evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Fugind pe cerc  -  Citadela Asociaţiei  -  "Coincidenţă !" au strigat  -  Licuricioaia  -  A şaptea faţă a tăcerii  -  Lecţie de Umanitate !?  -  Chat Room  -  Sunet pentru suflet  -  Cosas de la vita  -  Jeopardy  -  Dincolo de ceţuri  -  Meduza (II)  -  Meduza (X)  -  Timpuri Noi  -  Timpul  -  Sindrom de plecare sau Povestiri dintr-o cârciumă de la marginea galaxiei  -  Circ  -  Re-insecţie  -  Pastel  -  În beci  -  Un singur trup, un singur suflet  -  Evadare din Paradis  -  Copilul Visător cu Mâinile de Aur  -  Claviaturi  -  Catedrala  -  Jocul Zeilor (IV)  -  Legendele Căutării  -  Fântâna de iasomie  -  Omul invizibil  -  Uezen. Echilibrul lumilor  -  Vizita  -  Povestea knorgului care îşi caută mama  -  La lumina...  -  Nu deschideţi uşa  -  !NFERNUL (fragment): Autistul  -  K  -  Lacrimi de stea  -  Întreg  -  Aether pro narcosi  -  Vikingul  -  Acolo sus, vulbul  -  Ea, eu şi ei  -  Corabia nebunilor  -  Întâlnirea  -  Cinci personaje în căutarea unor măşti vesele  -  Viziune  -  Big Bang Boo  -  Australia, ca o felie de pâine  -  Cerşetorul  -  Ulysse şi Hector


Atlantis îşi pregăteşte întoarcerea pe Pământ

News TeamPublicat Joi, 21 Iunie 2007, ora 09:14

      Cei sapte astronauti aflati la bordul navetei spatiale americane Atlantis se pregatesc sa ajunga, joi, pe Pamant, dupa o misiune pe Statia Spatiala Internationala. Nasa spera ca aterizarea sa aiba loc in Florida, in pofida conditiilor meteorologice nefavorabile.
     
      Directorul de zbor, Norm Knight, responsabil de reintoarcerea navetei s-a declarat optimist ca se vor schimba conditiile vremii in Florida pentru a permite intoarcerea in siguranta a echipajului.
     
      Acum exista pericolul ca norii aflati prea jos sa ingreuneze vizibilitatea comandantului de bord, dar deocamdata nu se stie cum va fi vremea in momentul in care naveta va fi gata de aterizare, a adaugat acesta.
     
      Un purtator de cuvant al NASA declara, la randul sau, ca exista posibilitatea unor furtuni, iar plafonul de nori ar putea ingreuna manevrele de aterizare.
     
      Intrarea in atmosfera a navetei Atlantis este asteptata in jurul orei 16.50 GMT, iar aterizarea la Centrul spatial Kennedy, o ora mai tarziu, la ora 17.55 GMT.
     
      Este obligatoriu ca Atlantis sa aterizeze cel tarziu pana sambata, cand rezervoarele sale de hidrogen vor fi consumate.
     
      Naveta spatiala americana s-a cuplat la Statia spatiala internationala in 11 iunie, pentru a continua lucrarile de extindere a statiei. Astronautii au trebuit sa instaleze un tronson metalic, cu o greutate de 16 tone, care sa intareasca si sa extinda scheletul Statiei Spatiale.
     
      Echipajul este compus din comandantul Rick Sturckow, copilotul Lee Archambault si inca cinci specialisti: Patrick Forrester, James Reilly, Steven Swanson, John Olivas si Clayton Anderson.

Sursa :   Hotnews.roNu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online