evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Lunea Maniacilor  -  ªi vremea vine ca să plângi  -  Vatmanul - Mass Media  -  Mergem acasă  -  Zodia de apă - Niagara poetry  -  Cosas de la vita  -  Intoxicaţia. Investirea de novice  -  Meduza (XII)  -  Începutul  -  Recreaţia  -  Luminile oraşului XXVI  -  Aventurile Poetului Rătăcitor : (I) Prinţul Canalelor  -  Misiunea  -  Cum le văd "ei" pe "ele" în Galeria de artă "Trei Salcâmi"  -  Liniştea  -  Ceaţa  -  Experimentul  -  Praf minune (II)  -  Delir  -  Pierduţi în ceaţă  -  Destin  -  Lumea de sus  -  Cum s-a născut Dumnezeu  -  Jeopardy  -  Întunericul vieţii  -  Praf minune (III)  -  Un singur trup, un singur suflet  -  Călătorie în spaţiu-timp  -  Luminile oraşului XIII  -  Veşnic orizont  -  O scânteie într-un ocean de linişte  -  Iluzia viselor  -  Taina norilor  -  Câmpul de luptă  -  Îndelunga aşteptare  -  Vânzătorul de ghilotine  -  Natură moartă, cu portret  -  Înger în oglindă  -  Curcubeul  -  Apariţie editorială: Victoriţa Duţu - "Ilinca"  -  În vizită la psihiatru  -  Răscrucea  -  Un pahar de vin  -  Inelul de platină  -  Praf minune  -  Povestea (?) Pensionarului Incredul  -  Himera  -  Feţele dragostei  -  Fugind pe cerc  -  Meduza (VII)


Virgin Galactic a prezentat machetele navetelor destinate zborurilor spaţiale

News TeamPublicat Joi, 24 Ianuarie 2008, ora 17:41

      Virgin Galactic a prezentat modelul final al navetei SpaceShipTwo(SS2) ce va efectua curse spatiale comerciale, transmite BBC.
     
      Modelul are la baza conceptul navei SpaceShip One, care este ridicata in spatiu de un avion purtator, White Knight Two (WK2), inainte de a se desprinde si a zbura singura.
     
      SS2 a fost conceputa sa transporte opt pasageri (doi piloti si sase turisti) intr-o calatorie sub-orbitala. Navetele vor decola de pe Spaceport America, situat in desertul din New Mexico. Calatoria va dura aproximativ doua ore si jumatate si va costa 200.000 de dolari pentru fiecare pasager.
     
      Potrivit patronului companiei Virgin, Sir Richard Branson, turismul spatial are un potential urias, el comparandu-l cu aparitia telefoanelor mobile si a tehnologiilor IT. Branson a prognozat ca primele calatorii vor fi efectuate in 2010.
     
      Richard Branson a anuntat, intr-o conferinta de presa la New York, ca 200 de persoane s-au inscris deja pentru calatorie, iar alti 85.000 de oameni si-au anuntat intentia de a participa la voiajele spatiale. Virgin Galactic a primit deja zeci de milioane de dolari in depozite pentru calatorii.
     
      Virgin Galactic l-a angajat pentru crearea SS2 si WK2 pe designerul aerospatial Burt Rutan, care lucreaza in acest moment la asamblarea lor in California.
     
      Potrivit informatiilor, White Knight Two este in faza finala a conceptiei si va incepe zborurile experimentale la sfarsitul acestui an. SpaceShipTwo (SS2) este finalizat in proportie de 60%.
     
      In afara de Virgin Galactic, alte companii si-au anuntat intentia de a efectua zboruri spatiale comerciale. Patronul Amazon.com, Jeff Bezos, fondatorul Paypal, Elon Musk, sau grupul european EADS Astrium au anuntat ca lucreaza la proiecte similare.
     
      In prezent, cei care doresc sa zboare in spatiu platesc 20 de milioane de dolari Agentiei Spatiale din Rusia pentru a ajunge pe Statia Spatiala Internationala.

Sursa :   Hotnews.ro
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online