evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Luminile oraşului XXIII  -  Eu şi Cu Mine  -  Fălci însângerate  -  Mărire şi decădere  -  Luminile oraşului X  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (IV)  -  Spiritul este liber şi insurgent  -  Ciorna  -  Război total  -  Stiinta si tehnica  -  Poveste de mahala IV : A înnebunit lupul!  -  Perdeaua lui Simon  -  "ªi caii se împuşcă, nu-i aşa ?"  -  Fluturi  -  În umbra deasă a realităţii  -  Nebunul  -  Upgrade "Beyond 363000"  -  Iza  -  Cunoaştere  -  Lumina de jad  -  Satiră robotică  -  Aventurile Poetului Rătăcitor : (II) Poetul Soarelui  -  Către a opta zi  -  Jocul Zeilor (I)  -  Resacul Timpului  -  Fotografii  -  A Doua Epocă Întunecată  -  Întunericul de dincolo  -  Imdiola  -  Luminile oraşului XX  -  Nu ne vom mai întâlni în toamnă, domnule profesor !  -  Închis  -  Recurent  -  Pendulul municipal. "La dolce vita"  -  Renaşterea...  -  În beci  -  Cel care nu mai e  -  Ultimul Paradis  -  O lumânare pentru mama !  -  Răspuns fără întrebare  -  Aripile din cer  -  Vânzatorul  -  Ion cel fericit  -  Coconul  -  Echilibrul  -  Nu este prima dată  -  Corabia nebunilor  -  Halta părăsită  -  Valoare reziduală  -  Luminile oraşului XXV


Spider-Man intră în World of Warcraft

News TeamPublicat Sâmbătă, 15 Decembrie 2007, ora 13:06

      Cele mai mari companii producatoare de jocuri pe computer din lume au batut palma pentru a deveni lideri pe piata mondiala a jocurilor.
     
      Companiile din spatele jocurilor World of Warcraft (Vivendi games) si Spider-Man (Activision) au incheiat un deal de 18,9 miliarde de dolari care va transforma radical piata mondiala a jocurilor pe calculator. Planurile lor sint acelea de a deveni, impreuna, cel mai mare producator de jocuri online, in retea, si de console de jocuri. Noul grup, care se va numi Activision Blizzard, a obtinut, estimativ, un profit de 3,8 miliarde de dolari in anul 2007, conform Press Asociation. Activision, care produce jocuri pentru console precum PlayStation 3 de la Sony sau Xbox 360 de la Microsoft, este cunoscuta mai ales pentru jocul Guitar Hero, in care jucatorii cupleaza o chitara din plastic la consola si pot interpreta piese din muzica pop, traindu-si momentul de glorie la care toti viseaza intr-o lume virtuala.
     
      Peste 9,3 oameni joaca World of Warcraft
     
      World of Warcraft este deja cel mai mare joc online din lume, cu peste 9,3 milioane de membri, ceea care-l califica drept lider de piata in industria jocurilor online la ora actuala. Fiecare membru plateste lunar 15 dolari, pentru accesul intr-o lume fantastica, populata de dragoni, vrajitori si alte creaturi de basm, o lume unde se confrunta cu pericole fantastice, unde se lasa provocati si lupta pentru a acumula punctele necesare accesarii urmatorului nivel, mai complex si mai frumos, intr-o lupta si cautare de indicii si puncte care, pentru ei, constituie lumea reala servita intr-un mod diferit, prezentata prin alte imagini. Multi dintre ei sint atit de prinsi de joc incit uita, la propriu, elementele fundamentale ale realitatii, precum foamea si somnul, acest fenomen facind obiectul de studiu al multor cercetatori in antropologie si psihanaliza.
     
      Principala ambitie a grupului este aceea de a surclasa Electronic Arts, compania americana cu cele mai mari profituri in domeniu, dar si de a cuceri pietele asiatice precum China si Coreea, care acum sint in plina expansiune. Pentru asta, divizia de jocuri Vivendi Games, a carei valoare a fost stabilita la 8,1 miliarde de dolari, va fuziona cu Activision. Grupul francez va cumpara, de asemenea, actiuni la Activision in valoare de 1,7 miliarde de dolari. Robert Kotick, directorul executiv al companiei Activision, a declarat ca „aceasta asociere intre liderii pietei de entertainment si jocuri online, care se va numi Activision Blizzard, urmeaza sa devina singurul producator cu o pozitie de lider de piata in toate marile sectoare ale industriei de software din domeniul entertainmentului interactiv si sa atinga cel mai mare segment posibil“, conform publicatiei „The Times“. Fuziunea a fost aprobata de comitetele de conducere ale ambelor companii si mai are nevoie doar de acordul actionarilor de la Activision. Cele doua companii vor bate palma, definitiv, in prima jumatate a anului urmator.

Sursa :   Cotidianul.ro
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online