evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Nick  -  Zei şi oameni  -  Fluturi  -  Punct. ªi atât  -  Cadou pentru regele Isrunului  -  Întunericul vieţii  -  Cadoul  -  Omega  -  Ultima frunză  -  Luminile oraşului VIII  -  Fragmentalism  -  Alfa şi Omega  -  Resacul Timpului  -  Frumuseţea numărului unsprezece  -  Hoţul de timp  -  Război total  -  Cyborg story  -  În beci  -  Colecţionarul de îngeri  -  Archeopterix  -  Sfârşitul lunii  -  Învingătorul ia totul  -  Greaţă  -  Amintirile unei lumi departe, departe de tot  -  Calul cruciatului  -  Jocul Zeilor (V)  -  Program de criză  -  La frontieră  -  Destin  -  Cinci personaje în căutarea unor măşti vesele  -  Pure Evil  -  Jurământul  -  Timpuri Noi  -  Triunghiul roşu  -  ªi vremea vine ca să plângi  -  Ultima frontieră  -  Jocul  -  Vikingul  -  Meduza (X)  -  Acolo unde s-a oprit metroul  -  Reactorul  -  Gender X  -  Regele animalelor  -  Îmbrățișare  -  El cu durerile şi greşelile lor  -  Poveste de mahala II : Oiţa rătăcită  -  Experimentul  -  Îngerul cenuşiu - Zora  -  Luminile oraşului XXXIV  -  Poveste cu un zmeu


Copiii se vor dezvolta în utere artificiale

News TeamPublicat Duminică, 20 Iulie 2008, ora 12:39

      Următorii 30 de ani vor aduce embrioni hrăniţi de maşinării şi posibilitatea ca pruncii şi bătrânii să procreeze.
     
      Embrionii umani vor fi plăsmuiţi din spermatozoizi şi ovule provenite din celule stem prelevate din piele, capabile să se transforme în celule specifice oricărui tip de ţesut din corp. Se va întâmpla în următorii de 30 de ani, fără a da naştere unor mari controverse de natură etică, susţine o anchetă publicată pe nature.com, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la naşterea lui Louise Brown, prima persoană concepută prin fertilizarea in vitro. În spatele anchetei stau o serie de oameni de ştiinţă de la universităţi şi centre de cercetare prestigioase din toată lumea, precum University College London şi Institutul de Medicină Regenerativă din California.
     
      Meşterirea celulelor stem pentru a produce embrioni va însemna că orice persoană, indiferent de vârstă, va putea procrea. “Nou-născuţii vor putea face copii, la fel ca şi oamenii în vârstă”, a explicat Davor Solter, de la Institutul de Biologie Medicală din Singapore. “O altă inovaţie vor fi placentele artificiale, care vor proteja fetuşii ale căror cordoane ombilicale îi vor ţine conectaţi la maşinării”, a continuat cercetătorul.
     
      Ceea ce în prezent pare imoral şi periculos va deveni în timp acceptabil, subliniază Alan Trounson, directorul Institutului de Medicină Regenerativă din San Francisco: “Fertilizarea in vitro a fost la rândul ei un pas gigantic. Nimeni nu şi-a imaginat că va deveni atât de răspândită. Etica se modifică însă în timp”. Trounson anticipează o ieftinire a costurilor fertilizării in vitro, până la 100 de dolari, pas care le va ajuta pe femeile infertile din unele societăţi din lumea a treia, ostracizate de multe ori din cauza neputinţei lor de a aduce pe lume urmaşi.
     
      Fertilizarea in vitro va putea fi folosită şi pentru a depista eventualele afecţiuni genetice, însă Susannah Baruch de la Universitatea “Johns Hopkins” din Washington DC se îndoieşte că metoda artificială de procreare va deveni mai populară decât relaţiile sexuale. “Metoda tradiţională e mai ieftină şi mult mai distractivă”, a punctat cercetătorul.

Sursa :   Cotidianul.ro
Comentarii (2)  
alice
Luni, 2 Ianuarie 2012, ora 15:51

si oricine va putea avea copii si oricand (la orice varsta )

jean monea
Joi, 24 Iulie 2008, ora 11:16

de ce nu se gaseste elexirul tineretii?

Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online