evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Praf minune (III)  -  Sender: High_Orbit_God  -  Lumină dublă  -  Îmbrățișare  -  Taxi  -  Labirintul de gheaţă  -  Melodia care nu se aude  -  Furnizorul de vise  -  Andru  -  Submarinul Roşu  -  În vizită la psihiatru  -  În tren  -  Dialog cu Ion Luca Caragiale  -  Întunericul vieţii  -  Umbra  -  Hora Ielelor, Pensiune II  -  Fălci însângerate  -  Vară cu ciocănitori  -  Fereastra din spate  -  Trãind în cercul vostru strâmt, vã credeţi genii  -  Pasomii  -  Povestea unui suflet  -  Depozit.02  -  Strada Cosmos  -  Schimbare de management  -  Intoxicaţia. Investirea de novice  -  Călătorii cu îngeri  -  Peştera I  -  Colecţionarul de îngeri  -  Mamal - Beciul  -  Dependent TV  -  Catedrala  -  Ceasul ispitirii  -  Oglinda îngerilor  -  O faptă eroică fără de ecou  -  Lacul negru  -  La frontieră  -  Printre oameni  -  Luminile oraşului XXVI  -  Sentofagia  -  Sharia (fragment)  -  Alertă !  -  Aether pro narcosi  -  Puroi II  -  În căutarea lacrimilor pierdute  -  Lumina de jad  -  Ceaţa  -  Luminile oraşului XXIV  -  Jocul Zeilor (IV)  -  O poveste de Crăciun


Spider-Man intră în World of Warcraft

News TeamPublicat Sâmbătă, 15 Decembrie 2007, ora 13:06

      Cele mai mari companii producatoare de jocuri pe computer din lume au batut palma pentru a deveni lideri pe piata mondiala a jocurilor.
     
      Companiile din spatele jocurilor World of Warcraft (Vivendi games) si Spider-Man (Activision) au incheiat un deal de 18,9 miliarde de dolari care va transforma radical piata mondiala a jocurilor pe calculator. Planurile lor sint acelea de a deveni, impreuna, cel mai mare producator de jocuri online, in retea, si de console de jocuri. Noul grup, care se va numi Activision Blizzard, a obtinut, estimativ, un profit de 3,8 miliarde de dolari in anul 2007, conform Press Asociation. Activision, care produce jocuri pentru console precum PlayStation 3 de la Sony sau Xbox 360 de la Microsoft, este cunoscuta mai ales pentru jocul Guitar Hero, in care jucatorii cupleaza o chitara din plastic la consola si pot interpreta piese din muzica pop, traindu-si momentul de glorie la care toti viseaza intr-o lume virtuala.
     
      Peste 9,3 oameni joaca World of Warcraft
     
      World of Warcraft este deja cel mai mare joc online din lume, cu peste 9,3 milioane de membri, ceea care-l califica drept lider de piata in industria jocurilor online la ora actuala. Fiecare membru plateste lunar 15 dolari, pentru accesul intr-o lume fantastica, populata de dragoni, vrajitori si alte creaturi de basm, o lume unde se confrunta cu pericole fantastice, unde se lasa provocati si lupta pentru a acumula punctele necesare accesarii urmatorului nivel, mai complex si mai frumos, intr-o lupta si cautare de indicii si puncte care, pentru ei, constituie lumea reala servita intr-un mod diferit, prezentata prin alte imagini. Multi dintre ei sint atit de prinsi de joc incit uita, la propriu, elementele fundamentale ale realitatii, precum foamea si somnul, acest fenomen facind obiectul de studiu al multor cercetatori in antropologie si psihanaliza.
     
      Principala ambitie a grupului este aceea de a surclasa Electronic Arts, compania americana cu cele mai mari profituri in domeniu, dar si de a cuceri pietele asiatice precum China si Coreea, care acum sint in plina expansiune. Pentru asta, divizia de jocuri Vivendi Games, a carei valoare a fost stabilita la 8,1 miliarde de dolari, va fuziona cu Activision. Grupul francez va cumpara, de asemenea, actiuni la Activision in valoare de 1,7 miliarde de dolari. Robert Kotick, directorul executiv al companiei Activision, a declarat ca „aceasta asociere intre liderii pietei de entertainment si jocuri online, care se va numi Activision Blizzard, urmeaza sa devina singurul producator cu o pozitie de lider de piata in toate marile sectoare ale industriei de software din domeniul entertainmentului interactiv si sa atinga cel mai mare segment posibil“, conform publicatiei „The Times“. Fuziunea a fost aprobata de comitetele de conducere ale ambelor companii si mai are nevoie doar de acordul actionarilor de la Activision. Cele doua companii vor bate palma, definitiv, in prima jumatate a anului urmator.

Sursa :   Cotidianul.ro
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online