evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Turnul de calcar  -  Asura Ni, Drahan - I - Bolte de Crini  -  Ceasul ispitirii  -  Corabiile lungi  -  Enigma de cristal  -  Unii îmi zic Charon...  -  Curcubeul  -  Natură moartă, cu portret  -  Poveste cu un zmeu  -  Alertă !  -  Australia, ca o felie de pâine  -  Exterminatorul  -  Lunea Maniacilor  -  Talent  -  Vrăjitoarea  -  Un viol ratat (Din neant)  -  Masa de duminică  -  Felix II  -  Luminatii, efemeride simbolice  -  O viaţă fără început şi fără sfârşit  -  Păsări de pradă  -  Depozit.02  -  Coconul  -  De profundis  -  Castravetele  -  Jocul Zeilor (VII)  -  Dacă ar fi fost să alegi altceva  -  ROV-27  -  Icoana  -  Triunghiul roşu  -  Casa galbenă  -  Strada castelului : Câte lumi  -  Uitare  -  Cum s-a născut Dumnezeu  -  Imperiul Marţian contraatacă  -  Tata, ceasul şi căpşunile  -  Sender: High_Orbit_God  -  Luminile oraşului XIX  -  Sexibon  -  Răspuns fără întrebare  -  Fie-mi apa uşoară !  -  Dona  -  Descoperirea  -  Proză scurtă  -  Capsula  -  Ultima frunză  -  Lumânărica se pregăteşte să trăiască  -  Câmpul de luptă  -  Andru  -  Pure Evil


3,5 milioane de locuri de muncă ocupate de roboţi până în 2025

News TeamPublicat Duminică, 13 Aprilie 2008, ora 15:41

      In 2025 robotii industriali ar putea sa faca munca a 3,5 milioane de oameni in Japonia, tara unde forta de munca e in continua scadere, iar proportia celor de peste 65 de ani va ajunge la 40% din populatie, scrie Reuters.
     
      Agentia citeaza un studiu al institutiei de cercetare Machine Industry Memorial Foundation care spune ca robotii vor putea face o multime de munci, ajutandu-i pe oameni sa se concentreze pe lucrurile importante.
     
      Robotii ar putea fi prezenti in multe feluri in viata de zi cu zi, de la capsule minuscule care detecteaza leziuni, pana la aspiratoare uriase inteligente. Pana in 2025 roboti ar putea face munca a 3,5 milioane de oameni in tara asiatica.
     
      Japonia ar putea economisi 21 miliarde dolari care se duc pentru asigurarile destinate persoanelor in varsta, daca se vor folosi roboti care sa-i monitorizeze pe batrani, astfel incat sa nu se mai bazeze pe ingrijirea oferita de oameni, mai mentioneaza studiul.
     
      Ingrijitorii ar putea economisi o ora pe zi daca ar fi ajutati de roboti sa aiba grija de copii sau de batrani si daca ar fi ajutati si la muncile gospodaresti. Roboti ar putea citi carti cu voce tare si pot sa ii ajute pe cei in varsta sa faca baie, mai noteaza studiul.
     
      "Oamenii isi amana iesirea la pensie pana implinesc 65 de ani, sunt infiintate centre in care femeile pot lucra in timpul zilei si se simte si tendinta de crestere a procentuilui de muncitori straini. Insa nimic din toate acestea nu poate stopa scaderea accelerata a fortei de munca", spune Takao Kobayashi, care a lucrat la studiu. "Robotii sunt importanti deoarece pot ajuta la atenuarea crizei fortei de munca", a mai spus el.
     
      Rata fertilitatii este de 1,3 copii/femeie in Japonia, mult sub nivelul necesar pentru ca numarul de locuitori sa ramana constant, iar previziunile guvernului sunt sumbre si indica posibilitatea ca 40% din populatie sa aiba peste 65 de ani in 2055.
     
      Pana atunci robotii industriali trebuie imbunatatiti in mod consistent, iar publicul trebuie la randul sau sa-si schimbe perceptia si sa fie dispus sa ii foloseasca.

Sursa :   Hotnews.ro
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online