evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Acolo unde s-a oprit metroul  -  Meduza (IV)  -  Învingătorul ia totul  -  Valoare reziduală  -  Lunea Maniacilor  -  Piatra  -  Lala  -  Uitare  -  Pânza de paianjen  -  Lunga vară  -  Luminile oraşului XXXI  -  Felix II  -  Aer  -  Jocul Zeilor (IV)  -  Ion cel fericit  -  Rochia străvezie  -  Drumul care nu se vede  -  Pure Evil  -  Halta părăsită  -  Natură moartă, cu portret  -  ROV-27  -  Cel care nu mai e  -  Masa de duminică  -  Luminile oraşului VII  -  Fiii lui Rawser  -  O Poveste (?) modernă  -  Luminile oraşului XXII  -  Luminile oraşului II  -  Ambiguitate clinică  -  Transplant de suflete...  -  Străinul  -  Luminile oraşului XI  -  Acolo sus, vulbul  -  Sharia (fragment)  -  Poveste cu un cui  -  Câmpul de luptă  -  Fie-mi apa uşoară !  -  Trenul  -  Călătorii cu îngeri  -  Blasfemii : Globul de Crăciun  -  X Factor  -  Nebunii lui Arrianus  -  El cu durerile şi greşelile lor  -  Cruciada bucătarilor  -  Arma secretă  -  Timpul schimbării  -  Evadare din Paradis  -  Elixirul vieţii  -  Liber arbitru  -  Caseta pirografiată


Fantasy pe un picior de plai

News TeamPublicat Duminică, 21 Octombrie 2007, ora 09:23

      "Fire and Ice", la care filmarile abia au inceput, este primul film strain produs de o companie romaneasca pentru piata americana si totodata cel dintii lungmetraj autohton in care se vor folosi efecte speciale CGI.
     
      SCI FI Channel este beneficiarul actualei productii aflate momentan in lucru la studiourile MediaPro Pictures, care reprezinta o dubla premiera pentru Romania. Inseamna intrarea acestei companii pe piata americana, dar si un debut in ceea ce priveste tehnica de realizare - se vor folosi Computer Generated Images (CGI) pentru efectele speciale.
     
      Echipa care se ocupa de acestea este coordonata de Evan Jacobs. Talentul sau se vede cu ochiul liber in lungmetrajele "Armageddon", "Titanic", "Ed Wood" sau "Species", dar este si confirmat de o nominalizare la Emmy in 1998 pentru "From Earth to the Moon".
     
      Scenariul plaseaza ferm viitorul film in genul fantasy. Pe scurt, un regat prosper este atacat de un dragon care ravaseste totul in cale. Situatia este salvata cind printesa si un cavaler intra in actiune, si asta tocmai in momentul in care regele capitulase in fata dezastrului. Valorile promovate sint, ca de obicei in fantasy-uri, foarte pamintesti si corecte din punct de vedere politic: datorie, onoare si curaj.
     
      Cineastul care se ocupa de "Fire and Ice" are de altfel in palmares o nominalizare la premiul pentru fantasy, la editia din 2002 a Festivalului de la Bruxelles. Are insa la activ si un premiu Razzie, pentru cel mai prost regizor, obtinut cu lungmetrajul "Catwoman", din 2004. Este vorba despre Pitof, un regizor dotat cu o ampla expertiza in domeniul efectelor speciale, vezi "Delicatessen", "La cité des enfants perdus" si "Alien: Resurection", ale lui Jean-Pierre Jeunet (autorul lui "Amelie"), dar si filme mai relaxate ca "Astérix et Obélix contre César". Pitof s-a ales si cu un premiu la Cannes, Technical Grand Prize, pentru comedia "Grosse fatigue".
     
      Distributia contine si nume romanesti: Oana Pellea o interpreteaza pe regina Remini, in timp ce consilierul regelui este Razvan Vasilescu. In alte roluri ii veti putea vedea pe Amy Acker (printesa Luisa), cunoscuta publicului roman din serialul "Alias", si pe John Rhys Davies ("Lord of the Rings", "Victor Victoria", "Indiana Jones", "Shogun"). Cel mai bun prieten al acestuia este, potrivit scenariului de la "Fire and Ice", cavalerul Adrian, adica Tom Wisdom, pe care sigur il stiti din "300 - Eroii de la Termopile".

Sursa :   Cotidianul
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online