evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Poveste de mahala III : Foamea!  -  Decablat  -  Submarinul Roşu  -  Păsări de pradă  -  Odă pentru Măria Sa, Îngerul nostru  -  Meduza (XI)  -  Novicele  -  Legendele Căutării  -  Acolo sus, vulbul  -  Ziua în care a dispărut Mircea  -  Poveste de mahala I : Meciul  -  Penato e căutat de prieteni  -  Povestea unui ceas  -  Luminile oraşului XXVIII  -  Puroi I  -  Fântâna de iasomie  -  Melcul  -  Pulbere de stele  -  Alfa şi Omega  -  Atingeri sensibile  -  Lunga vară  -  Război total  -  Diamantul  -  Greaţă  -  Muzeu Apocaliptic  -  Pânza de paianjen  -  Enigma de cristal  -  Praf minune (III)  -  Luminile oraşului XI  -  Vânătorii de poveşti  -  Mergem acasă  -  Frumuseţea numărului unsprezece  -  Uezen  -  Îngerul cenuşiu - Angela  -  Apocalipsa  -  Ultima frontieră  -  Aniversarea  -  Contrapaganda  -  Luminile oraşului XXXI  -  Outland  -  Fiii lui Rawser  -  Mimi, Momo şi Mumu  -  Creatorul  -  Strada castelului : Câte lumi  -  Ambiguitate clinică  -  Darul divin  -  Dincolo de ceţuri  -  Poveste cu un zmeu  -  Praf minune (II)  -  Epsilon


Bill Gates a cerut companiilor un "capitalism creator"

News TeamPublicat Duminică, 27 Ianuarie 2008, ora 15:07

      Presedintele companiei Microsoft, Bill Gates, a provocat companiile din intreaga lume sa se angajeze intr-un "capitalism creator" care va aduce profit si ii va ajuta pe saraci, transmite BBC.
     
      Intr-un discurs rostit in cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos, Gates a afirmat ca acest "capitalism al secolului XXI-lea" va trebui sa imbunatateasca vietile celor care n-au beneficiat de pe urma "fortelor de pe piata".
     
      Fondatorul Microsoft a afirmat ca doar cei care pot sa plateasca au beneficiat de pe urma capitalismului, astfel incat firmele trebuie sa descopere "cum puterea pietelor ii poate ajuta pe cei saraci".
     
      Gates a afirmat ca lumea "devine tot mai buna, in diferite feluri", mentionand aici cresterea duratei de viata si a conditiilor pentru minoritati.
     
      Bill Gates a declarat insa ca mai sunt multe de facut, pentru a imbunatati vietile celor care traiesc cu sub un dolar pe zi.
     
      "Avem nevoie de un capitalism inventiv in care companiile si organizatiile non-guvernamentale lucreaza impreuna pentru a crea un sistem de piata care va reduce inechitatile la nivel mondial", a afirmat Bill Gates.
     
      El a mentionat campania Red lansata de solistul trupei U2, Bono, precum si eforturile companiilor de medicamente care vand vaccinuri catre tarile africane la un pret mult scazut decat in cazul statelor dezvoltate.
     
      Discursul tinut in fata participantilor la forumul din Alpii elvetieni a fost ultimul al boss-ului Microsoft in calitate de presedinte al companiei. Gates va parasi firma in iulie pentru a se dedica actiunilor caritabile ale Fundatiei Bill si Melinda Gates.

Sursa :   Hotnews.roNu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online