evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Jocul Zeilor (VI)  -  Luminile oraşului XXV  -  Gol  -  Curcubeul  -  Coana mare se mărită  -  Mr. Loverman  -  Meduza (X)  -  Un viol ratat (Din neant)  -  Factorul "Haos"  -  Metastază  -  Dl. Ics  -  Al nouălea iad  -  Aura urii  -  "ªi caii se împuşcă, nu-i aşa ?"  -  Luminile oraşului XXIII  -  Lumea de sus  -  Orb  -  Cerc la persoana întâi  -  Nopţi albe, zile negre  -  Capsula  -  În vizită la psihiatru  -  Damnarea numelui  -  Aedes  -  Lunga vară  -  Cum să te fereşti de urs  -  Planeta ascunsă  -  Colecţionarul de îngeri  -  Enigma de cristal  -  Criminali Umanitari  -  Bodaproste  -  Ion cel fericit  -  Sindrom de plecare sau Povestiri dintr-o cârciumă de la marginea galaxiei  -  Avatarul  -  Elixirul vieţii  -  Mărire şi decădere  -  Uitarea  -  Luminile oraşului XVIII  -  Nebunii lui Arrianus  -  Călătoria unui artist...  -  Meduza (XII)  -  Pasul craiului de munte  -  O viaţă fără început şi fără sfârşit  -  Australia, ca o felie de pâine  -  Circ  -  Meduza (IX)  -  Omul-care-stătea-cu-nasul-în-flori  -  Iluzia viselor  -  Boaba de spumă  -  Aici şi acum  -  Poveste cu un zmeu


Cei mai populari roboţi de pe marele ecran

News TeamPublicat Duminică, 12 August 2007, ora 08:41

      Terminatorul intrupat de Schwarzie, masina vorbitoare din "Knight Rider" sau robotul malefic din "Odiseea spatiala" fac parte din galeria robotilor de succes de la Hollywood.
     
      Cu forma umana sau cu picioruse de paianjeni, din tabla sau din material organic, robotii filmelor stiintifico-fantastice au fost ierarhizati intr-un Top 50 intocmit de ziarul britanic "Times". Androizii si masinile din seriile "Robocop", "Terminatorul", "X-Men" sau "Knight Rider" se numara printre cel mai bine cotate vedete cu "inteligenta artificiala". Selectia ziarului britanic a tinut cont de designul si de capacitatea de distrugere a robotilor, dar si de cit de realist si important este personajul lor in raport cu intriga filmului.
     
      Terminatorul a imprumutat accentul austriac al lui Schwarzenegger pentru a da o mina de ajutor la salvarea omenirii. Mai putin in prima parte din serie, cind apare sub chipul unui cyborg malefic sosit din viitor pentru a impiedica nasterea viitorului lider al omenirii in lupta contra robotilor. "O.J. Simpson a fost luat in calcul pentru rolul de Terminator, dar producatorii au gasit ca este «prea dragut» pentru a da impresia unui criminal cu singe rece", scrie "Times".
     
      Robotul de la bordul navei spatiale Discovery din capadopera lui Kubrik "2001: O odisee spatiala" ocupa cel de-al doilea loc in topul personajelor robotizate de la Hollywood. Pelicula din 1968 spune povestea unui robot care devine atit de "uman", incit planuieste sa-i ucida pe cei doi astronauti de pe nava spatiala pe care o comanda. KITT, masina vorbitoare din "Knight Rider", are mai multa grija de stapinul ei, interpretat de David Hasselhoff, dar actiunile sale sint usor de anticipat. Pe cind Sid 6.7 (locul 4) din SF-ul "Virtuozitate" este o creatie artificiala compusa din nu mai putin de 200 de personalitati. Mai mult, robotul sadic si inteligent interpretat de Russell Crowe iese din lumea cibernetica si devine o pacoste pentru intregul Los Angeles.
     
      Maleficul robot cu forma de broscoi, ED 209 (locul 5), este inamicul numarul unu al lui Robocop. Replica sa preferata este: "Lasati, va rog, armele la pamint. Aveti 20 de secunde sa va supuneti". Poate parea straniu, dar Robocop nu apare in acest top, pentru simplul motiv ca nu este un robot 100%, de acelasi tratament avind parte si replicantii din "Blade Runner" sau Darth Vader din "Razboiul stelelor". Printre alte fapturi create din cipuri si otel se numara Sonny din "Eu, robotul", poliglotul R2-D2 din seria "Razboiul stelelor" sau Optimus Prime din recentul "Transformers".
     

Sursa :   Cotidianul.ro
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online