evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Follow-Me  -  Lacrimi de stea  -  De acum şi până-n noapte  -  Coşmar  -  Istoria spirilor de la începuturi până la trecerea munţilor  -  Viola  -  Elegie pentru Jeromed  -  Ambuscadă pe Uslar  -  Drumul care nu se vede  -  Lecţie de Umanitate !?  -  Sclipiri de Soare  -  Zona 25  -  Halucinaţie  -  Jocul Zeilor (V)  -  Răscrucea  -  Delir  -  Între două lumi  -  Vrăjitorul  -  Piese de muzeu  -  Depozit.01  -  Luminile oraşului XXXI  -  Mărturisirea lui Abel  -  Cum le văd "ei" pe "ele" în Galeria de artă "Trei Salcâmi"  -  Sentofagia  -  Vară cu ciocănitori  -  Eu sunt viu, voi sunteţi morţi !  -  Turnul de calcar  -  Asaltul  -  Poveste de viaţă  -  ...ªi la sfârşit a mai rămas coşmarul  -  Poveste de mahala I : Meciul  -  Strada Cosmos  -  Somnul  -  Mamal - Beciul  -  Ancheta  -  Dacă ar fi fost să alegi altceva  -  Luminile oraşului XXVI  -  Vrăjitoarea  -  Lumea lui Ingo  -  Revederea de 20 de ani  -  Pierderea  -  Meduza (VIII)  -  Începutul  -  Aer  -  Puroi III  -  Cadoul  -  Evadare din Paradis  -  Anul 10000  -  Novicele  -  Cristerra


Centrele de date virtuale, la început de drum în România

News TeamPublicat Duminică, 1 Iunie 2008, ora 10:10

      Doar 10% dintre firmele din România îşi stochează datele pe servere virtuale. Procentul acestora creşte foarte lent, spun specialiştii. O explicaţie ar fi faptul că investiţiile în astfel de centre de date care respectă şi normele de mediu sunt amortizare relativ greu, de la 2 ani până la 25 de ani.
      O dată cu dezvoltarea internetului a apărut şi dorinţa firmelor de a-şi stoca datele în mediul online. O soluţie este folosirea centrelor de date virtuale.
     
      În România, acum se pun bazele unei astfel de tehnologii, iar specialiştii spun că este mai bine că o luăm de la zero în acest domeniu. "Viitorul infrastructurii în România este ceea ce numim real time infrastructure şi sunteţi norocoşi pentru că nu aveţi o continuitate în domeniu, dacă aţi avea atunci asta v-ar încetini", a spus Milind Govekar, vicepreşedinte al Gartner Research.
     
      Centrele de stocare a datelor online sunt doar o parte a infrastructurii IT pe care România trebuie să o dezvolte.
     
      Companiile trebuie să găsească modalităţi prin care să îşi reducă costurile, dar şi emisiile de carbon.
     
      Investiţia în tehnologia verde, care respectă mediul înconjurător, este doar una dintre soluţii. Alte ţări au început deja lupta în domeniu. "De exemplu Regatul Unit, Portugalia, o parte din Spania, Germania, ţările scandinave, investesc deja, ţările nordice alese ca locaţii alternative pentru amplasarea de baze de date virtuale care protejează mediul", a mai spus Gartner.
     
      Banii investiţi se recuperează în câţiva ani, dar efectele sunt de durată. "Există un impact pozitiv pentru că ai nevoie de mai mulţi oameni, de mai multe sesiuni de training şi investiţii în asta. Al doilea aspect pozitiv este impactul asupra mediului", a conchis Gartner.

Sursa :   The Money Channel


Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online