evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Nopţi albe, zile negre  -  Înainte ca toate imaginile să dispară...  -  Himera  -  Tolaie  -  Ceaţa  -  Gender X  -  Călătoria  -  Secretul  -  Lumina de jad  -  Atalia  -  Luminile oraşului XXXIV  -  Peştera I  -  Jazzonia : Cartea Cruciadelor  -  A Doua Epocă Întunecată  -  Somnul uitării  -  Avatarul  -  Un viol ratat (Din neant)  -  Conştiinţa lui Uezen  -  Apocalipsa  -  Citadela Asociaţiei  -  Pierduţi în ceaţă  -  Evadare din Paradis  -  Jocul Zeilor (V)  -  Fata morgana  -  Meduza (VI)  -  Arta de a purta un război  -  Din vitrină  -  De o sută de ori Adrian  -  Upgrade "Beyond 363000"  -  Povestea ţării Nucalanoi  -  Ultima eclipsă (II)  -  Pânza de păianjen  -  În căutarea lacrimilor pierdute  -  Fie-mi apa uşoară !  -  Furnizorul de vise  -  Umbra  -  ªarpele de aramă (I)  -  Conştientizarea  -  Aether pro narcosi  -  Capsula  -  Drumul spre  -  Uitare  -  Kamikaze  -  Luminile oraşului IV  -  Lacrimi de stea  -  Vatmanul - Purificarea  -  Nebunii lui Arrianus  -  Penato e căutat de prieteni  -  Norul de argint  -  Piatra


Un asteroid ne-ar putea lovi în 2036

News TeamPublicat Duminică, 16 Septembrie 2007, ora 16:50

      Astronautul Dumitru Prunariu a declarat ieri, la Sibiu, ca un asteroid ar putea lovi Terra în anul 2036, iar un grup de specialisti de la Asociatia Exploratorilor Spatiului Cosmic încearca sa gaseasca solutii pentru a evita impactul.
     
      Dumitru Prunariu e singurul român care a zburat vreodata în spatiu. În mai 1981, a participat la misiunea Soiuz 40, lansata de fosta URSS.
     
      Asociatia Exploratorilor Spatiului Cosmic a organizat la Sibiu, în perioada 12 – 15 septembrie, a doua manifestare a Comitetului pentru obiecte cosmice naturale cu potential periculos de impact cu Terra, transmite corespondentul MEDIAFAX.
     
      Potrivit organizatorilor, scopul acestei întâlniri este de a elabora si furniza ONU în 2009 un document cuprinzator pentru decizii în privinta protectiei pamântului împotriva impactului. Dumitru Prunariu a fost întrebat de jurnalisti daca exista vreun pericol.
     
      "Asteroidul care este cel mai vehiculat si despre care se vorbeste cel mai mult este asteroidul Apofis, care va trece prin preajma pamântului la o altitudine cam de dimensiunea orbitelor geostationare ale satelitilor, la vreo 36.000 de kilometri altitudine, în anul 2029. Orbita lui va fi modificata de atractia gravitationala si va putea, eventual, lovi Pamântul în 2036. El are o dimensiune cam de 350 de metri", a declarat Dumitru Prunariu.
     
      Potrivit acestuia, pentru a evita producerea acestei tragedii specialistii cauta solutii. Întrunirea de la Sibiu este a doua de acest fel dupa cea din Franta din aprilie 2007. Vor mai exista doua în Costa Rica si California, iar în 2009 specialistii vor prezenta toate informatiilor ONU, care va lua decizii.
     
      La Sibiu sunt prezenti, pâna duminica, alaturi de Dumitru Prunariu, doi astronauti americani: Thomas Jones (astronom, 4 zboruri cosmice cu naveta spatiala) si Russell Schweickart (un zbor cosmic cu Apollo 9, fost consilier pe probleme de energie al guvernatorului Californiei), austriecii Walther Lichem si Peter Jankowitsch, care au avut functii de raspundere în Secretariatul General ONU si în conducerea Comitetului ONU pentru utilizarea în scopuri pasnice a spatiului extra-atmosferic.
     
      «Consecintele ar fi dezastruoase»
     
      "Consecintele ar fi dezastruoase pentru un continent întreg, daca nu si mai mult, pentru ca nu numai impactul propriu-zis cu solul este de luat în considerare, ci toate consecintele ulterioare: cutremure, unda de soc care distruge pe mii de kilometri tot ce e viu, inclusiv vegetatie, apoi posibilitatea de a penetra pâna la stratul magmatic al pamântului, din cauza vitezei de circa 40.000 kilometri pe ora, cu care ar putea intra în atmosfera si de a degaja gaze fierbinti în atmosfera si a o polua în câteva zile la nivel global", a spus Prunariu.

Sursa :   9am.ro
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online