evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Cartea cu autor necunoscut  -  Casa galbenă  -  Întunericul de dincolo  -  Vatmanul - Purificarea  -  Luminile oraşului XV  -  Eu sunt viu, voi sunteţi morţi !  -  Dansând pe sârmă  -  Omul - cu - sacul, Timpul şi... Eu !  -  Ceaţa  -  Melodia care nu se aude  -  Pânza de păianjen  -  Drumul care nu se vede  -  Meduza (VI)  -  Uşa de la baie  -  Istoria spirilor de la începuturi până la trecerea munţilor  -  Conştiinţa împăcată  -  Meduza (VII)  -  Piatra  -  Perdeaua lui Simon  -  Triunghiul roşu  -  Înger în oglindă  -  Liniştea  -  Primăvara nucleară  -  Amintiri trecute şi viitoare  -  Icoana  -  Meduza (XI)  -  Recreaţia  -  Upgrade "Beyond 363000"  -  Pierderea  -  Tocăniţa de ciuperci  -  Dimineaţă târzie  -  Lumea prin ţeava puştii  -  Interviul  -  Plastic  -  Fereastra din spate  -  Disertaţie despre diferitele moduri de apreciere a inteligenţei  -  Gender X  -  Vânătorii de poveşti  -  Jocul Zeilor (III)  -  Kamikaze  -  Imperiul Marţian contraatacă  -  Mămica şi El Diablo  -  Resacul Timpului  -  Ambuscadă pe Uslar  -  Dincolo de ceţuri  -  Luminile oraşului XIII  -  Soldatul  -  O lumânare pentru mama !  -  Strada Cosmos  -  Punct. ªi atât


Liber la extensiile de domenii internet

News TeamPublicat Duminică, 29 Iunie 2008, ora 10:05

      ICANN a decis să lase “la liber” numele de domenii de Internet, atfel încât în curând vom putea înregistra domenii precum .popescu sau .gheorghe.
     
      Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN – instituţia care gestionează domeniile de Internet) a decis introducerea unui număr nelimitat de terminaţii de site-uri Web, răzpunzând astfel publicului care cerea extinderea acestora dincolo de cele clasice, precum .com, relatează ,,Washington Post’’.
     
      Membrii Consiliului de Administraţie al ICANN au votat în unanimitate, la o întâlnire care a avut loc în Paris, azi, că vor fi permise noi terminaţii generice de domenii. Grupul lucrează, acum, la un plan de implementare.
     
      Organizaţia creată acum 10 ani, cu sediul în Marina del Rey, California, a lansat până în prezent 21 de domenii generice, precum .com sau .net, şi 249 de domenii la nivel de ţară, precum .de, .fr sau .ro.
     
      Utilizatorii nu sunt însă mulţumiţi şi cer mai multe, conform unei prezentări ţinute de Tim Cole, director ICANN.
     
      Extinderea înseamnă “o mare diferenţă în cum arată şi cum funcţionează Internetul” şi este “o decizie istorică”, spune preşedintele ICANN, Peter Dengate Thrush.
      ICANN a introdus în anul 2000 noi nume de domenii printre care .museum şi .biz, iar în 2003 a adăugat nume de domenii precum .asia, .jobs şi .travel. De această dată, nu există limitări tehnice cunoscute pentru introducerea de noi nume de domenii, spune Cole.
     
      Directorul executiv al ICANN, Paul Twomey, a declarat că procesul de aplicare şi aprobare pentru noile nume va începe în mai sau aprilie 2009. Numele generice şi care nu vor fi controversate pot fi aprobate între 90 şi 120 de zile, iar firmele care le vor vinde vor putea începe să vândă numele de domenii cu noile terminaţii din al patrulea trimestru al anului 2009.
     
      Noile nume de domenii pot fi orientate pe business, cum sunt .perfume sau .silk, sau orientate pe regiuni, cum ar fi nume de oraşe, spune grupul. Dacă există mai multe entităţi care vor să înregistreze o terminaţie ICANN spune că se gândeşte să o scoată la licitaţie.
     
      Numele controversate, inclusiv acelea la care guvernele vor avea obiecţii pe baze morale sau legale vor fi supuse unui proces de verificare.
      ICANN spune că a cheltuit 10 milioane de dolari pentru a studia noile nume de domenii şi se aşteaptă să cheltuiască alte 10 milioane de dolari cu implementarea planului, spune Twomey.
     
      Instituţia va căuta să recupereze banii din taxele de înregistrare. Costul înregistrării unui nume de domeniu nou va începe de la circa 100.000 de dolari, a mai spus preşedintele ICANN. Aceste tarife ar trebui să scadă în timp.

Sursa :   Cotidianul
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online