de violentele inregistrate in ultima vreme in scolile americane din lumea reala, dar vor plati pentru cursuri preturi similare celor cerute si in viata de zi cu zi: cateva sute de dolari pe semestru pentru un curs de engleza sau spaniola.
      Cele mai cautate cursuri virtuale sunt cele de limbi straine.
     
      Intr-o lume virtuala, in care comunicarea se vrea aproape perfecta, zeci de scoli recunoscute pentru cursurile lor de limba engleza sau alte limbi si-au deschis deja birouri in Second Life, unde ofera cursuri contra cost. Afacerea lor va merge in perioada urmatoare din ce in ce mai bine, mai ales ca, din iunie, in joc va fi introdus un sistem de voce 3D prin care rezidentii Imperiului Linden vor comunica mai bine.
     
      Pana acum, cei din Second Life comunicau prin voce doar cu ajutorul unui program Skype. Decizia introducerii unui sistem de redare a vocii 3D (daca vorbesti din apropiere se va auzi mai tare, iar de la departare mai incet) i-a nemultumit pe unii dintre impatimitii jocului, care au considerat ca aceasta posibilitate va distruge din farmecul jocului: prin voce utilizatorul isi va dezvalui nationalitatea sau sexul. Totusi, intentia fondatorilor Linden Lab ii va favoriza pe cei care si-au deschis scoli de limbi straine.
     
      Cursurile incep tot in septembrie
     
      Chiar daca nici pana acum rezidentii Second Life nu s-au plans din cauza scolilor de limbi straine mai mici, din toamna, acestia vor avea la dispozitie o intreaga insula virtuala pentru a lua cursuri si pentru a se intalni cu profesorii.
     
      David Kaskel, fondatorul LanguageLab, considera ca rezidentii vor avea la dispozitie cursuri de limbi straine intr-un mediu realistic, cu profesori profesionisti, la preturi comparabile cu cele din realitate.
     
      "Rezidentii nu vor alege sa invete limbi straine la LanguageLab din cauza ca e mai ieftin", spune Kaskel. In lumea reala, LanguageLab isi are sediul in Londra si are deja sase angajati full-time.
     
      Studentii scolii LanguageLab isi vor trimite avatarele intr-un campus care va fi asezat pe o insula de 120 de acri, acolo unde a fost deja construit un adevarat oras. Acestia isi pot da intalnire in parcuri, baruri, cluburi de noapte sau in magazine, in apropierea locului unde, timp de 50 de minute, de mai multe ori pe saptamana iau cursuri de engleza sau spaniola. LanguageLab nu va fi singura scoala de acest gen.
     
      In mai, British Council va deschide alte trei scoli de engleza care se vor intinde pe trei insule virtuale din Second Life. In prezent, si Colegiul Harvard tine cursuri zilnic in lumea virtuala.
     
      Elevii sub 13 ani n-au voie in SL
     
      Pana de curand, Second Life, care a atras atentia zecilor de colegii si universitati pentru posibilitatile educationale, nu era o optiune pentru elevii de gimnaziu. Acest lucru din cauza ca regulile lumii virtuale spun ca cei sub 13 ani nu au voie sa foloseasca Second Life. Mai multi studenti de la Universitatea din Ohio au incercat sa schimbe acest lucru.
     
      Ei au dezvoltat in Second Life o insula protejata, unde au acces doar elevii de gimnaziu selectati. Acestia nu pot folosi insa serviciile oferite de organizatii precum LanguageLab sau British Council. Ca masura de "protectie", ei nu pot iesi de pe insula care este dedicata special copiilor sub 13 ani.
     

Sursa :   Evenimentul Zilei
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online