evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Fiii lui Rawser  -  Apocalipsa  -  Toate filmele româneşti au un final trist  -  Cercul  -  Pojghiţa subţire a conştiinţei  -  Depozit.03  -  Criminali Umanitari  -  Icoana  -  Vrăjitoarea  -  Mimi, Momo şi Mumu  -  Cu preţul morţii  -  Jocul Zeilor (VI)  -  Reactorul  -  O poveste de Crăciun  -  Enigma de cristal  -  Capsula  -  Calul cruciatului  -  Renaşterea...  -  Muza  -  Damnarea numelui  -  Visul  -  Citadela Asociaţiei  -  Proprietate cu casă şi pădure  -  Cartea cu autor necunoscut  -  Labirintul de gheaţă  -  Uezen. Echilibrul lumilor  -  Iza  -  Portiţa  -  Curândul  -  Între două lumi  -  Tocăniţa de ciuperci  -  Lunga vară  -  Îngerul cenuşiu - Angela  -  Anul 10000  -  O nouă zi  -  Povestea unui suflet  -  Program de criză  -  Nebunii lui Arrianus  -  Simbioza  -  Vikingul  -  Echilibrul  -  Starea de trecere  -  BO  -  Detenţie  -  Pescăruşul  -  Vânătoarea  -  Casa nebunilor  -  Taina norilor  -  Odă pentru Măria Sa, Îngerul nostru  -  Veşnic orizont


Siveco: Salariile în IT cresc în continuare cu 20% pe an

Cererea care depaseste oferta de munca in domeniul IT si necesitatea companiilor de a-si pastra specialistii de valoare ii forteaza pe angajatori sa creasca salariile, incercand sa impiedice personalul-cheie sa migreze catre competitori.

News TeamPublicat Sâmbătă, 8 Decembrie 2007, ora 20:11

      “Salariile continua sa creasca cu aproximativ 20% pe an in piata IT, ceea ce ii favorizeaza pe angajatorii mari, care isi permit sa plateasca salarii ridicate pentru specialisti de nivel senior”, spune Dana Bichir, HR manager Siveco.
     
      De cativa ani, cea mai importanta problema de pe piata resurselor umane din domeniul IT este retentia personalului, explica Bichir. “In ultimul an, s-a pus accent foarte mult pe zona de beneficii si pe balansarea partii fixe a salariului cu cea variabila, dependenta de indicatori de performanta”, explica managerul HR. Proiectele pe care se concentreaza in prezent departamentul HR al Siveco sunt gandite sa raspunda tendintei de fluctuatie crescuta de personal pe piata IT si vizeaza imbunatatirea sistemului de beneficii, a sistemului de motivare pentru angajatii companiei, dezvoltarea liniei de management din punctul de vedere al leadershipului, precum si promovarea brandului de angajator al Siveco.
     
      In cursul anului 2008, compania isi propune sa faca angajari in toate domeniile in care isi desfasoara activitatea, cu accent pe partea de vanzari si business operational, intentionand sa angajeze programatori, consultanti si project manageri, potrivit Danei Bichir. Pozitiile pentru care sunt dificil de gasit oameni cu un nivel de pregatire satisfacator sunt cele de Business Development Manager, Project Manager pentru proiecte complexe si Programator Java. Modalitatile de recrutare variaza de la site-uri de joburi, participarea la targuri de joburi, agentii de recrutare si pana la recompensarea angajatilor pentru recomandarea unor candidati valorosi. Fluctuatia personalului in cadrul companiei este de aproximativ 12% pe an, la nivelul pozitiilor de programator si consultant. Costurile cu personalul din cadrul Siveco au crescut in ultimii ani, a declarat managerul HR. Bugetul de training pe angajat estimat in 2008 este dublu fata de cel alocat in 2007. “Competentele dezvoltate variaza foarte mult de la cele tehnice la cele de software engineering, management si soft-skills. Certificarile, bugetate separat, sunt un element la fel de important pentru companie, care influenteaza planurile de evolutie in cariera ale fiecarui angajat”, spune Dana Bichir.
     
      Dezvoltarea liniei de management a companiei este un alt proiect al departamentului HR. “La ora actuala, trainingurile merg de la dezvoltarea de “soft-skills” (prezentare, negociere, leadership - n.red.) pana la sprijinirea managerilor nostri in finantarea unor MBA-uri. Anul viitor, avem planificat un program mai vast de leadership development, cu niveluri de management si cu o pregatire adecvata fiecarui nivel”, spune Bichir. Compania Siveco este unul dintre cei mai importanti furnizori si integratori de solutii informatice. Estimarile companiei pentru cifra de afaceri din 2007 ajung la 60 milioane de dolari. Principalii competitori sunt: SAP, Oracle sau Wizrom.
     
      "Salariile cresc in IT, ceea ce ii favorizeaza pe angajatorii mari, care isi permit sa plateasca salarii ridicate ", spune Dana Bichir HR manager Siveco.

Sursa :   Business Standard
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online