evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Creatorul  -  Tranzit  -  În vizită la psihiatru  -  Nu deschideţi uşa  -  Puroi I  -  La lumina...  -  De acum şi până-n noapte  -  Om vs. cyborg  -  Un bilet de plecare de pe Soregaard  -  Anul 10000  -  Jocul Zeilor (IV)  -  Către a opta zi  -  Prima pagină  -  Brăduţul  -  ªarpele Midgardului  -  Genocidul  -  "ªi caii se împuşcă, nu-i aşa ?"  -  Imdiola  -  Cap de listă  -  Călătoria unui artist...  -  O nouă zi  -  Luminile oraşului XIII  -  Schimbare de management  -  Nevastă rea  -  Regele animalelor  -  Vânătorii de poveşti  -  Ziua a şaptea  -  Sindrom de plecare sau Povestiri dintr-o cârciumă de la marginea galaxiei  -  Curândul  -  Război total  -  Capsula  -  Drumul care nu se vede  -  Muzeu Apocaliptic  -  The Alien Revolution  -  Învingătorul ia totul  -  Meduza (VI)  -  Sedrina  -  Luminile oraşului XI  -  Călătorii cu îngeri  -  Liniştea  -  Fortul  -  Vatmanul - Anton şi Marcel  -  Poporul perfect  -  Solilocviu  -  Fereastra din spate  -  Trãind în cercul vostru strâmt, vã credeţi genii  -  Norma  -  Sunet pentru suflet  -  Luminile oraşului XXI  -  Sete


Un milion de dolari recompensă pe capul lui Yeti

News TeamPublicat Duminică, 8 Iunie 2008, ora 10:10

      Firmele se folosesc de misterul unor creaturi ca Bigfoot pentru a-şi face publicitate, oferind recompense consistente celor ce pot demonstra existenţa miticilor monştri.
     
      Fabricantul de binocluri Bushnell, împreună cu revista de vânătoare şi pescuit “Field&Stream”, a pus la bătaie un milion de dolari pentru orice “fotografie sau filmuleţ video, verificate şi confirmate de un grup de experţi (printre care un zoolog şi un biolog), care să arate că Yeti/Bigfoot există”, informează un comentariu al publicaţiei ,,LiveScience’’. Concursul a început acum câteva zile şi se va sfârşi pe 15 decembrie.
     
      O imagine de înaltă rezoluţie cu Bigfoot ar face istorie, întrucât majoritatea fotografiilor ce atestă existenţa sa sunt de calitate foarte proastă. Concursul nu este însă decât o campanie de promovare ce continuă un trend cu vechime, afirmă comentatorul de la ,,LiveScience’’, nu o adevărată vânătoare de Yeti.
     
      În plus, nu există nici o modalitate de a autentifica o asemenea fotografie, imaginea fiind doar un mănunchi bidimensional de pixeli. Pentru a demonstra existenţa misterioasei arătări trebuie adunate probe importante, precum un corp, dinţi sau oase.
     
      Bigfoot nu este singurul “monstru” ascuns a cărui existenţă se cere demonstrată pe bani. Larry Nielson, proprietar de bărci din Lake City, Minnesota, oferă recompensă pentru monstrul local Pepie, despre care se crede că îşi are sălăşul în lacul Pepin. Bestia apelor a fost văzută pentru prima oară, pare-se, pe 29 aprilie 1871, şi foarte rar de atunci. Potrivit lui Nielson, oamenii nu trebuie să captureze neapărat monstrul: “Biroul de Turism al Lake City a anunţat o recompensă de 50.000 de dolari pentru dovezi incontestabile care să ateste existenţa creaturii în carne şi oase, trăind în lacul Pepin. Dovezile trebuie să includă fotografii şi/sau mostre de piele ori aripioare ce pot fi studiate prin analiza ADN”.
     
      Oamenii de publicitate au folosit monştri în acţiuni de promovare de mai bine de un secol. De altfel, aproape fiecare oraş situat lângă un lac ce găzduia un monstru celebru a profitat economic de pe urma turismului sporit. Dacă Bigfoot a fost folosit recent pentru a face reclamă la orice, de la pizza la pastramă de curcan, în 1873, marele showman american P.T. Barnum punea 50.000 de dolari pe capul lui Champ, un monstru care ar fi trăit în lacul Champlain din Vermont. Barnum plănuia să expună creatura în New York, dar văzând că suma pusă la bătaie nu o scoate din ascunzişul său, a oferit, în 1887, 20.000 de dolari pentru prinderea monstrului, viu sau mort. Fără succes însă.

Sursa :   Cotidianul.ro
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online