evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Câmpurile magnetice ale lui Belizarie  -  Pacientul  -  Timpul schimbării  -  Dialog cu Ion Luca Caragiale  -  Vânătoarea  -  Lumină dublă  -  Primăvara nucleară  -  Cu preţul morţii  -  Lumea lui Ingo  -  Un moment nou sau Cădere în cap spre cerul liber  -  Gender X  -  Vatmanul - Reacţiile, Epilog  -  Un pahar de vin  -  Povestea (?) Pensionarului Incredul  -  Îmbrățișare  -  Interviul  -  Drumul spre  -  Vise în adâncuri de stâncă  -  Nu deschideţi uşa  -  Salvatorul  -  Tolaie  -  Ulysse şi Hector  -  Meduza (III)  -  Cojocul (Cujuh)  -  Lumina de jad  -  O şansă pentru câţiva  -  Octopolul  -  Timpuri Noi  -  Detenţie  -  Drumul care nu se vede  -  ROV-27  -  Natură moartă, cu portret  -  Chat Room  -  Pierderea  -  O viaţă fără început şi fără sfârşit  -  Omega  -  Unii îmi zic Charon...  -  Melcul  -  Petrecerea  -  Oglinda  -  Cine sunteţi?  -  A Doua Epocă Întunecată  -  Depozit.03  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (V)  -  Sentofagia  -  Rapsodia  -  Cadou pentru regele Isrunului  -  Gondolierul  -  Fata mării, Poliana  -  O noapte într-un ceas


Zece lucruri mai puţin cunoscute despre Google

News TeamPublicat Miercuri, 9 Mai 2007, ora 07:29

      Un rus si un american au facut dintr-un proiect de cercetare o afacere de milioane. Desi aveau un pic peste 20 de ani cand s-au pus pe treaba, Sergey Brin si Larry Page au reusit sa puna pe picioare o companie care sa se ia la intrecere cu Microsoft, daca nu chiar sa o intreaca. In decembrie anul trecut, motorul de cautare Google, creat de cei doi, a fost accesat de 500 de milioane de vizitatori.
     
      Publicatia India Times dezvaluie 10 lucruri mai putin cunoscute despre Google.
     
      1. Numele de Google este o greseala de ortografie. Initial trebuia sa se numeasca Googol, un termen din matematica, care reprezinta un numar mare, egal cu 10100, adica 1 urmat de 100 de zerouri. Termenul a fost inventat de Milton Sirotta, nepotul de 9 ani al matematicianului american Edward Kasner.
     
      Motorul de cautare urma sa primeasca acest nume datorita rolului pe care-l are: de a organiza cantitatea imensa de informatie disponibila pe web.
     
      2. Prima pagina este atat de goala pentru ca fondatorul nu stia HTML si voia doar o interfata rapida. Datorita faptului ca prima pagina este atat de libera, cei care nu sunt obisnuiti cu ea stau si astazi in fata ecranului si asteapta sa mai apara ceva.
     
      3. Google a inceput ca un proiect de cercetare al lui Larry Page si al lui Sergey Brin, cand acestia aveau 24 si respectiv 23 de ani. Site-ul Google isi propune sa organizeze informatiile din toata lumea si sa le faca accesibile si folositoare. Primul birou al companiei a fost intr-un garaj, in Menlo Park, California. Primul angajat a fost Craig Silverstein, acum Director de tehnologie.
     
      4. Google primeste in jur de 20 de milioane de cereri in fiecare zi, din toata lumea, inclusiv Antarctica si Vatican. Pagina de inceput apare in 116 limbi diferite, inclusiv in latina, urdu si yoruba. De fapt, Google are cea mai mare retea de traducatori din lume.
     
      5. In stadiul incipient, Google nu a avut buton de cautare. Trebuia apasata tasta Enter pentru a initia cautarea. Google a restrictionat cererile automate primite de la alte site-uri, care pot consuma resurse importante si in acelasi timp sa le ajute sa-si mareasca rankul artificial.
     
      6. Serviciul de e-mail gratuit, Gmail, a fost folosit intern aproape 2 ani inainte sa fie lansat public. Cercetatorii au gasit 6 tipuri de email user-i, iar Gmail a fost conceput sa le satisfaca cerintele celor 6. In urma disputei asupra marcii cu London-based Independent International Investment Research, acest serviciu de e-mail si-a schimbat de curand numele in Google Mail.
     
      7. Ar dura 5.707 ani ca o persoana sa caute in toate cele 3 miliarde de pagini ale motorului de cautare Google. Software-ul Google o face in 0.5 secunde.
     
      8. Logo-urile care apar pe pagina de start in timpul unor zile si date marcante sau evenimente importante se numesc Google Doodle. Compania a creat si un muzeu online in care se gasesc toate logourile care au fost puse pana acum, cu anumite ocazii. Ele au fost create de Dennis Hwang, un artist de origine coreana stabilit in USA.
     
      9. Ati auzit de Google Earth, dar nu multi stiu ca exista un site numit Google Moon, care cartografiaza suprafata lunara si indica locul exact unde a aselenizat naveta Apollo.
     
      10. Firma Keyhole, care se ocupa cu achizitia de imagini din satelit, pe care Google a cumparat-o in Octombrie 2004, a fost fondata de CIA. Tehnologia acestei firme face posibila functionarea programului Google Earth, care reda rapid imagini preluate de satelit din toata lumea.

Sursa :   Hotnews.ro
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online