evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Întâlnirea  -  Poveste de mahala I : Meciul  -  Destin  -  Parte din mintea ta  -  Fata din vis  -  Sete  -  Fotografii  -  Luminile oraşului XXIX  -  Poveste cu un cui  -  Luminile oraşului II  -  Re-insecţie  -  “Virusul”  -  Vatmanul - Reacţiile, Epilog  -  Luminile oraşului XXXI  -  În vizită la psihiatru  -  Meduza (X)  -  Criminali Umanitari  -  Luminile oraşului XIII  -  Necunoscutul intrigant  -  Ulysse şi Hector  -  Luminile oraşului XXVIII  -  Pulbere de stele  -  Luminile oraşului XVIII  -  Poporul perfect  -  Printre oameni  -  Gri şi roşu auriu  -  Omul cu păsări  -  Vizita  -  Felix II  -  Lumea de sus  -  Război total  -  The Alien Revolution  -  Poză de buletin  -  Jocul meu pentru Dumnezeu şi ai lui  -  Feţele dragostei  -  Poveste de mahala III : Foamea!  -  X Factor  -  Lunea Maniacilor  -  Străinul  -  Scrisoare din Hipercubul 13  -  Alfa şi Omega  -  Asaltul  -  Luminile oraşului 2 (I)  -  Uitare  -  Răscrucea  -  Depozit.03  -  Petrecerea  -  Jocul  -  Planeta ascunsă  -  Lala


iPhone ajunge în sfârşit, oficial, în România

News TeamPublicat Duminică, 18 Mai 2008, ora 11:33

      România va suferi şi ea, în curând, în mod oficial, de sindromul iPhone. Orange a anunţat că a semnat un nou acord cu Apple (producătorul telefoanelor iPhone) privind comercializarea telefonului în mai multe state, printre care şi România. Până la sfârşitul lunii martie Apple a vândut 5,4 milioane de astfel de terminale, magazinele online din Marea Britanie şi SUA ale companiei au stocurile epuizate, ţinta de vânzări pentru tot anul fiind de 10 milioane de unităţi.
     
      Românii nu au aşteptat însă intrarea oficială a telefonului pe piaţă, el fiind scos la vânzare pe aproape toate magazinele online locale, cu un preţ de circa 1.500 de lei pentru varianta cu hard disk de 8 GB şi de circa 1.850 de lei pentru modelul cu o memorie internă de 16 GB. Altfel spus, iPhone este acum mai ieftin, online şi, neoficial, cu circa 300-400 de lei faţă de cât se cerea pe el la finele anului trecut. Cele mai multe dintre iPhone-urile care pot fi cumpărate de pe net nu sunt însă decodate, fiind achiziţionate de comercianţi din alte state, unde terminalele sunt codate pentru anumiţi operatori de telefonie mobilă. Oficialii Orange nu au precizat preţul de vânzare a terminalului şi nici data exactă a lansării pe piaţă, declarând doar că va fi cu siguranţă lansat până la sfârşitul anului.
     
      România, la acelaşi nivel cu Austria sau Elveţia
     
     
      Orange a reuşit “marele pas” înaintea concurentului local Vodafone, cotat şi el cu şanse mari de a lansa acest model pe piaţa locală, care, deşi a semnat mai multe contracte cu Apple, a tot “uitat” să treacă şi România pe listă. Mai mult decât atât, ca dovadă că piaţa de telefonie mobilă din România are un potenţial enorm, cel puţin pentru iPhone, modelul vedetă al americanilor de la Apple va fi adus simultan de Orange în România, Austria, Belgia, Polonia, Portugalia, Elveţia şi alte state.
     
      O dovadă în plus că românii nu au aşteptat să vină iPhone-ul la ei în mod oficial este şi faptul că, de exemplu, în intervalul noiembrie 2007-martie 2008, numărul celor care au accesat site-uri înscrise pe trafic.ro de pe iPhone a crescut de la 18.275 la 55.185 de vizitatori.
     
      În timp ce Apple savurează succesul iPhone cu zâmbetul pe buze, concurenţa strânge din dinţi. Cel mai mare producător de telefoane mobile din lume, Nokia, a prezentat recent un nou model, cu numele de cod “Tube”, complet touch-screen, care ar urma să fie lansat pe piaţă până la sfârşitul acestui an. Alte mărci de telefoane, cum ar fi LG, de exemplu, au copiat iPhone-ul sperând să copieze şi succesul în vânzări al acestuia.
     
      Concurenţa iPhone nu este însă numai industria telefoanelor mobile ci şi a PDA-urilor sau chiar a computerelor portabile. Circa 50% dintre telefoanele iPhone au înlocuit telefoanele mobile, 40% au înlocuit smartphone-urile iar 28% au înlocuit laptopul cu acest terminal, conform unui studiu recent al firmei de consultaţă Rubicon. Concurenţa, inedită totuşi, cu laptop-ul este subliniată şi de faptul că cea mai populară funcţie a vedetei Apple este citirea mesajelor electronice.

Sursa :   Gândul
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online