evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Eu, Singularul Absolut  -  Felix II  -  Vrăjitoarea  -  În căutarea zborului  -  Călătorie în spaţiu-timp  -  Uitarea  -  Hoţul de timp  -  Cunoaştere  -  În vizită la psihiatru  -  Enigma de cristal  -  La copcă  -  Paznicul grădinii de piatră  -  Imdiola  -  Ultimul Paradis  -  Ancheta  -  Avatarul  -  De acum şi până-n noapte  -  Soldatul  -  System Error  -  Interferenţe  -  Cincizeci  -  Scrisoare din Hipercubul 13  -  Sinucigaş plătit  -  Ceasul ispitirii  -  Emoţia reîntoarcerii  -  Ultima ispitire a sfântului Anton  -  Lala  -  Praf minune (III)  -  Povestea trenului  -  Strada Cosmos  -  Principiul alibiului  -  Povestea ţării Nucalanoi  -  Fabrica de vise  -  Lumânărica se pregăteşte să trăiască  -  Plastic  -  Fluturi  -  Asura Ni, Drahan - I - Bolte de Crini  -  Melcul  -  Virus de sticlă  -  Îngerul cenuşiu - Angela  -  Îngerul cenuşiu - Zora  -  Geneza  -  Dacă ar fi fost să alegi altceva  -  Drum fără întoarcere  -  Arta de a purta un război  -  Omul cu păsări  -  Homus trolEIbuzus  -  Un pahar de vin  -  Uezen  -  Pasul craiului de munte


Sonda Phoenix a descoperit bucăţi de gheaţă pe Marte

News TeamPublicat Duminică, 22 Iunie 2008, ora 10:10

      Oamenii de stiinta americani cred ca sonda spatiala Phoenix a descoperit bucati de gheaţa in regiunea arctica a planetei Marte, in timp ce sapa o transee pentru a preleva probe de sol, a anuntat joi cercetatorul principal al misiunii.
     
      Bucati de material stralucitor care au fost fotografiate initial in transeea sapata de sonda au disparut ulterior, ceea ce inseamna ca a fost vorba despre apa inghetata care s-a evaporat dupa ce a fost dezgropata, a declarat Peter Smith, de la Universitatea Arizona, citat de Foxnews.com.
     
      "Aceasta mica masa a disparut complet in cursul a cateva zile, ceea ce reprezinta o dovada perfecta ca este vorba despre gheaţa", a spus Smith. "Au existat cateva intrebari daca nu cumva materialul stralucitor ar putea fi sare. Sarea nu se putea evapora astfel".
     
      Materialul stralucitor a fost vazut pe fundul transeei botezate "Dodo-Goldilocks", pe care sonda a sapat-o in data de 15 iunie. Bucatile de material stralucitor disparusera cand sonda a cercetat din nou transeea, dupa patru zile.
     
      Pe de alta parte, bratul robotic al sondei a intalnit o suprafata dura, in timp ce sapa o alta transee. Oamenii de stiinta spera ca suprafata dura intalnita ar putea fi un strat de gheaţa.
     
      Sonda americana Phoenix cerceteaza daca regiunea arctica a planetei rosii ar putea fi locuibila. Sonda preleveaza probe de sol, folosindu-se de un brat robotic, iar oamenii de stiinta spera sa gaseasca apa inghetata. Totusi, o proba prelevata initial si care a fost supusa unui proces de incalzire nu a reusit sa dovedeasca existenta apei in solul planetei.

Sursa :   Hotnews.roNu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online