evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Peştele albastru  -  Lumina neagră  -  Jazzonia : Cartea Cruciadelor  -  Puroi I  -  Cărăușul  -  Ziua în care pământul s-a oprit  -  Enigma de cristal  -  Creatorul  -  Poveste cu un cui  -  Depozit.01  -  Fălci însângerate  -  Cadoul  -  Macii  -  În căutarea lacrimilor pierdute  -  ROV-27  -  Asaltul  -  Dumnezeul unei lumi mărunte  -  Rochia străvezie  -  Frumuseţea numărului unsprezece  -  Factorul "Haos"  -  Chat Room  -  Fragmente de... viaţă  -  Luminile oraşului III  -  Cel care nu mai e  -  Mimi, Momo şi Mumu  -  Sindrom de plecare sau Povestiri dintr-o cârciumă de la marginea galaxiei  -  Avatarul  -  Ghavany  -  Zodia de apă - Niagara poetry  -  Meduza (II)  -  Planeta Fantomă  -  Cartea cu autor necunoscut  -  Cioara  -  Imdiola  -  Îmbrățișare  -  Omu' nostru de "sus"  -  Casa libertăţii  -  Călătorii cu îngeri  -  Puroi II  -  Hora Ielelor, Pensiune  -  Ulysse şi Hector  -  Gândacul  -  Pierduţi în ceaţă  -  Jurământul  -  Plastic  -  Vise în adâncuri de stâncă  -  Ion cel fericit  -  Eu şi Cu Mine  -  Scrisoare din Hipercubul 13  -  Uezen


NASA: Un OZN zboară în spatele navetei Discovery

News TeamPublicat Duminică, 15 Iunie 2008, ora 10:10

      E vorba de un obiect rectangular alb, de 30-45 de cm, au povestit astronauţii.
     
      Astronauţii navetei spaţiale americane Discovery au remarcat faptul că un obiect neidentificat zboară în spaţiu în spatele motorului lor, iar pe eleronul de stabilizare al navetei s-ar afla un alt obiect, a anunţat agenţia spaţială americană NASA.
     
      “După un test de rutină, înaintea aterizării, echipajul a atenţionat că a reperat un obiect rectangular lung de 30- 45 de cm care se îndepărta de navetă, în spatele aripii drepte”, arată comunicatul NASA. “Puţin după aceea, echipajul a descris ceea ce a zugrăvit drept o umflătură, pe partea stângă a eleronului navetei Discovery. Experţii de la sol examinează imaginile video ale obiectului şi ale umflăturii, în timpc ce echipajul continuă să aranjeze lucrurile în interiorul navetei pentru aterizarea prevăzută sâmbătă” în Florida, a anunţat Agenţia.
     
      Imagini difuzate de televiziune au arătat un obiect alb şi strălucitor pe fondul cerului albastru.
     
      Discovery ar trebui să aterizeze sâmbătă la Cape Canaveral, după o misiune de 14 zile în spaţiu, timp în care a amarat la Staţia Spaţială Internaţională modulul presurizat al laboratorului japonez Kibo.
     
      Naveta Spaţială Discovery este una dintre cele trei nave rămase în flota navetelor spaţiale ale NASA. Zburând pentru prima oară în 1984, Discovery este cea de-a treia navetă spaţială operaţională şi cea mai bătrână dintre cele aflate în serviciu. Discovery a efectuat misiuni de cercetare, dar şi de asamblare a Staţiei Spaţiale Internaţionale, conform Wikipedia.
      Nava îşi trage numele de la vasul de explorare Discovery, care l-a însoţit pe exploratorul James Cook în timpul ultimei sale călătorii importante.
     
      Discovery a fost naveta care a lansat telescopul spaţial Hubble. Misiunile a doua şi a treia de întreţinere a Hubble au fost conduse, de asemenea, de Discovery. Este programată şi a cincea misiune de întreţinere, tot cu ajutorul navei Discovery. Naveta a lansat proba Ulysses şi trei sateliţi TDRS. Discovery a fost aleasă de două ori ca vehicul pentru reîntoarcerea la zbor, prima dată în 1986, după dezastrul navetei Challenger în 1984, dar şi în cele două misiuni din iulie 2005 şi iulie 2006, după dezastrul navetei Columbia, din 2003.
     
      A făcut 34 de zboruri, petrecând 29.684 de zile în spaţiu, completând 4,671 orbite. A parcurs 176.657.672 km (ianuarie 2008). Discovery a efectuat cele mai multe zboruri individuale decât orice altă navă în istorie. A efectuat şi misiunile de "întoarcere la zbor" după dezastrele navetelor Challenger şi Columbia : STS-26 în 1988, STS-114 în 2005 şi STS-121 în 2006.

Sursa :   Cotidianul
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online