evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Furnizorul de vise  -  Stiinta si tehnica  -  Acolo sus, vulbul  -  Fragmentalism  -  Jocul Zeilor (IV)  -  Kamikaze  -  Uezen. Echilibrul lumilor  -  Luminile oraşului VII  -  Moştenire de familie  -  Jocul  -  Necunoscutul intrigant  -  ...ªi la sfârşit a mai rămas coşmarul  -  Contrapaganda  -  Lecţie de Umanitate !?  -  Acolo unde s-a oprit metroul  -  Colecţionarul  -  Melcul  -  Plasa pe jăratic  -  Variaţiuni pe o temă mai veche  -  Jocul libertăţii  -  Ultima frontieră  -  Închis  -  Cum le văd "ei" pe "ele" în Galeria de artă "Trei Salcâmi"  -  Puroi I  -  Călătorie în spaţiu-timp  -  Outland  -  Drum fără întoarcere  -  O viaţă fără început şi fără sfârşit  -  Uitarea  -  Program de criză  -  Asaltul  -  ªarpele Midgardului  -  O nouă zi  -  Chat Room  -  Meduza (XI)  -  Dependent TV  -  Ultima frunză  -  Poveste de mahala I : Meciul  -  Omul invizibil  -  Viziune  -  Big Bang Boo  -  Casa libertăţii  -  Theron Girradus  -  Iluzia viselor  -  Cosas de la vita  -  Zori  -  Cartea cu autor necunoscut  -  Unii îmi zic Charon...  -  Meduza (VIII)  -  Alertă !


IDC: Piaţa broadband va atinge trei milioane de utilizatori în 2011

News TeamPublicat Duminică, 1 Iulie 2007, ora 10:30

      Dupa o crestere spectaculoasa a pietei de telecom, in 2006, pana la 3,4 miliarde dolari, analistii International Data Corporation (IDC) sunt de parere ca aceasta isi va mentine trendul ascendent, mai ales pe segmentul broadband (internet in banda larga), preconizat sa ajunga la trei milioane de utilizatori in 2011.
     
      Potrivit estimarilor ANRCTI, in acest an, rata de penetrare broadband va ajunge la 10%.
     
      "In anul 2006 piata de telecom a crescut spectaculos, totalizand 3,4 miliarde dolari.
     
      De altfel, estimarile arata ca si in continuare aceasta piata va avea un trend ascendent, mai ales in segmentul de broadband care va creste de la 1 milion utilizatori in 2006, la aproximativ 3 milioane in 2011 si cel de servicii mobile, care va atinge o rata de penetrare de 130%", declara Madalin Lazarescu, Research Manager, IDC Romania.
     
      Analistul spune ca pe viitor mediul competitional va determina o scadere a tarifelor concomitent cu o crestere a calitatii serviciilor, iar proiectele din aceasta zona precum cele ale MCTI (AXA III, economia bazata pe cunoastere, Safer Internet Plus, inlesnirea accesului IT&C in zonele rurale) si fondurile structurale, vor creste cheltuielile in domeniul telecom.
     
      Potrivit ANRCTI, piata de servicii de acces la internet a inregistrat una dintre cele mai substantiale cresteri - 1.412 de furnizori erau activi pe acest sector la data de 31 decembrie 2006, dintre care 1101 furnizau acces la internet in banda larga.
     
      Conform datelor statistice raportate de furnizori pentru anul 2006 catre Autoritatea de reglementare, numarul total de conexiuni de acces depasise 3,3 milioane - fata de 1,8 milioane raportate la finele anului 2005. La aceeasi data, 54% din totalul conexiunilor asigurau accesul la internet in banda larga.
     
      Potrivit ANRCTI, la sfarsitul anului trecut se inregistrau peste 1,76 milioane de conexiuni broadband, fata de sfarsitul anului 2005, cand erau peste 750.000 de conexiuni de internet de mare viteza (banda larga), si comparativ cu numai 382.783 conexiuni la sfarsitul anului 2004.
     
      Daca anul trecut, accesul de tip broadband a atins o rata de penetrare de 8,2%, pentru acest an, ANRCTI estimeaza o rata de penetrare broadband de 10%.

Sursa :   Hotnews.ro
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online