science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Povestea (?) Pensionarului Incredul  -  Dincolo de evoluţie  -  Jocul  -  Fragmentalism  -  Genocidul  -  Triunghiul roşu  -  Vară cu ciocănitori  -  Tahiji  -  Timpuri Noi  -  Iluzia viselor  -  Vânzătorul de ghilotine  -  Kamikaze  -  Omul invizibil  -  Luminile oraşului IV  -  Luminile oraşului III  -  Jocul Zeilor (VII)  -  Arma secretă  -  Dumnezeul unei lumi mărunte  -  Duel în Lumea Visurilor  -  Ambuscadă pe Uslar  -  Punct. ªi atât  -  Gol  -  Arta de a purta un război  -  Taxi  -  Cyborg story  -  Schimbare de management  -  Meduza meduzelor are dreptate !  -  Aether pro narcosi  -  Rapsodia  -  Descoperirea  -  Răspuns fără întrebare  -  Eu, Singularul Absolut  -  Hora Ielelor, Pensiune II  -  Camera de la capătul holului  -  Ghavany  -  Macii  -  Omul - cu - sacul, Timpul şi... Eu !  -  Meduza (VI)  -  Toate filmele româneşti au un final trist  -  Jocul Zeilor (II)  -  Somnul  -  Alertă !  -  Bumerangul lui Zeeler  -  Aripile din cer  -  Povestea gândacilor  -  Interferenţe  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (IV)  -  Luminile oraşului XI  -  Universul lent  -  De acum şi până-n noapte


Opt gadgeturi pentru angajaţii din 2017

News TeamPublicat Joi, 21 Iunie 2007, ora 09:48

      Monitoarele transparente si bibliotecile electronice vor deveni, in zece ani, utilitatile unui birou obisnuit.
     
      Opt concepte create special pentru munca la birou vor face mai usoara viata salariatilor peste un deceniu, sustine publicatia "PopSci".
     
      Pozitia corecta la birou nu este cea verticala asa cum se credea pina de curind, ci, dimpotriva, una oblica. O echipa de radiologi scotieni a confirmat intr-un studiu realizat anul trecut ca un unghi inclinat de 130 de grade intre tors si coapse reduce presiunea discurilor din partea de jos a coloanei vertebrale. Astfel, s-a nascut scaunul Aeron, o piesa de mobilier de birou care indeplineste intocmai conditiile propuse de specialisti, ba mai mult, poseda si o functie de ajustare automata in functie de greutatea si inaltimea utilizatorului. Desi a fost creat inca din 1994, Aeron a fost ignorat tocmai din cauza ideii ca pozitia ideala la masa de lucru este cu coloana dreapta.
     
      Biblioteca electronica de buzunar este un alt obiect al viitorului propus de publicatia de stiinta. Gadgetul creat de cercetatorii danezi de la compania Polymer Vision consta intr-un ecran flexibil pe care se pot incarca si vizualiza documentele necesare la o intilnire de afaceri sau pe care se poate citi ziarul la fel de bine ca pe print. Pixul care scrie pe aproape orice fel de suprafata va fi si el de nedespartit de salariatul viitorului. Nemtii de la Staedtler sint parintii instrumentului de scris, iar urmatorul pas pe care promit sa-l faca este sa creeze o cerneala sau un tus care sa se adapteze chimic la toate suprafetele. Tot peste zece ani va fi utilizabil si monitorul transparent, dezvoltat de mai multe firme, printre care si Universal Display Corporation din New Jersey. Datorita peliculelor electroluminiscente numite diode, emitente de lumina organica, monitoarele sint si in prezent transparente in proportie de 75%, atunci cind sint inchise.
     
      "Fara parole complicate, carduri de identificare sau chei. In maximum cinci ani, biroul te va recunoaste dupa fizionomie", promit cei de la "PopSci". Camerele de vederi vor lua capturi la venirea fiecarui angajat, le vor compara cu informatiile din baza de date si vor "descuia" laptopurile si usile. Pentru a fi siguri ca parul de pe fata sau lumina difuza nu vor constitui obstacole in calea acestui sistem, cercetatorii de la Universitatea din Tennessee studiaza o tehnologie bazata pe imaginile 3D, care ia in calcul structura osoasa, mai greu de confundat.
     
      Super-telefonul este o alta tehnologie rezervata viitoarelor birouri, care se afla momentan in stadiu de proiect. Oamenii de stiinta californieni de la Centrul de Cercetare din Palo Alto lucreaza la un proiect in care telefoanele folosesc camerele de luat vederi din apropierea biroului pentru a detecta daca angajatul respectiv se afla in timpul unei conversatii. Daca da, super-telefonul va raspunde automat "intilnire".
     
      Cablurile de orice fel vor fi desfiintate in viitor, iar proiectele cercetatorilor in acest sens sint destul de avansate. In Pennsylvania, oamenii de stiinta au reusit deja sa transmita energia sub forma de unde radio. Cipurile anexate vor transforma undele respective in electricitate, iar sistemul este anuntat pentru lansare anul acesta. Angajatii isi vor pierde cu greu hirtiile si dosarele. In curind, capsatoarele vor avea si capacitatea de urmarire: ele vor transmite prin radio pozitia documentelor pierdute catre un sistem de identificare.

Sursa :   Cotidianul
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online