evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Pescăruşul  -  Brăduţul  -  Jocul Zeilor (V)  -  Călătorie în spaţiu-timp  -  Descoperirea  -  Mamal - Despărţirea  -  Proiecţionistul  -  Pendulul municipal. "La dolce vita"  -  Tentaţia continuă  -  Jazzonia : Cartea Cruciadelor  -  Piese de muzeu  -  Boaba de spumă  -  Fălci însângerate  -  A şaptea faţă a tăcerii  -  Fragmente de... viaţă  -  Revederea de 20 de ani  -  Inelele lui Saturn  -  Acolo sus, vulbul  -  Valea însângerată  -  Paznicul grădinii de piatră  -  Drum fără întoarcere  -  Icoana  -  Coşmar  -  Gânduri  -  Valea blestemată  -  Damnarea numelui  -  Recurent  -  Interferenţe  -  Poveste de mahala II : Oiţa rătăcită  -  Luminile oraşului XIX  -  Luminile oraşului 2 (I)  -  Strada inocenţilor  -  Ziua în care a dispărut Mircea  -  Lumea prin ţeava puştii  -  ROV-27  -  Circ  -  Halta părăsită  -  Himera  -  Vise în adâncuri de stâncă  -  Vânătoarea  -  Apocalipsa  -  Nu vreau să fiu un erou !  -  Cadoul  -  Dumnezeul unei lumi mărunte  -  Fata mării, Poliana  -  Drum bun  -  Casa nebunilor  -  Luminile oraşului XXII  -  Gustul libertăţii  -  Legenda "OMU"-rilor


Bill Gates a scos interfaţa viitorului

News TeamPublicat Joi, 31 Mai 2007, ora 09:48

      Microsoft Surface este un ecran care functioneaza prin atingere, fara sa fie nevoie de tastatura sau de mouse, precum in filmul SF "Minority Report".
     
      Microsoft a dezvaluit marti o categorie de produse numita Surface Computing, de la care care spera sa ii aduca miliarde de dolari, relateaza editia online a publicatiei "BusinessWeek". Folosind un ecran cu o suprafata relativ mare, de 30 de inch, de tip tabletop, intr-o maniera similara celei din filmul "Minority Report", utilizatorii interactioneaza cu interfata prin atingere, renuntind total la interfetele traditionale pentru utilizatori.
     
      Interfata Surface Computing a fost proiectata sa fie complet intuitiva, fara sa fie necesare instructiuni de folosire sau training pentru a invata cum sa interactionezi cu suprafata respectiva. Persoanele folosesc Microsoft Surface selectind obiecte cu degetele, apoi miscindu-le sau configurind diferite file gen fotografii sau harti.
     
      Microsoft Surface functioneaza in prezent pe baza a patru proprietati principale. Prima este "interactiune directa" si permite utilizatorilor sa "prinda" obiecte pe ecran cu miinile sau cu degetele si sa le miste in mod natural pe toata suprafata ecranului.
     
      A doua proprietate se numeste "multiatingere" si face ca suprafata sa recunoasca puncte de atingere multiple in acelasi timp. Acest lucru permite utilizatorilor sa gestioneze obiecte precum fotografii sau grupuri de fotografii, atingind doua puncte in acelasi timp si aducindu-le pe acestea laolalta sau departindu-le pentru a mari sau micsora obiectele. Aceeasi miscare "multiatingere" permite efectuarea unui "zoom" in cazul unei harti pe ecran. Functia a treia se numeste "multiutilizator" si permite, asa cum ii spune numele, ca mai multi utilizatori sa interactioneze in acelasi timp cu suprafata, colaborind in cadrul unei aplicatii in timp real.
     
      Proprietatea finala pe care o are interfata este "recunoasterea obiectelor", prin care suprafata recunoaste obiecte care sint plasate pe ea cu un tip de cod de bare, identificind obiectul si afisind instant informatii reprezentative despre acesta.
     
      Microsoft Surface va fi livrata initial doar citorva companii selectate cu atentie, cu citeva aplicatii de baza pentru ca societatile sa poata proba produsul pentru clientii lor. Harrah's Entertainment, Starwood Hotels&Resorts si T-Mobile vor fi printre primele companii care vor beneficia de Microsoft Surface, la preturi cuprinse intre 5.000 si 10.000 de dolari.
     
      "Consumatorii au acum un mod cu totul nou de a obtine informatiile de care au nevoie, fapt care le va transforma obligatiile zilnice in experiente placute si captivante. Exista sute de mii de restaurante, hoteluri si magazine de retail care cauta sa ofere clientilor experientele unice si memorabile pe care le va oferi Surface. De asemenea, companiile au acum o noua oportunitate pentru a genera venituri suplimentare si pentru a creste traficul de retail", a precizat Pete Thompson, director general pentru Microsoft Surface Computing, in cadrul unui comunicat de presa.

Sursa :   Cotidianul
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online