evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Muribundul  -  Contrapaganda  -  Mărire şi decădere  -  ªarpele Midgardului  -  Luminile oraşului XXIV  -  Norul de argint  -  Kamikaze  -  Luminile oraşului XXVIII  -  Lala  -  Virus de sticlă  -  Luminile oraşului XIX  -  Pure Evil  -  În tren  -  Pescarul la apus  -  System Error  -  Sindrom de plecare sau Povestiri dintr-o cârciumă de la marginea galaxiei  -  Destin  -  Vânzătorul de ghilotine  -  Blasfemii : Globul de Crăciun  -  Meduza (XI)  -  Luminile oraşului XIV  -  Omu' nostru de "sus"  -  În noapte  -  Războiul lumilor  -  Transcendere  -  Intoxicaţia. Investirea de novice  -  Cinci personaje în căutarea unor măşti vesele  -  Un pahar de vin  -  În căutarea zborului  -  Călătoria unui artist...  -  Decablat  -  Darul divin  -  Gender X  -  Factorul "Haos"  -  Tata, ceasul şi căpşunile  -  La lumina...  -  Timpuri Noi  -  Frumuseţea numărului unsprezece  -  Fără doar şi poate  -  Jazzonia : Cartea Cruciadelor  -  Asaltul  -  Veşnic orizont  -  Luminatii, efemeride simbolice  -  Vizita  -  Theron Girradus  -  Children of mine  -  Cartea cu autor necunoscut  -  Poveste cu un zmeu  -  Întâlnirea  -  Între două lumi


Intel va lansa în a doua jumătate a anului procesoare "six core"

News TeamPublicat Duminică, 23 Martie 2008, ora 10:00

      Intel a anuntat ca va trimite catre distribuitori procesoare de tip "six core" in a doua parte a anului, scrie Computerworld. Miscarea reprezinta inca o victorie in lupta cu concurentul AMD, spun analistii.
     
      Procesorul cu 1,9 miliarde de tranzistori are numele de cod Dunnington si va fi construit cu noua tehnologie Intel de 45 de nanometri, a spus Pat Gelsinger, manager Digital Enterprise Group la Intel.
     
      "Memoria cache mare si cele sase nuclee vor oferi utilizatorilor un salt semnificativ la performanta", a spus oficialul Intel, la o conferinta despre calendarul viitoarelor lansari de produse.
     
      El a spus ca Intel va face demonstratii cu noul chip la evenimentul Intel Developer Forum ce se va desfasura pe 2 si 3 aprilie la Shanghai.
     
      Dan Olds, analist la Gabriel Consulting Group, spune ca trecerea la procesoare "six core" este un mare pas inainte, tinand cont ca procesoarele quad core erau pana acum referinta in domeniu. Analistul spune ca anuntul tine Intel cu mult in fata concurentului sau Advanced Micro Devices (AMD), care saptamana trecuta a inceput livrarile procesorului "triple core" Phenom. "Pentru AMD inseamna ca raman si mai mult in urma, asta daca nu cumva dezvolta o tehnologie despre care inca nu stim (...) Un procesor cu sase nuclee este ceva semnificativ, insa majoritatea softurilor de pe PC-uri nu pot sa profite nici de avantajele procesoarelor dual core, deci six core se va adresa in special serverlor", mai spune Olds.
     
      Intel, care a trecut la tehnologia de 45 nm anul trecut, a anuntat ca din 2009 sau 2010 va fabrica procesoare pe tehnologia de 32 nm.
     
      Intel a mai anuntat ca in ultimul trimestru al anului va incepe productia procesoarelor Nehalem. Aceste chip-uri, desi realizate tot in tehnologie 45 nm, ca si Penryn, se vor baza pe o arhitectura modificata semnificativ, cu focus pe scalabilitate si eficienta la consumul de energie. Compania a anuntat ca procesorul Tukwila, upgrade al familiei de chip-uri Itanium, va fi disponibil tot spre sfarsitul anului.
     
      Circa 80% dintre cele un miliard de PC-uri si servere din lume folosesc procesoare Intel, in timp ce rivalii de la Advanced Micro Devices Inc au cam 20%.
     
      Comisia Europeana a acuzat Intel ca a dat bani unor producatori de computere pentru a-i convinge sa foloseasca procesoare Intel, in detrimentul celor de la AMD. Intel spune ca nu a facut nimic ilegal.

Sursa :   Hotnews
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online