evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Pulbere de stele  -  Lumina neagră  -  Praf minune (II)  -  Mamal - Beciul  -  Vikingul  -  Caseta pirografiată  -  Îmbrățișare  -  Moştenire de familie  -  Planeta Fantomă  -  Imdiola  -  Scrisoare din Hipercubul 13  -  Coana mare se mărită  -  Australia, ca o felie de pâine  -  ªahul de duminică  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (III)  -  Sete  -  Praf minune (III)  -  Păsări de pradă  -  Disertaţie despre diferitele moduri de apreciere a inteligenţei  -  Novicele  -  Gânduri  -  ªarpele Midgardului  -  Sinucigaş plătit  -  Partida de bridge  -  Ziua în care pământul s-a oprit  -  Ambiguitate clinică  -  Luminile oraşului XXX  -  La copcă  -  Poporul perfect  -  Cursa  -  Lumea de sus  -  Melcul  -  Sindrom de plecare sau Povestiri dintr-o cârciumă de la marginea galaxiei  -  Nu vreau să fiu un erou !  -  Vânzatorul  -  Joia neagră  -  Felix II  -  Fără doar şi poate  -  În vizită la psihiatru  -  O poveste de Crăciun  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (I)  -  Aseară...  -  Soldatul  -  Sharia (fragment)  -  Poveste cu un cui  -  Cuantum sincronicity - formula nemuririi  -  Octopolul  -  Re-insecţie  -  Cap de listă  -  Mămica şi El Diablo


Terra ar putea supravieţui răcirii Soarelui

News TeamPublicat Duminică, 30 Septembrie 2007, ora 08:57

      Pamântul ar putea avea o sansa sa supravietuiasca, chiar daca Soarele s-ar raci. Astronomii au depistat o planeta (aflata cam la aceeasi distanta de stea ca si Marte de Soare) care a supravietuit mortii stelei în jurul careia gravita. Steaua, V 391 Pegasi, apartine clasei mai rare a stelelor rosii gigantice, dar care si-a pierdut prematur învelisul de hidrogen. Miezul stelei s-a contractat si a început sa arda heliu în loc de hidrogen (dar spre deosebire de celelalte stele în curs de racire, hidrogenul a suferit o expansiune masiva înainte ca miezul sa înceapa sa foloseasca heliul).
     
      Acelasi lucru, spun astronomii, se va întâmpla si cu Terra, peste aproximativ 5 miliarde de ani. Faptul ca planeta se afla la o distanta orbitala mica fata de stea, la fel ca si Pamântul, le da sperante oamenilor de stiinta ca si planeta noastra ar putea supravietui în cazul în care Soarele ar intra într-o alta "faza", este de parere Roberto Silvotti, de la Institutul de Astrofizica din Napoli.

Sursa :   GandulNu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online