evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Povestea (?) Pensionarului Incredul  -  Triunghiul roşu  -  Ziua a şaptea  -  Rapsodia  -  Vinerea Rozinelor Timpurii  -  Ancheta  -  Păsări de pradă  -  Călătorie în spaţiu-timp  -  Amintirile unei lumi departe, departe de tot  -  Metastază  -  Meduza (IV)  -  Timpul  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (I)  -  Nebunul  -  Învingătorul ia totul  -  Cyborg story  -  Luminile oraşului XVII  -  Din vitrină  -  Flida Flado  -  În umbra sorţii  -  Străinul  -  Colecţionarul  -  Proiecţionistul  -  Prima pagină  -  Puroi II  -  Copilul Visător cu Mâinile de Aur  -  În tren  -  Ceasul voinicului  -  Variaţiuni pe o temă mai veche  -  Program de criză  -  În beci  -  Muza  -  Meduza meduzelor are dreptate !  -  Transplant de suflete...  -  Călătorie la Muzeul Quale  -  Visând cu ochiul deschis  -  Children of mine  -  Australia, ca o felie de pâine  -  Improvizaţie (teatru burlesc)  -  Mr. Loverman  -  Un bilet de plecare de pe Soregaard  -  Lumina de jad  -  Luminile oraşului 2 (III)  -  Greaţă  -  Cinci personaje în căutarea unor măşti vesele  -  Vânătoarea  -  Omul invizibil  -  Cerc la persoana întâi  -  Poporul perfect  -  Hora Ielelor, Pensiune III


Terra ar putea supravieţui răcirii Soarelui

News TeamPublicat Duminică, 30 Septembrie 2007, ora 08:57

      Pamântul ar putea avea o sansa sa supravietuiasca, chiar daca Soarele s-ar raci. Astronomii au depistat o planeta (aflata cam la aceeasi distanta de stea ca si Marte de Soare) care a supravietuit mortii stelei în jurul careia gravita. Steaua, V 391 Pegasi, apartine clasei mai rare a stelelor rosii gigantice, dar care si-a pierdut prematur învelisul de hidrogen. Miezul stelei s-a contractat si a început sa arda heliu în loc de hidrogen (dar spre deosebire de celelalte stele în curs de racire, hidrogenul a suferit o expansiune masiva înainte ca miezul sa înceapa sa foloseasca heliul).
     
      Acelasi lucru, spun astronomii, se va întâmpla si cu Terra, peste aproximativ 5 miliarde de ani. Faptul ca planeta se afla la o distanta orbitala mica fata de stea, la fel ca si Pamântul, le da sperante oamenilor de stiinta ca si planeta noastra ar putea supravietui în cazul în care Soarele ar intra într-o alta "faza", este de parere Roberto Silvotti, de la Institutul de Astrofizica din Napoli.

Sursa :   GandulNu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online