evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Meduza (IV)  -  Avatarul  -  Children of mine  -  Colecţionarul  -  Mimi, Momo şi Mumu  -  Înainte ca toate imaginile să dispară...  -  Halta părăsită  -  ªi atunci...  -  Hora Ielelor, Pensiune II  -  Casa de la marginea pădurii  -  Luminile oraşului IV  -  Fortul  -  La chambre quotidienne (fr)  -  Gender X  -  Duel în Lumea Visurilor  -  Unde dai şi unde crapă!  -  Luminile oraşului VI  -  Rapsodia  -  O dimineaţă perfectă  -  A Doua Epocă Întunecată  -  Gena morţii este instituirea metafizicii moderne  -  Uitare  -  Licuricioaia  -  Nick  -  Decablat  -  Turnul de calcar  -  Aripile din cer  -  Imdiola  -  Vânzătorul de ghilotine  -  Perdeaua lui Simon  -  Circ  -  Fragile  -  Ghavany  -  Imperiul Marţian contraatacă  -  Cunoaştere  -  Uezen  -  Cuantum sincronicity - formula nemuririi  -  Povestea ţării Nucalanoi  -  Poveste de mahala III : Foamea!  -  Poză de buletin  -  Pasul craiului de munte  -  Dincolo de ceţuri  -  Crist sideral  -  Coşmar  -  Regele animalelor  -  Floarea de loldilal  -  Toate filmele româneşti au un final trist  -  Groparii  -  Cadoul  -  Extratereştrii alienaţi


Naveta spaţială Endeavour a aterizat în condiţii perfecte

News TeamPublicat Marţi, 21 August 2007, ora 19:58

      Naveta spatiala americana Endeavour a aterizat in aceasta seara la Kennedy Space Center din Florida, in conditii perfecte. Aterizarea a avut loc la ora 19.32 (ora Romaniei), cu 24 de ore mai devreme decat era prevazut initial.
     
      Specialistii NASA au hotarat sa scurteze misiunea navetei in spatiu din cauza riscului ca uraganul Dean sa loveasca din nou statul Texas si sa ingreuneze operatiunea de aterizare, relateaza AFP.
     
      In timpul acestei misiuni, care a numarat patru iesiri in spatiu, astronautii au montat un tronson metalic de asamblaj al Statiei Spatiale (ISS), pe care va fi atasata, in 2008, a patra antena solara dubla. De asemenea, echipajul a inlocuit si un giroscop defect al ISS.
     
      NASA a decis, la sfarsitul saptamanii trecute, ca Endeavour sa se intoarca pe Pamant fara repararea fisurii din scutul termic, avariat in timpul lansarii.
     
      Scutul termic a fost lovit de o bucata de spuma izolatoare de la rezervoarele de combustibil ( 80% hidrogen si 20% oxigen lichid) care a provocat o adancitura pe o suprafata de circa 19 centimetri patrati in doua din placutele care acopera partea posterioara a navetei.
     
     
      Agentia Spatiala a considerat ca defectiunea nu va crea probleme la intrarea in atmosfera.
     
      Uraganul Dean este asteptat sa loveasca din nou miercuri, dar exista o mica probabilitate ca regiunea Houston, unde se afla centrul de control al misiunii, sa fie afectata de uragan. Cu toate acestea, NASA a decis sa scurteze "calatoria" navei in spatiu pentru a evita o aterizare in conditii nefavorabile la centru Kennedy din Florida, care nu este la fel de bine echipat ca cel din Houston.
     
      Nava mai avea suficient conbustibil pentru a sta in spatiu inca trei zile.
     

Sursa :   Hotnews.ro
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online