evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Claviaturi  -  Metastază  -  Luminile oraşului VIII  -  Macii  -  Damnarea numelui  -  Lumină dublă  -  Între două lumi  -  Casa libertăţii  -  Scrisoare din Hipercubul 13  -  Tahiji  -  Pierduţi în ceaţă  -  Sete  -  La copcă  -  Inelele lui Saturn  -  Un viol ratat (Din neant)  -  Luminile oraşului XXIV  -  Melcul  -  Un bilet de plecare de pe Soregaard  -  Natură moartă, cu portret  -  ...ªi la sfârşit a mai rămas coşmarul  -  Imdiola  -  Chat Room  -  !NFERNUL (fragment): Autistul  -  Păsări de pradă  -  Starea de trecere  -  Mimi, Momo şi Mumu  -  La vânatoare da "Eilian"  -  Jocul Zeilor (I)  -  Puroi III  -  Castravetele  -  X Factor  -  Aventurile Poetului Rătăcitor : (II) Poetul Soarelui  -  La lumina...  -  Timpul  -  Revederea de 20 de ani  -  Blasfemii : Globul de Crăciun  -  Fălci însângerate  -  Arma secretă  -  Unii îmi zic Charon...  -  Tata, ceasul şi căpşunile  -  Vikingul  -  Dacă ar fi fost să alegi altceva  -  Povestea trenului  -  Povestea (?) Pensionarului Incredul  -  Epsilon  -  Sharia (fragment)  -  Cum să te fereşti de urs  -  Exterminatorul  -  Mărturisirea lui Abel  -  Valea blestemată


Universităţile americane, gratis pe Internet

150 de universitati, in frunte cu Massachusetts Institute of Technology (MIT), isi publica gratuit cursurile pe YouTube.

News TeamPublicat Duminică, 3 Februarie 2008, ora 11:55

      Peste 150 de universitati din toata lumea s-au inscris in miscarea OpenCourseWare (OCW), initiata de Massachusetts Institute of Technology (MIT), de a-si publica, gratuit, cursurile. Cele 5.000 de cursuri pot fi accesate pe YouTube. com, website pe care se pot posta videoclipuri gratuit, sau website-ul universitar al Apple Computer, iTunes U. MIT a publicat pina acum 1.800 de cursuri, adica aproape intreaga sa programa universitara, potrivit unei informari a Ambasadei SUA in Romania.
     
      „Daca mai exista vreo urma de indoiala cu privire la publicul materialelor video educationale, aceasta a fost inlaturata de experienta a doi profesori de matematica de la University of Minnesota, Jonathan Rogness si Douglas Arnold, al caror videoclip «Despre transformarile Moebius» a fost vizualizat de aproximativ 1.300.000 ori de cind a fost postat pe YouTube, in luna iunie 2007“, scrie Howard Cincotta, corespondent special pentru Biroul de Informatii privind Programele Internationale ale Departamentului de Stat al Statelor Unite. Si Obadiah Greenberg, manager pe probleme de parteneriate strategice al YouTube, a marturisit pe site-ul Guvernului SUA ca „din ce in ce mai multe colegii si universitati incarca materiale si creeaza canale si ne asteptam ca aceasta categorie, Educatia, sa fie una dinamica pe YouTube“.
     
      Acum doua luni, University of California din Berkeley a devenit prima universitate care a postat pe YouTube videoclipuri in care prezinta, integral, cursurile oferite. Canalul UC Berkeley a fost deschis cu peste 300 de ore de cursuri si evenimente inregistrate video pe diverse teme, de la bioinginerie la studii despre pace si conflicte. Primul videoclip dintr-o serie de prezentari despre biologia integrativa, tinute de prof. Marian Diamond, a fost vizualizat de 89.000 de ori. Primul curs intitulat „Fizica pentru viitorii presedinti“, tinut de profesorul Richard Muller, a fost vizualizat de peste 128.000 de ori, iar cursul „Introducere in nonviolenta“ de 27.000 de ori. Printre celelalte universitati care au lansat propriile canale pe YouTube se numara University of Southern California, Vanderbilt, Duke, Purdue, Auburn si Washington University din St. Louis.

Sursa :   Cotidianul
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online