evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Emoţia reîntoarcerii  -  Arma secretă  -  A Doua Epocă Întunecată  -  Poveste de mahala IV : A înnebunit lupul!  -  În umbra deasă a realităţii  -  Dimineaţă târzie  -  Darul divin  -  Călătorie la Muzeul Quale  -  Meduza (III)  -  Luminile oraşului XXIX  -  Coconul  -  Cel care nu mai e  -  Apariţie editorială: Victoriţa Duţu - "Ilinca"  -  Puroi I  -  Ghavany  -  Marea Neagră. Iulie  -  Povestea (?) Pensionarului Incredul  -  Un singur trup, un singur suflet  -  Călătorie în spaţiu-timp  -  Liber arbitru  -  Aseară...  -  Atalia  -  Novicele  -  Sentofagia  -  Lala  -  Jocul Zeilor (VIII)  -  Puterea pereche  -  Omu' nostru de "sus"  -  Cunoaştere  -  Inelul de platină  -  Muza  -  Lumea prin ţeava puştii  -  Colecţionarul de îngeri  -  Tahiji  -  Eu sunt viu, voi sunteţi morţi !  -  Trenul  -  Arătarea  -  Fragmentalism  -  Children of mine  -  Mutare disciplinară  -  Către a opta zi  -  Povestea trenului  -  Vară cu ciocănitori  -  Luminile oraşului 2 (II)  -  Tentaţia continuă  -  Concurenţă neleală  -  Hora Ielelor, Pensiune  -  Duhovnicul  -  Dispariţia  -  Luminile oraşului 2 (I)


Sonda Phoenix a descoperit bucăţi de gheaţă pe Marte

News TeamPublicat Duminică, 22 Iunie 2008, ora 10:10

      Oamenii de stiinta americani cred ca sonda spatiala Phoenix a descoperit bucati de gheaţa in regiunea arctica a planetei Marte, in timp ce sapa o transee pentru a preleva probe de sol, a anuntat joi cercetatorul principal al misiunii.
     
      Bucati de material stralucitor care au fost fotografiate initial in transeea sapata de sonda au disparut ulterior, ceea ce inseamna ca a fost vorba despre apa inghetata care s-a evaporat dupa ce a fost dezgropata, a declarat Peter Smith, de la Universitatea Arizona, citat de Foxnews.com.
     
      "Aceasta mica masa a disparut complet in cursul a cateva zile, ceea ce reprezinta o dovada perfecta ca este vorba despre gheaţa", a spus Smith. "Au existat cateva intrebari daca nu cumva materialul stralucitor ar putea fi sare. Sarea nu se putea evapora astfel".
     
      Materialul stralucitor a fost vazut pe fundul transeei botezate "Dodo-Goldilocks", pe care sonda a sapat-o in data de 15 iunie. Bucatile de material stralucitor disparusera cand sonda a cercetat din nou transeea, dupa patru zile.
     
      Pe de alta parte, bratul robotic al sondei a intalnit o suprafata dura, in timp ce sapa o alta transee. Oamenii de stiinta spera ca suprafata dura intalnita ar putea fi un strat de gheaţa.
     
      Sonda americana Phoenix cerceteaza daca regiunea arctica a planetei rosii ar putea fi locuibila. Sonda preleveaza probe de sol, folosindu-se de un brat robotic, iar oamenii de stiinta spera sa gaseasca apa inghetata. Totusi, o proba prelevata initial si care a fost supusa unui proces de incalzire nu a reusit sa dovedeasca existenta apei in solul planetei.

Sursa :   Hotnews.roNu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online